La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els dotze treballs d’Heracles

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els dotze treballs d’Heracles"— Transcripción de la presentación:

1 Els dotze treballs d’Heracles
Yaiza Cuevas Trigo 2n Batxillerat B

2 Introducció Hèracles va matar els seus fills fruit d’un malefici d’Hera. Per això Hèracles va ser castigat a servir a Euristeu, rei de Micenes. Durant dotze anys, Hèracles havia d’obeir totes les ordres del rei Euristeu. El rei li va assignar dotze treballs amb l’esperança que morís en l'intent.

3 Hèracles asfixiant el lleó de Nemea.
Prop de Nemea, un lleó ferotge que treia foc per la boca atemoria la regió. Llavors Hèracles, com les armes dels homes no li feien res el va asfixiar i amb les seves pròpies urpes li va arrancar la pell, amb la qual es va fer una cuirassa i amb el seu cap un casc. Hèracles asfixiant el lleó de Nemea.

4 Hèracles lluitant contra la hidra.
2. La hidra de Lerna La hidra era un monstre amb nou caps de serp. Per cada cap que Hèracles tallava, en sortien dos més. Amb la ajuda de Iolau i una torxa, va cauteritzar les ferides dels caps tallats de forma que no en podien néixer més. Més tard va tallar el cap central i el va tirar al foc. Finalment va sucar les seves fletxes amb la sang verinosa de la hidra. Hèracles lluitant contra la hidra.

5 Hèracles entregant el cérvol a Micenes.
3. El cérvol de Cerinea Heracles havia d’atrapar el cérvol de Cerinea, de potes de bronze i banyes d’or, el qual era tan ràpid com un llamp, i portar-lo viu a Micenes. El va perseguir durant un any fins que el va aconseguir ferir en una pota amb una de les seves fletxes, mentre bevia aigua. Hèracles entregant el cérvol a Micenes.

6 Hèracles entrega el senglar i Euristeu s’amaga espantat en una àmfora.
4. El senglar d'Erimant El senglar d'Erimant tenia aterrida la població. Per això Hèracles l’havia de capturar. Va demanar consell al centaure Quiró, que li va dir que l'atrapés a la neu. Va aconseguir capturar-lo i portar-lo a Micenes. El rei Euristeu es va espantar tant en veure’l que es va amagar en una àmfora. Hèracles entrega el senglar i Euristeu s’amaga espantat en una àmfora.

7 Hèracles desviant un dels rius.
5. Els estables d‘Àugies Àugies, rei d’Èlide, tenia el ramat més fèrtil i gran en un estable que mai havia estat netejat. La pudor dels fems era insuportable, i el treball d’Hèracles consistia en netejar-lo sencer en un sol dia. Va desviar el curs dels rius Alfeu i Peneu i l’aigua es va emportar els fems i va netejar les corts. Hèracles desviant un dels rius.

8 6. Les aus del llac Estímfal
El sisè treball d’Hèracles consistia a matar les aus del llac Estímfal, les quals atacaven als homes amb les seves plomes i després se’ls menjaven. Per poder-les matar primer havia de separar-les i així ho va fer, entrexocant dos platerets de bronze, que li havia entregat Atena. Un cop les va haver separat, va eliminar-les una a una amb disparant les seves fletxes enverinades. Heracles disparant una fletxa a una de les aus.

9 Hèracles capturant el bou.
7. El bou de Creta El bou va ser un càstig de Zeus per al rei de Creta, Minos, per no haver acomplert una promesa de sacrifici. El toro corria lliurement per la ciutat matant tothom amb qui es creuava; per això el setè treball va consistir en atrapar el bou, a fi de sacrificar-lo més tard. Hèracles capturant el bou.

10 8. Els cavalls de Diomedes
Aquesta vegada Euristeu va demanar a Hèracles que li portés les eugues de Diomedes, que menjaven la carn humana que els proporcionava el seu amo. Hèracles per tal d’gafar-les va donar Diomedes en persona com a menjar, cosa que va fer que es tornessin manses i bones i així es com les va dur a Micenes sense problemes. Representació dels cavalls devorant un home.

11 Hèracles amb el cinturó.
9. El cinturó de Hipòlita Com que Euristeu volia el cinturó d’Hipòlita, la reina de les amazones, per a la seva filla, va demanar a l’heroi que l'aconseguís. Un cop en terra de les amazones Hipòlita s’enamorà de la força d’Hèracles i li oferí el cinturó com a regal; tot hauria acabat així, si no hagués estat pel rumor que va fer córrer Hera, cosa que va fer que totes les amazones es posicionessin en contra seva, causant així una guerra que culminaria amb la victòria d’Hèracles i la obtenció del cinturó. Hèracles amb el cinturó.

12 Hèracles i el gegant de tres caps.
10. El gegant Gerió El desè treball consistia en robar el ramat al gegant Gerió d'Eritea. Un cop va arribar allà, es va trobar amb un guarda del ramat i amb un gos de dos caps que l’impossibilitaren el rapte, llavors els va haver de matar igual que va fer més tard amb el Gegant. Quan va arribar a Micenes aquests van ser sacrificats en honor a Hera. Hèracles i el gegant de tres caps.

13 11. Les pomes de les Hespèrides
L’onzè treball consistia en aconseguir les pomes d’or del jardí que protegien les nimfes Hespèrides i un drac de dos caps. El drac va ser derrotat per Hèracles, però les pomes les va obtenir Atlas, el pare d’aquestes, a canvi que li aguantés el cel. Quan va arribar de nou amb ell, li va proposar de portar ell les pomes a Euristeu, però Hèracles va veure que el que volia era desentendre's del cel i llavors va planejar un astut pla que va fer tornar a col·locar a Altas en el seu lloc. Les nimfes protegint les pomes d’or.

14 Hèracles amb el gos Cèrber.
En l’últim treball va haver de portar el Gos Cèrber a Micenes. Aquest era un gos de tres caps i cua de serp que protegia les portes del món dels morts. Per fer-ho va demanar a Hades que li deixés endur-se’l, cosa que va acceptar, però amb la condició que ho fes sense armes. Quan Hèracles va arribar a Micenes, Euristeu veient que no podria abatre’l, el va deslliurar del càstig. Hèracles amb el gos Cèrber.


Descargar ppt "Els dotze treballs d’Heracles"

Presentaciones similares


Anuncios Google