La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"— Transcripción de la presentación:

1 Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
La invitació

2 Definició És un tipus de convocatòria mitjançant la qual es convida algú a un acte públic (exposicions, inauguracions, conferències, presentacions, etc.).

3 Característiques Emissor: 3a persona del singular.
Receptor: 2a persona del plural. També és possible la 3a persona del singular (quan el receptor és una persona determinada). Temps verbal: present d’indicatiu i futur. Es poden usar els tractaments protocol·laris, encara que és convenient no fer-ho. Cal no incloure-hi ni fórmula de salutació ni de comiat. El disseny és variable, d’acord amb el tipus d’acte.

4 Estructura (I) Capçalera Identificació de l’emissor. Dues opcions:
Nom, cognoms i càrrec Càrrec exclusivament Cos. Inclou: Fórmula d’invitació: Us invita... Identificació de l’acte Data, hora i lloc de l’acte

5 Estructura (II) Datació. Atenció: la fórmula de datació no inclou el dia. València, 9 d’octubre de 2003. Informació ocasional. Després de la datació i amb un cos de lletra menor. Necessitat de confirmació de l’assistència. Personalitats que assistiran a l’acte. Presidència de l’acte. Etc.

6 Fraseologia Fórmules d’invitació: Identificació de l’acte:
Us invita a... Es complau de convidar-vos... Té l’honor d’invitar-vos El director del Dept. convida el senyor Ferran Torres... Identificació de l’acte: ...que tindrà lloc... / ...que es durà a terme... Altres informacions: L’acte serà presidit per... Confirmeu la vostra assistència (tel ) Cal presentar la invitació. En acabar l’acte, hi haurà un vi d’honor.

7 Esquema visual Capçalera Identificació de l’emissor Cos Fórmula
Identificació de l’acte Data, hora, lloc Datació Informació ocasional


Descargar ppt "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"

Presentaciones similares


Anuncios Google