La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA NARRATIVA DE LA POSTGUERRA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA NARRATIVA DE LA POSTGUERRA"— Transcripción de la presentación:

1 LA NARRATIVA DE LA POSTGUERRA
Presentat per Carlos Gilberte i Jorge Arce

2 La Narrativa de postguerra
Context històric: Es trobem a Espanya amb el final de la Guerra Civil. Alguns dels escriptors espanyols van haver de emigrar cap a França i Amèrica. Alguns van morir, encara que la majoria van acabar tornant al país. Durant l’exili es van organitzar per poder escriure i publicar revistes. També escrivien novel·les, però no solia arrivar a Espanya fins l’any 50.

3 La Narrativa de postguerra
Dècada anys 40: Escriptors com Ferran Soldevila, Mercè Rodoreda, Pere Calders, etc. Que publicaren abans de la guerra van ser exiliats. Durant aquests temps va ser un periode de desorientació i silenci, ja que estava prohibida la publicació.

4 La Narrativa de postguerra
Dècada dels 50: Serà a partir d’aquesta dècada amb la creació de col·leccions dedicades, a la novel·la com El Club dels Novel·listes que malgrat la continuïtat de la censura comencen a publicar les seues obres, molt allunyades dels corrents novel·listics a Europa. Publiquen novel·listes d’abans de la guerra, hi apareixen una nova generació de novel·listes.

5 La Narrativa de postguerra
Nova generació de novel·listes: Les obres d’aquests no mostren la realitat del voltant, donat a circumstàncies polítiques, sino que utilitzen el mite i el simbolisme per a explicar-la. Destaquen autors com: Maria Aurèlia Campany, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Josep Maria Espinaç o Joan Perucho

6 La Narrativa de postguerra
Pere Calders: Començà a publicar abans der la guerra i després d’aquesta va viure exiliat a Mèxic, en guanyà el premi Victor Català amb Cròniques de la veritat oculta.

7 La Narrativa de postguerra
Dècada dels anys 60: La majoria dels novel·listes anteriors continuaren models d’abans de la guerra, com la novel·la psicològica, caracteritzada per l’intent d’analitzar la psicologia dels personatges i reflectir el seu mon interior. Utilitzen al narrador intern com a protagonista(1ª persona) i la reflexió sobre el pas del temps.

8 La Narrativa de postguerra
Dècada dels anys 70: Una sèrie de escriptors comencen a publicar obres després de la guerra, però que han rebut una educació franquista i les seues obres causen un gran impacte en la societat del moment, especialment per el to provocatiu i per incorporar elements extraliteraris com el còmic. Hi destaquen Terenci Moix i Baltasar Porcel i a València també comencen.

9 La Narrativa de postguerra
Esperem que us haja agradat :)


Descargar ppt "LA NARRATIVA DE LA POSTGUERRA"

Presentaciones similares


Anuncios Google