La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

1.3 |Cations i anions Catió: Àtom o grup d’àtoms amb càrrega elèctrica positiva. K+ , Ba2+ , H3O+ , NH4+ ... La fórmula d’un catió monoatòmic és el símbol.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "1.3 |Cations i anions Catió: Àtom o grup d’àtoms amb càrrega elèctrica positiva. K+ , Ba2+ , H3O+ , NH4+ ... La fórmula d’un catió monoatòmic és el símbol."— Transcripción de la presentación:

1 1.3 |Cations i anions Catió: Àtom o grup d’àtoms amb càrrega elèctrica positiva. K+ , Ba2+ , H3O+ , NH4+ ... La fórmula d’un catió monoatòmic és el símbol de l’element, i la d’un catió poliatòmic els dels àtoms que el constitueixen, i s'escriu en els dos casos a la part superior dreta la càrrega elèctrica que presenta. Els cations monoatòmics s’anomenen amb la paraula ió o catió seguida del nom de l’element. Si l’element pot formar més d’un catió, s’indica el seu nombre d’oxidació amb xifres romanes i entre parèntesis. Els cations poliatòmics: H3O+ ió oxoni, NH4+ ió amoni Anió: Àtom o grup d’àtoms amb càrrega elèctrica negativa. H- , Cl- , Se2- , S2- ... La fórmula d’un anió monoatòmic és el símbol de l’element, i la d'un anió poliatòmic els dels àtoms que el constitueixen; i s'escriu en els dos casos, a la par t superior dreta, la càrrega elèctrica que presenten. Els anions monoatòmics, s’anomenen amb l’arrel del nom de l’element acabat en –ur. Els anions poliatòmics: OH- ió hidròxid, CN- ió cianur

2 1.4 |Compostos binaris Compostos binaris: Compostos formats per combinació de dos elements químics diferents. HCl , CO2 , PCl3 ... Formulació • En primer lloc, s’escriuen junts els símbols dels dos elements en l’ordre que dóna la IUPAC (primer l’element més electropositiu i després l’element més electronegatiu): Metalls... • S’han de conèixer les valències amb les quals actuen els dos elements. • El nombre total de valències aportades per cadascun dels elements que es combinen ha de ser el mateix, així la suma de nombres d’oxidació serà zero. Això s’aconsegueix creuant les valències en els subíndexs (i simplificant-les, si es pot). El peròxid d'hidrogen (H2O2) és una combinació binaria de l’hidrogen.

3 Hidrurs: Combinacions binàries de l’hidrogen amb un altre element.
a) Hidrurs de no–metalls de caràcter àcid: Combinacions de l’hidrogen amb els elements més electronegatius. Les seves solucions aquoses són àcides i es coneixen com a àcids hidràcids. HF Fluorur d’hidrogen o àcid fluorhídric HCl Clorur d’hidrogen o àcid clorhídric H2S Sulfur d’hidrogen o àcid sulfhídric H2Te Tel·lurur d’hidrogen o àcid tel·lurhídric

4 1.4.1 |Hidrurs b) Altres hidrurs de no-metalls: Combinacions de l’hidrogen amb altres no-metalls. H2O Aigua NH3 Amoníac CH4 Metà PH3 Fosfina c) Hidrurs dels metalls: Combinacions de l’hidrogen amb un metall. BaH2 Hidrur de bari CrH2 Hidrur de crom (II)


Descargar ppt "1.3 |Cations i anions Catió: Àtom o grup d’àtoms amb càrrega elèctrica positiva. K+ , Ba2+ , H3O+ , NH4+ ... La fórmula d’un catió monoatòmic és el símbol."

Presentaciones similares


Anuncios Google