La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Alba Ros Montagudo Andrea Reyna Alcón Marta Rodríguez Conte

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Alba Ros Montagudo Andrea Reyna Alcón Marta Rodríguez Conte"— Transcripción de la presentación:

1 Alba Ros Montagudo Andrea Reyna Alcón Marta Rodríguez Conte
La pesca. Tipus de pesca. Alba Ros Montagudo Andrea Reyna Alcón Marta Rodríguez Conte Socials 3r ESO - C

2 La pesca: Què és? És una activitat que es basa en l’aprofitament
dels recursos animals que ofereix el mar. Es distingeixen dos tipus de pesca: La pesca tradicional o artesana La pesca industrial

3 La pesca tradicional o artesana
Es fa prop de la costa i utilitza la força humana i ormeigs de pesca senzills. Tècniques variades: arcs, fletxes i arpons o paranys com nances, hams i xarxes. Es manté a regions poc desenvolupades. La producció és escassa i serveix bàsicament per l’autoconsum, només una petita part és destinada al mercat.

4 La pesca industrial Segons el lloc on es practica distingim: Pesca costanera: vaixells petits amb xarxes i llinyes potents. S’allunyen poc de la costa i les captures (desembarcades a la llotja) son cada cop menys nombroses perquè els fons s’exhaureixen. Pesca d’altura: flotes més importants, que disposen de vaixells grans i ben equipats que s’estan a alta mar setmanes o mesos. Els vaixells porten radars (detecten els bancs de peixos) i sonars (importància dels bancs detectats. Gran pesca: pesquen en aigües molt llunyanes juntament amb grans vaixells d’abastament. Surten nombroses embarcacions, que després tornen al vaixell d’abastament per descarregar-hi la pesca. Té com a objectiu obtenir un gran nombre de captures. Necessita: Recursos econòmics (equipar els vaixells i investigar sistemes de pesca) Teconologia avançada (augmentar el volum de les captures i que l’activitat sigui rendible) Infraestructures portuàries (per desembarcar i distribuir les captures)

5 Tècniques de pesca La pesca d’arrossegament Consisteix en l’ús de les xarxes que escombren els fons marins. És molt productiu ja que permet fer nombroses captures Desventatges: Destrossa les cries dels peixos i arrenca la flora marina Per obtenir recursos del mar, s’han practicat tècniques molt diverses, que han canviat al llarg del temps. La pesca amb descàrregues elèctriques Atreu les captures cap a zones a les quals els peixos són xuclats i dipositats al vaixell. Impedeix el pas dels peixos i els concentra a zones on són capturats (trompes aspiradores)

6 Principals zones de pesca
Les principals àrees de la pesca són el Mar del Nord, Mar de Japó, Costes de Terranova les costes del nord de Xile , sud de Perú i sud-oest d’Àfrica. Els països que desembarquen més pesca són: Estats Units, Méxic, Perú, Islandia, Noruega i una gran part de Àsia.


Descargar ppt "Alba Ros Montagudo Andrea Reyna Alcón Marta Rodríguez Conte"

Presentaciones similares


Anuncios Google