La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LES ENERGIES Núria Casals Cullell Victor Martinez-Alonso Ruiz

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LES ENERGIES Núria Casals Cullell Victor Martinez-Alonso Ruiz"— Transcripción de la presentación:

1 LES ENERGIES Núria Casals Cullell Victor Martinez-Alonso Ruiz
Lídia Meléndez Luna Jose Miguel Mora Redondo Cristina Pérez Ballestero Elisabet Prat Terradellas Daniel Vicente de la Puente

2 ÍNDEX Introducció Energies renovables 2.1. Energia hidràulica
2.2. Energia biomassa 2.3. Energia eòlica 2.4. Energia solar Energies no renovables 3.1.Combustibles fòssils: Carbó Petroli Gas natural 3.2 Energia nuclear Conclusions Bibliografia

3 INTRODUCCIÓ El nostre treball tracta sobre les diferents energies que els individus utilitzen pel seu consum i producció. Les energies es poden classificar en dos grups: energies renovables: - fonts d’energia inesgotables. - la seva renovació depèn de l’escala de temps que s’utilitzi i del ritme d’ús dels recursos. energies no renovables: - quantitat d’energia limitada. - consum limitat (no substitució de l’energia)

4 Energies renovables Energia hidràulica:
S’obté de l’aprofitament de les energies cinètiques i potencials dels corrents dels rius, de les marees i dels salts d’aigua. Les centrals hidroelèctriques són les que més utilitzen aquesta energia.

5 Energies renovables Els procediments administratius per a la construcció de centrals són extremadament complexes, i el fet de que intervinguin diferents administracions, no sempre degudament coordinades, provoca un endarreriment en els procés de la construcció.

6 Energies renovables

7 Energies renovables Energia biomassa:
La seva obtenció es porta a terme pel procés anomenat fotosíntesi vegetal. L’energa enmagatzemada pot ser transformada en energia tèrmica, elèctrica o carburants d’origen vegetal. Possible substitut dels combustibles fòssils. Actualment (2008), la biomassa proporciona combustibles complementaris als fòssils, ajudant al C mundial, sobretot en el sector del transport.

8 Energies renovables

9 Energies renovables Energia eòlica:
S’obté mitjançant l’utilizació de l’energia cinètica generada pels corrents d’aire. És abundant, renovable, neta i ajuda a disminuir les emisions de gassos. Genera al voltant de l’1%C d’ electricitat mundial. Crea un elevat número de llocs de treball, arribant als empleats a Espanya durant el 2007. Permet cobrir la demanda d’energia d’España en un30%.

10 Energies renovables Representa un 9’5-10% del total de la generació de l’ energia elèctrica de la península. Proporciona desenvolupament tecnològic i oportunitats de negoci per a la indústria. (A Espanya s’ha destinat 5000millons d’euros en inversió al 2007). Costos de l’energia eòlica Per la seva evaluació s’ha de tenir present diversos factors: - El cost inicial o inversió inicial. El CMe d’una central eòlica és de Euros per KW de potència instal.lada

11 Energies renovables - S’ha de considerar la vida útil de la instal·lació (aproximadament 20 anys) i l’amortizació d’aquest cost. - Els costos financers - Els costos d’operació i manteniment (variables entre l’1 i el 3% de la inversió) - L’energia global produïda en un període d’un any.

12 Energies renovables Producció per país
El 90% dels parcs eòlics es troben a Estats Units i a Europa.

13 Energies renovables Alemania, España, Estados Unidos, India y Dinamarca han realitzat les majors inversions en producció d’energia eòlica.

14 Energies renovables Energia solar:
Mitjançant col·lectors solars, l’energia solar pot transformar-se en energia tèrmica, i utilitzant panells fotovoltaics l’energia lluminosa pot transformar-se en energia elèctrica. Permet la producció d’energia al mateix lloc de consum mitjançant la integració arquitectònica  el·limina casi per complet les pèrdues relacionades amb el transport.

15 Energies renovables Les diferents tecnologies fotovoltaiques s’adapten per aconseguir el màxim rendiment possible de l’energia que rebem del sol. Utilitza la radiació directa amb receptors actius per maximitzar la producció d’energia i aconseguir així un cost menor per kW/h produït. Aquesta tecnologia resulta molt eficient per llocs d’alta radiació solar, però actualment no pot competir en preu en localitzacions de baixa radiació solar com a Centre Europa.

16 Energies renovables

17 Energies renovables

18 Energies no renovables
Combustibles fòssils: Són recursos generats al passat a través de processos geobiològics i com a conseqüència limitats. Representen el 75% de les energies de caràcter no renovable i són les següents: 1.1. Carbó 1.2. Petroli 1.3. Gas Natural

19 Energies no renovables
1.1 Carbó Font energètica característica del període industrial. Utilizada en determinats tipus d’indústries i com a font d’alimentació de la calefacció. És la menys consumida a Espanya i a la UE.

20 Energies no renovables
Evolució del carbó durant el segle XX: Anys : C per l’aparició de noves tecnologies (petroli, electricitat) i pels alts costos d’extracció, distribució i contaminació. Años : C del carbó pel descens a las reserves del petroli. Años : C degut a que el gas natural és un substitut perfecte.

21 Energies no renovables

22 Energies no renovables

23 Energies no renovables
1.2. Petroli: Font energètica per excel·lència al llarg de tot el segle XX sent actualment la font primària a nivell mundial. L’esgotament de les seves reserves és inevitable. La variació en P i la demanda per part dels països productors genera tensions a nivell mundial que afecten l’economia. Són destacables els seus aspectes contaminants als processos de producció, transport i consum. 

24 Energies no renovables
Evolució del petroli durant el segle XX: Anys 1973 i 79: crisi del sector: ↑p dràstic →↓C -Conflicte àrab-israelí -Devaluació $ Anys 90: crisi del sector: ↓Y (irak)→↑p -Guerra del Golf Pèrsic Anys : - Y(opep)  p - Política restrictiva contra altres productors de petroli (Rússia)

25 Energies no renovables
Anys : ↑demanda→↑p -Creixent consum d’energia (EE.UU. i Xina) - ↑p conflictes geopolítics a Pròxim Orient - el preu del cru ha arribat a màxims històrics, ± 100$ el barril Anys 2008-… : L’actual crisi financera ha provocat una P

26 Energies no renovables
No membres de la OPEP: Rússia, EEUU, Noruega, Xina, Regne Unit, Mèxic, Brasil, Oman, Egipte, Argentina, Kazajistan, Austràlia, Índia, Malàsia, Angola, Colòmbia, Síria, Yemen.

27 Energies no renovables
Producció diària dels membres de l’OPEP:

28 Energies no renovables
1.3. Gas Natural: S’obté de jaciments fòssils, el petroli o de dipòsits de carbó, i també per descomposició de restes orgàniques. Dificultats per a poder ser enmagatzemat i transportat. C considerant-se una font no renovable però la més sostenible. Ocupa el segon lloc en el porcentatge de consum després del petroli. Només pot ser consumit en un àmbit comercial o domèstic.

29 Energies no renovables
DISTRIBUCIÓ DE LES RESERVES MUNDIALS DE GAS NATURAL

30 Energies no renovables
2. Energia Nuclear: Produïda a les centrals nuclears a partir de l’Urani, mineral radiactiu limitat i escàs. És la font no renovable que genera un major rebuig social tot i que el seu consum és un dels més inferiors, (5% de les fonts no renovables). De l’energia nuclear es pot obtenir energia elèctrica. Externalitat social per la localització de les centrals nuclears pel seu elevat risc.

31 Energies no renovables

32 Les energies Conclusions:
Alguns experts sostenen que el món s’encamina cap a una crisis d’energia global degut a la disminució en la disponibilitat de petroli barat i recomana disminuir la dependència del combustible fòssil. Fet que ha provocat un increment en l’interés de la investigació de combustibles i energies alternatives per evitar la dependència. També és important destacar l’impacte medioambiental que suposen les energies No renovables. Encara que les energies renovables suposin un cost molt elevat en la construcció incial, a llarg plaç, suposa un benefici medioambiental.

33 Energies no renovables
Escenari possible fins el 2050 de l’ús mundial de l’energia primària.

34 Les energies Bibliografia: www.energias-renovables.com
es.encarta.msn.com


Descargar ppt "LES ENERGIES Núria Casals Cullell Victor Martinez-Alonso Ruiz"

Presentaciones similares


Anuncios Google