La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

INTERNET XARXA: Quan un conjunt d’ordinadors estan connectats entre si per comunicar-se i compartir informació. TIPUS DE XARXES: LAN: Xarxa d’àrea local,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "INTERNET XARXA: Quan un conjunt d’ordinadors estan connectats entre si per comunicar-se i compartir informació. TIPUS DE XARXES: LAN: Xarxa d’àrea local,"— Transcripción de la presentación:

1

2 INTERNET XARXA: Quan un conjunt d’ordinadors estan connectats entre si per comunicar-se i compartir informació. TIPUS DE XARXES: LAN: Xarxa d’àrea local, quan dos o més ordinadors estan connectats mijtançant cables que permeten compartir informació. WAN: Xarxa d’àrea remota.Quan els ordinadors estan separts per grans distàncies i utilitzen línies de telecomunicacions. La primera xarxa d’ordinadors va ser creada pel Departament de Defensa dels Estats Units i es deia ARPAnet.

3 QUÈ NECESSITES PER CONNECTAR-TE A INTERNET?
Un equip informàtic: Ordinador i mòdem. Servidor: Ordinador molt potent d’una empresa que ens facilita l’accés a altres ordinadors connectats entre si a través d’internet. L’empresa es diu proveïdor. Programari: Necessari per connectar-te i moure’t per Internet.

4 Què podem fer amb Internet?
Utilitzar pàgines web: Documents amb textos, imatges, sons, vídeos també anomenades documents d’hipertext perquè tenen hipervincles o ens relacionen amb altres pàgines o documents. Transferir fixters: Podem enviar arxius entre ordinadors, enviar missatges, cartes… Xats: Són tertúlies en temps real, mitjançant comunicació oral i escrita entre usuaris d’internet. Videoconferències: Comunicació entre dues persones també en temps real. La diferència amb el xat és que podem veure i escoltar els nostres interlocutors.

5 COMUNITATS VIRTUALS Conjunt d’usaris d’Internet que estan interessats en un mateix tema i que comparteixen i intercanvien informació. Per exemple: Hobbies, estudis, animals de companyia. Aquestes comunitats virtuals ofereixen serveis com correu electrònic, xats, notícies…..

6 NAVEGADORS El conjunt de pàgines web és diu WORLD WIDE WEB (WWW). També coneguda com teranyina d’informació o autopista de la informació. Navegadors: Programes que permeten accedir als servidors i mirar les pàgines dipositades. Ex: Internet explorer(de Microsoft), Navigator(de Netscape), Mozilla…. Els navegadors tenen funcionaments similars, bàsicament es diferencien en la presentació de les barres i botons.

7 Hipervincles Principal eina per navegar entre pàgines.
Quan situem el ratolí sobre un hipervincle aquest s’identifica perquè el cursor canvia de forma i es converteix normalment en una mà, d’aquesta manera ens permet accedir a recursos de la mateixa pàgina(imatges, música) o bé anar a altres pàgines.

8 PAQUETS INFORMÀTICS Els navegadors tenen altres components que constitueixen els denominats paquets informàtics. Per exemple el Netscape o Internet Explorer disposen d’aquests serveis: a) Mail: Correu electrònic b) News: Grup de notícies c) Messenger: Eina per enviar i rebre missatges instantanis. I netscape també disposa de: c) Netscape composer: Una eina que ens serveix per crear pàgines web.

9 CERCADORS I PORTALS Cercadors: Hi ha programes que ens ajuden a buscar informació determinada entre les milions de pàgines web. Ex: - - - - - - - - etc., Les cerques es poden fer: Per directoris: És a dir busques per temes dins dels cercadors. Introduint a la casella de CERCA o BUSCAR la paraula clau relacionada amb el que ens interessa.


Descargar ppt "INTERNET XARXA: Quan un conjunt d’ordinadors estan connectats entre si per comunicar-se i compartir informació. TIPUS DE XARXES: LAN: Xarxa d’àrea local,"

Presentaciones similares


Anuncios Google