La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Energia solar cilindro parabòlica

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Energia solar cilindro parabòlica"— Transcripción de la presentación:

1 Energia solar cilindro parabòlica
Projecte 4t ESO

2 Índex General Funcionament. Elements. Instal·lació. Tubs de vidre.
Centrals de cilindre parabòlic. Projecte de Borges Blanques.

3 Funcionament

4 L’oli és bombejat pels intercanviadors de calor per conduir el vapor.
Concentració d’uns rajos solars en uns tubs receptors d’alta eficiència tèrmica localitzats en la línea focal del cilindre. En aquests tubs l’oli sintètic, és escalfat per els rajos solars escalfats a una temperatura de 400Cº. L’oli és bombejat pels intercanviadors de calor per conduir el vapor. La calor es converteix en electricitat en una turbina de vapor convencional.

5

6 Reflector La superfície especular s’aconsegueix a través de pel·lícules de plata o d’alumini dipositades sobre un suport que els hi dóna rigidesa.

7 Elements

8 Tub absorbidor Consta de dos tubs concèntrics separats per una capa de buit. Al interior, per on circula el líquid que s’escalfa, és metàl·lic, i l’exterior,de vidre. El líquid de treball que circula per el tub interior és diferent segons la tecnologia.

9 El sistema de seguiment del sol
El més comú consisteix en un sistema que rota els reflectors del cilindre parabòlic del col·lector al voltant d’un eix.

10 L’estructura mecànica
La funció és donar rigidesa al conjunt d’elements que el componen.

11 Elements:

12 Instal·lació

13 Esquema d’instal·lació:
La configuració més simple produeix electricitat només durant les hores de sol. Altres mètodes que permeten la gestionabilitat de l’electricitat produïda quan la línia elèctrica no existeix: - Emmagatzematge - Hibridació

14 Instal·lació:

15 Inici Funcionament Manteniment
Tubs de vidre Inici Funcionament Manteniment

16 El seu inici  Estudis d’Alemanya i Austràlia  van experimentar aquesta tecnologia amb èxit. Aquesta tecnologia ara és utilitzada per països com Alemanya, Angleterra, Canadà i Xina. La tecnologia que abans era cara ara és assequible.

17 Funcionament  El tub extern es compon per un vidre borosilicat, un vindre molt resistent. Aquest tub permet que els raig de llum passin a través del tub de vindre interior. Després l’aire  és retirat a l’espai  entre els dos tubs de vidre per formar un buit. Aquest buit elimina la pèrdua de calor per conducció i per convecció.

18 Manteniment del buit  Un captador de bari està exposat a altes temperatures. Això fa que fa que la part inferior del tub de buit sigui recobert per una capa pura de bari. El color plata a la capa de bari també proporciona un indicador visual clar de la situació de buit. Això fa que sigui fàcil determinar si un tub està funcionant correctament.

19 Elements

20 Centrals de cilindres parabòlics
Les centrals de cilíndres parabòlics a Espanya: - Sanlúcar la Mayor(Solnova 1 i Solnova 3) - Llanos de Calahorra (Andasol, 1,,2 i 3) Les centrals de cilíndres parabòlics al món: - Nevada Solar One( Las Vegas)

21 ANDASOL Andasol és un complex solar en fase de construcció a Aldeire i La Calahorra. Consta de tres centrals de cilindres parabòlics, de 50 MW cadascuna, cridades Andasol-1, Andasol-2 i Andasol-3. Inversió de 260 milions d'euros per a cada planta . Superades per SEGS VIII i SEGS IX (90 MWe cadascuna) construïdes a Califòrnia. Subministraran electricitat a

22 ANDASOL 1, 2 i 3 Centrals termosolars; utilitzen la calor del Sol per a escalfar i evaporar aigua, que després acciona una turbina de vapor. Cada una ocupa una metres quadrats i genera una potència de 50MW ( MWh d'energia a l'any). Disposen d'un acumulador de calor cadascuna, que permet que les seves turbines de vapor segueixin funcionant quan no hi ha llum solar. Cost de 260 milions d'euros cadascuna. Produiran energia per a unes llars.

23 ANDASOL 1

24 ANDASOL 2

25 ANDASOL 3

26 ANDASOL 1, 2 i 3

27 SOLNOVA 1 i 3 De 50 MW és la primera planta cilindre parabòlica d'un total de 5 que es construïxen en la Plataforma Solúcar. Genera 114,6 GWh d'energia neta a l'any. Abasta unes llars. Evitant l'emissió de tones de CO 2 a l'any. Està preparada per a cremar entre un 12% i un 15% de gas natural. Formada per m 2 de miralls en una superfície d'unes 115 Has. El rendiment és pròxim al 19%.

28 ABENGOA SOLAR Actualment s’estan desarrollant 50MW cada una en la plataforma Solúcar, Sanlúcar la Mayor, Sevilla, Espanya.

29 NEVADA SOLAR ONE Capacitat nominal de 64 MW i capacitat màxima de 75 MW, a partir de juny de 2007. Inversió de $ 266 milions de dòlars. Producció d'electricitat: 134 milions de quilowatts hora a l'any. És la segona planta d'energia solar tèrmica construïda als Estats Units.

30 PROJECTE A LES BORGES BLANQUES

31 Cilindre parabòlic a Borges Blanques
Abantia juntament amb Emte, és la promotora de la instal·lació La planta se situarà al costat de les vies de l’AVE i la carretera de Juneda Tindrà una superfície de 70 hectàries.

32 En total la inversió és de 130 milions d’euros
Durant la construcció hi treballaran un centenar de persones, quan ja estigui construït es generaran uns 35 llocs de treball En total la inversió és de 130 milions d’euros


Descargar ppt "Energia solar cilindro parabòlica"

Presentaciones similares


Anuncios Google