La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

12è. Seminari d’actualització jurídica CSITAL de Lleida. 2017

Presentaciones similares


Presentación del tema: "12è. Seminari d’actualització jurídica CSITAL de Lleida. 2017"— Transcripción de la presentación:

1 12è. Seminari d’actualització jurídica CSITAL de Lleida. 2017
Jornada del 24 de març de 2017 Ramon Morell Gassó Secretari de l’Ajuntament de Tàrrega

2 Normativa Estatal Resolución de 7 de febrero de 2017 de la Secretaría de Estado de Función Pública, por la que se reconoce al personal al servicio de la Administración General del Estado y sus organismos públicos y entidades de derecho público dos días adicionales de permiso en el año 2017 por la coincidencia en domingo de los días 24 y 31 de diciembre. La Resolución de 28 de diciembre de 2012 de la Secretaría de Estado de Administraciones Públicas, por la que se dictan instrucciones sobre jornada y horarios de trabajo del personal al servicio de la Administración General del Estado y sus organismos públicos establece en su apartado 9.8 que "los calendarios laborales incorporarán dos días de permiso cuando los días 24 y 31 de diciembre coincidan en festivo, sábado o día no laborable". En el mismo apartado, en su último párrafo, se dispone que "por Resolución de las Secretaría de Estado de Administraciones Públicas y con anterioridad al día 28 de febrero de cada año se determinará, cuando proceda, la incorporación de los días de permiso a que se refiere este apartado y se establecerán las instrucciones que, en esta materia, deben respetar los citados calendarios laborales". En el año 2017 concurre la circunstancia prevista en el precepto citado, dado que los días 24 y 31 de diciembre coinciden en domingo. Por ello, resulta procedente…. El personal al que le es de aplicación la Resolución de 28 de diciembre de 2012 de la Secretaria de Estado de Administraciones Públicas, por la que se dictan instrucciones sobre jornada y horarios de trabajo del personal al servicio de la Administración General del Estado y sus organismos públicos, tendrá derecho al disfrute durante 2017 de dos días más de permiso adicional, por la coincidencia en domingo de los días 24 y 31 de diciembre de 2017. El disfrute de estos días de permiso se podrá llevar a cabo en las mismas condiciones y períodos de tiempo que los días de permiso por asuntos particulares a que tenga derecho cada empleado público.

3 Jurisprudència Sentència del Tribunal Suprem (Sala del Contenciós Administratiu) de data 5 de juliol de 2016. Assumpte: Confirma la nul·litat del art. 2 b) de la Ordenança Reguladora de la Taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local a favor de las empreses explotadores de serveis de Telecomunicacions que utilitzen el domini públic per a la prestació dels mateixos. Sentència del Tribunal Suprem (Sala de lo Penal) de data 10 de juny de 2016. Assumpte: Criteris per diferenciar el delicte de revelació de secrets per un funcionari en l’exercici del seu càrrec i la informació que suposaria una infracció administrativa. Sentència del Tribunal Suprem (Sala de lo Social) de data 19 de juliol de 2016. Assumpte: Un contracte d’interinitat no es converteix en indefinit pel fet de que el treballador substituït demani l’excedència voluntària i en conseqüència no es produeixi la seva reincorporació. Sentència del Tribunal Suprem (Sala del Contenciós Administratiu) de data 25 d’octubre de 2016. Assumpte: Valoració de proves psicotècniques en els procediments selectius.

4 Jurisprudència Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de data 16 de febrer de (C-555/14) Assumpte: La Directiva 2011/7/UE, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en els operacions comercials no s’oposa a que un creditor renunciï lliurement al dret a exigir els interessos de demora i la compensació per les despeses de cobrament, sempre que hagi renunciat de manera efectivament lliure i hagi pogut disposar realment de tots els recursos efectius per exigir, si l’hagués desitjat, el pagament del deute íntegre, inclosos els interessos de demora i la compensació per les despeses de cobrament. Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de data 14 de juliol de (C-6/15) Assumpte: el principi d’igualtat de tracte i de transparència que es deriva de l’esmentat principi, s’ha d’interpretar en el sentit que, el poder adjudicador haurà de comunicar sempre als possibles licitadors, a l’anunci de licitació o al plec de condicions, el mètode de valoració o les regles de ponderació sobre la base de les quals s’apreciaran les ofertes. Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de data 14 de desembre de (C-171/5) Assumpte: relació entre els principis d’igualtat i transparència i el de proporcionalitat en l’aplicació dels motius d’exclusió dels licitadors.

5 Doctrina Informe 9/2016, d’1 de desembre, de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya (Comissió Permanent). Assumpte: Anàlisi del concepte de risc operacional en relació amb els contractes de concessió i altres categories contractuals. Informe 10/2016, d’1 de desembre, de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya (Comissió Permanent). Assumpte: Necessitat, a l’efecte d’acreditar la capacitat d’obrar de les empreses licitadores, que els acords de modificació dels objectes socials constin en escriptura pública i inscrits en el Registre Mercantil en la data de finalització del termini de presentació de proposicions. Informe 1/2017, d’1 de març, de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya (Comissió Permanent) Assumpte: Possibilitat d’establir l’obligació de les empreses licitadores de presentar les propostes tècniques només en suport informàtic i la consegüent exclusió en cas d’incompliment. Informe 2/2017, d’1 de març, de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya (Comissió Permanent) Assumpte: Aplicabilitat de la prohibició de presentar ofertes simultànies a empreses relacionades entre elles. Conseqüències jurídiques, sobre un contracte subscrit, derivades del fet que l’empresa contractista hagi vulnerat dita prohibició en el procediment per a la seva adjudicació


Descargar ppt "12è. Seminari d’actualització jurídica CSITAL de Lleida. 2017"

Presentaciones similares


Anuncios Google