La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Normativa autonòmica Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Avantprojecte de Reglament Annex I. Avantprojecte.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Normativa autonòmica Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Avantprojecte de Reglament Annex I. Avantprojecte."— Transcripción de la presentación:

1 ORDENANÇA MUNICIPAL D’ACTIVITATS I D’INTERVENCIÓ INTEGRAL DE L’ADMINISTRACIÓ AMBIENTAL DE BARCELONA

2 Normativa autonòmica Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Avantprojecte de Reglament Annex I. Avantprojecte de Reglament Annexos II i III. Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics. Decret 112/2010, de 31 d’agost, pel qual s’aprova el Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives. Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis.

3 Normativa municipal Normes urbanístiques (NNUU) del PGM (règim d’usos). Ordenança Municipal de les activitats i els establiments de concurrència pública de Barcelona. L’Ordenança Reguladora de les condicions de protecció contra incendis en els edificis (OMCPIE/08). Ordenança d’establiments i centres de comerç alimentari. Pla Especial del comerç alimentari de Barcelona (PECAB). Pla Especial del comerç no alimentari de Barcelona (PECNAB).

4 Llei 11/2009: espectacles públics i activitats recreatives
Disposició addicional segona: Règim especial del municipi de Barcelona 1. Correspon a l’Ajuntament de Barcelona la competència per autoritzar els espectacles públics i les activitats recreatives en el municipi de Barcelona, d’acord amb l’article 71 de la Llei 22/1998, del 30 de desembre, de la carta municipal de Barcelona, que atribueix a l’Ajuntament la competència per a autoritzar la instal·lació o l’obertura de tota mena d’establiments oberts al públic i d’activitats en aquesta ciutat. 2. Sens perjudici de les disposicions establertes en aquesta Llei, continuen en vigor , integrament, la Llei 22/1998 I LA Llei de l’estat 1/2006, de 13 de març, per la qual es regula el règim especial de Barcelona.

5 Llei 3/2010: incendis Disposició addicional primera:
Competències en prevenció i seguretat en matèria d’incendis de l’Ajuntament de Barcelona 1. Correspon a l’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb les competències que exerceix en virtut de la Llei 22/1998, del 30 de desembre, de la carta municipal de Barcelona, de la resta de la normativa aplicable en matèria de règim local i d’aquesta Llei, verificar el compliment de les condicions de seguretat, les activitats, les infraestructures i els edificis que es trobin en el seu terme municipal, inclòs el control preventiu a què fan referència els articles 23 i 24. 2. La verificació na què fa referència l’apartat 1 s’ha de fer d’acord amb el procediment establert per la normativa municipal corresponent.

6 Antecedents de l’OMAIIAA
Anterior a l’any 1999: RAMINP Any 1999: Llei 3/1998 i Títol IX de l’OGMAUB 31 de juliol de 1999: Norma complementària del Títol IX de l’OGMAU. Any 2001: Ordenança Municipal d’Activitats i d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental de Barcelona. Any 2005: Modificació dels annexos de la Llei 3/1998 i de l’OMAIIAA

7 RAMINP Llicència activitats classificades
Llicència activitats no classificades o innòcues Antecedents

8 Títol IX de l’OGMAU Antecedents de OMAIIAA
Annex I: Autorització ambiental Annex II: Llicència ambiental Annex II.1 Annex II.2 Llicència municipal d’obertura Règim de comunicació

9 Norma complementària Annex I: Autorització ambiental
Annex II: Llicència ambiental Annex II.1 Annex II.2 Llicència municipal d’obertura Llicència ordinària Llicència simplificada Règim de comunicació (~ innòcues)

10 OMAIIAA Annex I: Autorització ambiental Annex II: Llicència ambiental
Annex III Annex III.1: llicència municipal d’obertura Annex III.2: règim de comunicació amb certificació prèvia Annex III.3: règim de comunicació (~ innòcues)

11 Llei 20/2009 PCAA Annex I: Autorització ambiental Annex I.1 Annex I.2
Annex II: Llicència ambiental Annex II: requereix consulta prèvia Annex II: no requereix consulta prèvia Annex III: Règim de comunicació

12 OMAIIAA amb la Llei 20/2009 Annex III: Règim de comunicació
Annex III.2: Règim de comunicació amb certificació prèvia. Annex III.2.a: es troben inclosos al règim de comunicació de la Llei 20/2009. Annex III.2.b: no es troben inclosos al règim de comunicació de la Llei 20/2009. Annex III.3 (~ innòcues)

13 INSTRUCCIÓ D’ALCALDIA (1)
Vigència de l’OMAIIAA amb caràcter general. Règim jurídic aplicable a les activitats que ja disposen d’autorització o de llicència ambiental, compreses a l’Annex I de la Llei 20/2009. Règim d’activitats subjectes a llicència ambiental que continuen en el mateix règim. Règim de les activitats subjectes a llicència d’obertura que passen a règim de llicència ambiental. Règim d’activitats subjectes a règim de comunicació amb certificació que passen a règim de llicència municipal.

14 INSTRUCCIÓ D’ALCALDIA (2)
Règim d’activitats subjectes a llicència ambiental que passen a règim de comunicació. Supressió del règim de llicència municipal d’obertura d’establiments de l’annex III.1 de l’OMAIIAA. Procediments iniciats abans de l’entrada en vigor de la Llei 20/2009. Substitució del certificat de compatibilitat urbanística per l’informe urbanístic. Informes municipals previs al règim de comunicació.

15 INSTRUCCIÓ D’ALCALDIA (3)
Proposta de resolució. Vigència de la Llei 4/2004, d’1 de juliol, reguladora de procés d’adequació de les activitats amb incidència ambiental. Nous annexos de l’OMAIIAA.  

16 OMCPI-2008 L’Ordenança Reguladora de les condicions de protecció contra incendis en els edificis en el seu article 4t. apartat 1, estableix una relació d’activitats que han de ser informades per SPEIS: Us administratiu, si l’alçada d’evacuació és superior a 28 m o la superfície per planta supera els m2. Us docent, si l’alçada d’evacuació és superior a 15 m o la superfície total és superior a m2. Us sanitari sense hospitalització, si l’alçada d’evacuació és superior a 15 m o la superfície per planta és superior a 750 m2. Us sanitari amb hospitalització

17 OMCPI-2008 Establiments industrials de superfície superior a m2 o de risc mig o alt d’acord amb el RSCIEI. Us residencial públic de més de 20 llits Aparcaments de superfície superior a m2. Cinemes, teatres, bingos, discoteques o similars. Us cultural, esportiu, restauració i establiments de pública concurrència, la superfície dels quals superi els 500 m2 i que no siguin els del apartat precedent. Us comercial de superfície superior a 750 m2 per planta o el total supera els m2.

18 Plans d’usos de districte
Els plans d’usos dels Districtes regulen: Les activitats de pública concurrència d’acord amb l’Ordenança Municipal d’activitats i d’establiments de concurrència pública i opcionalment de les activitats d’hoteleria, dels apartaments turístics, dels establiments de venda d’aliments amb o sense degustació, de les activitats d’aquets tipus quan siguin complementàries d’establiments socials (clubs, cases regionals, equipaments esportius….)

19 Districtes amb Pla d’usos
- Ciutat vella Eixample: regulat a un article del Text Refós de l’Ordenança de rehabilitació i Millora Les Corts Sarrià-Sant Gervasi Gràcia Horta: casc antic Sant Martí: un d’àmbit general i un específic per al Port Olímpic

20 Paràmetres Estableixen la possibilitat d’obertura d’un establiment en funció, entre d’altres paràmetres, de : Distància entre establiments Condicions de densitat Distància a usos protegits

21 Moltes gràcies Cristina Polo T


Descargar ppt "Normativa autonòmica Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Avantprojecte de Reglament Annex I. Avantprojecte."

Presentaciones similares


Anuncios Google