La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"— Transcripción de la presentación:

1 Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
El conveni

2 Definició És el document mitjançant el qual dues parts o més estableixen un o diversos acords a fi d’aconseguir uns objectius en benefici mutu.

3 Característiques Temps verbal: primera persona del plural. També és possible la tercera del plural. Alt grau de formalitat. Fins i tot és possible usar-hi fórmules protocol·làries. En cas d’usar-les-hi, caldrà triar la tercera persona del plural. Totes les pàgines del conveni han d’estar signades al marge per les parts i ha d’haver-hi una còpia original per a cadascuna.

4 Estructura (I) Capçalera: logotips de les institucions que signen el conveni. Títol del conveni: inclou la identificació del tipus de conveni, les institucions que hi participen i l’objectiu que es planteja. S’escriu en majúscules, negreta i justificat. Participants: Aquest apartat s’introdueix amb les expressions REUNITS, PARTICIPANTS, INTERVENEN..., justificades a l’esquerra. Nom i cognoms, càrrec, institució que representa. Opcionalment, es pot indicar la condició amb què actua (en propi nom / en representació de) i el tractament protocol·lari.

5 Estructura (II) Cada participant és introduït amb la fórmula següent (en línies diferents): D’una part..., De l’altra... (si són dues parts). D’una part..., D’una altra part..., I d’una altra part... (si en són més de dues). Finalment, s’hi fa constar la capacitat legal dels participants per a subscriure el conveni. Cos Voluntats i antecedents S’inicia amb les fórmules EXPOSEM, MANIFESTEM, ANTECEDENTS, justificades a l’esquerra S’hi reflecteix la voluntat de les parts, els antecedents i la legislació que s’hi aplica. El contingut ha de quedar en paràgrafs diferenciats i numerats i es pot introduir per la conjunció Que. En l’últim paràgraf es pot incloure una fórmula d’enllaç: per això, les parts acorden..., d’acord amb les següents [CLÀUSULES].

6 Estructura (III) Clàusules o acords S’inicia amb les fórmules PACTEM, ACORDEM, ACORDS o CLÀUSULES, justificades a l’esquerra. El contingut ha de quedar en paràgrafs diferenciats i numerats. Després del numeral, l’apartat pot incloure un títol (en negreta) que en resumisca el contingut. Fórmula final: fa constar el compromís de les parts. Pot fer referència a la datació: Exemple: I en prova de conformitat, signem per triplicat aquest document, al lloc i en la data indicats. Signatures: signatura, nom i càrrec de totes les parts. Exemple: Signatura Nom Càrrec Datació

7 Fraseologia (I) Títol Participants Acord de col·laboració entre...
Conveni específic entre l’Ajuntament de (...) i... Acord marc multilateral de col·laboració entre... Conveni entre... per a l’edició... / la millora... / l’homologació... / l’intercanvi... / la creació... Participants D’una part... I de l’altra... D’una part... D’una altra part... I d’una altra part... ...d’una altra part..., en nom i representació de... Les parts es reconeixen mútuament la capacitat legal per a signar aquest conveni.

8 Fraseologia (II) Cos Fórmula final
Per tot això, les quatre parts acorden formalitzar aquest conveni, d’acord amb les següents... CLÀUSULES Per la qual cosa, les quatre parts... ACORDEM Fórmula final I en prova de conformitat, signem aquest conveni al lloc i en la data esmentats. I en prova de conformitat amb tot el que s’hi ha exposat... ...les tres parts signen aquest conveni per quadruplicat...

9 Esquema visual Capçalera TÍTOL Participants: REUNITS Cos: EXPOSEN
CLÀUSULES 1. (...) 2. (...) Fórmula final Signatures Datació


Descargar ppt "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"

Presentaciones similares


Anuncios Google