La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Programes de Mobilitat Internacional Sessió Informativa de Matrícula

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Programes de Mobilitat Internacional Sessió Informativa de Matrícula"— Transcripción de la presentación:

1 Programes de Mobilitat Internacional Sessió Informativa de Matrícula
SEM2, Curs

2 Contingut de la presentació
1 Documents d’equivalència acadèmica 2 Procés de matrícula 3 Exemples de matrícules 4 Recordatoris procés d’intercanvi 5 Torn de preguntes Durant aquesta setmana penjarem aquest Power Point al Campus ORI i us el farem arribar per correu electrònic.

3 Recordatori: Normativa d’Equivalència Acadèmica
Els estudiants han de tenir el DEA signat, tant pel tutor com pel cap d’estudis, abans d’iniciar el període docent a la universitat de destí. En el cas de situacions sobrevingudes que no siguin responsabilitat de l’estudiant (solapament d’horaris d’assignatures, la no impartició d’algunes d’elles, etc.) es podrà modificar el DEA inicial tant bon punt es sàpiguen els canvis. Recordeu que el tutor i el cap d’estudis els ha d’autoritzar. Sinó estareu fent un curs que no podreu reconèixer!!!

4 Recordatori: Normativa d’Equivalència Acadèmica
La UB treballa amb crèdits ECTS. Equivalènica 1 a 1 Es poden reconèixer els següents tipus d’assignatures: Obligatòries: El grau de similitud de les competències i dels resultats d’aprenentatge entre les assignatures d’origen i destí, així com el nombre de crèdits (ECTS) hauria de correspondre al voltant de 85-90% de l’assignatura d’origen. Optatives: (sempre que es pugui donar amb equivalència es farà així) Amb correspondència: es tracta d'aquelles assignatures amb una equivalència similar per competències i resultats d’aprenentatge a una de les assignatures ofertades en el Pla d'Estudis de l’ensenyament d’origen. Erasmus (sense correspondència): es tracta d'aquelles assignatures –obligatòries o optatives a destí- que no tenen equivalència directa per competències i resultats d’aprenentatge amb cap de les assignatures ofertades en el Pla d'Estudis de l'ensenyament d’origen. Ha d’estar relacionada amb els vostres estudis. Es us donarà el mateix nombre de crèdits (en ECTS) que té aquesta assignatura a l’estranger. Optatives de menció del Grau d’ADE: amb correspondència, no serveixen les optatives Erasmus però hi haurà flexibilitat (reconeixement per competències) – haurà d’estar vinculada a l’àmbit de la menció. Reconeixement de crèdits: En els graus hi ha 6 crèdits per cursar matèries i activitats que no estiguin vinculades a l’àmbit acadèmic de la carrera que s’està cursant (per exemple, Cultura Danesa, Literatura Anglesa o idiomes sense contingut acadèmic). Només es podrà disposar d’un màxim de 6 crèdits per a aquest tipus d’assignatures. Han de constar al DEA però no es matriculen.

5 Recordatori: Normativa d’Equivalència Acadèmica
Limitacions i Especificitats En CAP CAS es poden reconèixer els següents tipus d’assignatures: No es poden reconèixer assignatures d’àmbit espanyol i/o català (ex.: Economia Espanyola). Esports: No es poden reconèixer els esports. No es permet incloure a l’acord acadèmic assignatures matriculades i no superades anteriorment. Tampoc assignatures que ja s’hagin cursat. Idiomes: es poden reconèixer cursos d’idiomes en el marc dels 6 crèdits de reconeixement de crèdits (només si no els heu fet anteriorment) Només estudiants del GRAU ADE: Els idiomes amb contingut acadèmic (Business English, Business French) es poden reconèixer com a optatives Erasmus o optatives amb correspondència (Anglès pels negocis, etc) . Treball de fi de grau: no està permès sotmetre’l a l’intercanvi, però hi ha la possibilitat de fer-lo a distància (cal l’autorització prèvia del tutor) Els alumnes de grau hauran de cursar a l'estranger:

6 Recordatori: Normativa d’Equivalència Acadèmica
Limitacions i Especificitats Compensació de crèdits: Quan les assignatures cursades a l’estranger es reconeguin per assignatures de la UB (amb equivalència acadèmica) i en el cas que hi hagi diferència entre els crèdits realment cursats a la universitat de destí i els crèdits obtinguts en l’ensenyament d’origen, es podrà reconèixer aquesta diferència de crèdits, com a assignatures optatives “Erasmus”. Cal recordar que per poder obtenir aquesta assignatura Erasmus compensada caldrà haver superat l’assignatura de destí. El màxim de crèdits de compensació és de 18 ects. EVALUACIONS I/O RECUPERACIONS A BARCELONA: Els alumnes de mobilitat internacional s’hauran d’examinar a la universitat estrangera de les assignatures matriculades per cursar a l’estranger (codi 4), no existint la possibilitat de realitzar cap tipus d’examen d’aquestes assignatures a la Universitat de Barcelona al tornar de l’estada a l’estranger. És a dir, no és possible realitzar cap tipus d’avaluació a la Universitat de Barcelona d’aquelles assignatures que es facin durant l’estada acadèmica a l’estranger (durant aquell mateix any acadèmic). EQUIVALÈNCIA D’UN CONJUNT D’ASSIGNATURES: És el cas d’aquelles situacions en la que cal cursar dues assignatures estrangeres per obtenir el reconeixement d’una sola matèria a Barcelona. És imprescindible aprovar les dues matèries estrangeres per separat per aprovar la matèria de la UB, no hi ha compensació de notes.

7 1. Documents equivalència acadèmica
DEA LA El DEA i el Learning Agreement els haureu de fer a través del SOP Només acceptarem el DEA amb la firma del vostre tutor/a El DEA i el Learning Agreement s’entregaran junts i firmats (estudiant i tutor) Canvis d’assignatures haureu de seguir el mateix procediment TINDREU 7 SETMANES PER FER MODIFICACIONS DES DE L’INICI

8 2. Procés de matrícula Automatrícula (MonUB) Prematrícula (Document A)
Assignatures SEM1 UB Assignatures SEM2 a distància Bloc de crèdits sotmesos a intercanvi Assignatures cursades d’intercanvi (equivalència UB) Automatrícula (MonUB) Prematrícula (Document A) Matrícula definitiva (Document B) Setembre De l’1 al 12 de desembre Del 27 de febrer al 6 de març Els documents de prematrícula i matrícula definitiva, així com les instruccions de com complimentar-los, es poden trobar al CAMPUS ORI. Apartat 16/17, “Instruccions matrícula” Si no us matriculeu correctament, no podreu reconèixer les assignatures cursades durant l’intercanvi a la vostra tornada.

9 DOCUMENT A (PrematrÍcula) (matrícula definitiva)
2. Procés de matrícula Període d’intercanvi: Segon semestre 1-12 de desembre 27 febrer - 6 març DOCUMENT A (PrematrÍcula) (matrícula definitiva) DOCUMENT B Es desglossen les assignatures S’abona/Es retorna la diferència amb el pagament inicial Es matricula un “Pack” de crèdits aproximat (no definitiu) Es paguen els crèdits

10 2. Procés de matrícula període intercanvi.
Document A – Prematrícula – De l’1 al 12 de desembre Total crèdits cursats a la universitat de destí MENYS Reconeixement de crèdits cursats uni destí Sol·licitant de beques Marca “Sí” només si t’han concedit la Beca General o Equitat el curs 15/16 i les tornaràs a demanar totes dues el 16/17. Altres descomptes Família nombrosa, víctimes de violència de gènere o víctimes d’atemptats Cal adjuntar fotocòpia del document que ho acrediti Pagament Únic: Un únic rebut que es paga de manera ordinària: a través del caixer o bé amb targeta a través del món UB.

11 Procés de matrícula període intercanvi.
Document B – Matrícula definitiva – Del 27 febrer al 6 març IMPORTANT: Aquest document serà el reflex de com quedarà la vostra matrícula final del SEM2, per tant és indispensable que sigui correcte. NO es podran fer canvis més endavant a les assignatures. Assignatures que es volen fer a distància a la UB durant el SEM2 Contacteu abans amb els professors de les assignatures que voleu fer a distància per assegurar-vos que no hi tenen cap inconvenient. Tant si matriculeu les assignatures de 0 com si ja les havíeu matriculades prèviament a l’automatrícula les heu de tornar a fer constar en aquest apartat. Si les teníeu prèviament matriculades i no les repetiu aquí, se us desmatricularan perquè s’entendrà que finalment no voleu fer-les. Assignatures cursades d’intercanvi que tenen correspondència directa a la UB Assignatures cursades d’intercanvi sense correspondència directa a la UB (Optatives Erasmus) Assegureu-vos d’escriure els codis de les assignatures correctament!

12 3. Exemples de matrícules
DEA 30 crèdits sotmesos a intercanvi Document A (Prematrícula) Document B (Matrícula definitiva) SEM2: 24 crèdits (30-6 de Reconeixement de Crèdits) Els 6 de RC es matriculen i paguen a la tornada quan rebem les notes (15% del preu del crèdit)

13 3. Exemples de matrícules
DEA 30 crèdits sotmesos a intercanvi Document A (Prematrícula) Document B (Matrícula definitiva) SEM2: 30 crèdits

14 3. Exemples de matrícules
DEA Exemple 3 31 crèdits sotmesos a intercanvi Document A (Prematrícula) Document B (Matrícula definitiva) SEM2: 26 crèdits (31-5 de Reconeixement de Crèdits)

15 RESUM TRÀMITS MATRÍCULA

16 (Reconeixement de les assignatures cursades a l’estranger)
6. Resum tràmits UB FACULTAT (Reconeixement de les assignatures cursades a l’estranger) DEA Matrícula Universitat de destí Acceptance: Application form Course registration Housing applications Any other procedure required Altres: Signatura de documents UB necessaris OMPI (central) (Beca Erasmus) Documentació SOP Contracte de subvenció 2c (abans) Certificat d’arribada (en arribar) Certificat d’estada (en tornar) Learning agreement (abans i durant si canvis) Informe de l’estudiant (en tornar) OLS

17 Gràcies per la vostra atenció!
Alguna pregunta? Oficina de Relacions Internacionals Tel: Correu electrònic: Pàgina web: Facebook: Gràcies per la vostra atenció!


Descargar ppt "Programes de Mobilitat Internacional Sessió Informativa de Matrícula"

Presentaciones similares


Anuncios Google