La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SÍNTESI DE PROTEÏNES Què? Qui? Quan? Com?.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SÍNTESI DE PROTEÏNES Què? Qui? Quan? Com?."— Transcripción de la presentación:

1 SÍNTESI DE PROTEÏNES Què? Qui? Quan? Com?

2 La informació

3 un gen = una proteïna

4 8. L’expressió del missatge genètic
S’estableix el paral·lelisme entre els gens i els enzims. Crick proposa la hipòtesi de la col·linearitat: Hi ha una correspondència entre la seqüència de nucleòtids del gen i la seqüència d’aminoàcids de l’enzim que el gen codifica.

5

6 9.El mecanisme de la transcripció

7 9.1. La transcripció en procariotes
En bacteris sols hi ha un tipus de RNA-polimerasa. Etapes: -Iniciació -Elongació o allargament -Finalització -Maduració

8 Iniciació: La RNA-polimerasa i el primer nucleòtid que serà transcrit s’uneix al promotor (regió del DNA que no es transcriu situada abans de la unitat de transcripció i que té una seqüència de nucleòtids donada que s’anomena seqüència de consens. Un cop fixada al promotor, la RNA-polimerasa desenrotlla aproximadament una volta d’hèlix i inicia la polimerització d’RNA seguint un dels dos filaments del DNA (el filament patró).

9 Elongació o allargament: La RNA-polimerasa recorre el filament de DNA patró cap a l’extrem 5’, i sintetitza un filament d’RNA en dirección 5’→3’. Finalització: L’RNA-polimerasa arriba al terminador i aleshores se separa i el DNA torna a formar la doble hèlix. Maduració:Si és un RNAm no hi ha maduració, en canvi, si és un RNAt o RNAr si.

10 transcripció

11 9.2. La transcripció en eucariotes
Hi ha tres tipus d’RNA-polimerasa, segons el tipus d’RNA que s’ha de sintetitzar. Sempre cal un procés de maduració, ja que s’han d’eliminar els introns. Etapes: -Iniciació. -Elongació o allargament. -Finalització. -Maduració.

12 Iniciació: Perquè es pugui fixar l’RNA-polimerasa, abans s’han de fixar els factors de transcripció. El promotor consta de dos senyals, anomenats seqüències consens: la CAAT i la TATA. Elongació: Té lloc en sentit 5’→3’. Quan hi ha uns trenta nucleòtids transcrits s’afegeix la caputxa a l’extrem 5’.

13 Finalització: Es produeix quan s’arriba a la seqüència TTATTT del DNA
Finalització: Es produeix quan s’arriba a la seqüència TTATTT del DNA. A continuació l’enzim poli-A-polimerasa afegeix a l’extrem 3’ uns 200 ribonucleòtids d’A, la cua poli-A. Queda així format el RNAhn. Maduració: Es produeix al nucli de la cèl·lula. La du a terme un enzim anomenat ribonucleopoteïna petita nuclear. S’associen diverses RNPpn entre si i amb proteïnes i es forma el espliceosoma, que separa els introns. A continuació la lligasa empalma els exons.

14

15 m-RNA surt al citoplasma


Descargar ppt "SÍNTESI DE PROTEÏNES Què? Qui? Quan? Com?."

Presentaciones similares


Anuncios Google