La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Gèneres Musicals.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Gèneres Musicals."— Transcripción de la presentación:

1 Gèneres Musicals

2 Introducció Hi ha tipus de música per a tots els gustos per això hem de seguir uns criteris de classificació. Organitzarem la música segons el seu gènere.

3 Introducció La triple classificació més habitual és: Popular o culta
Religiosa o profana Descriptiva o pura

4 Música popular Paraula derivada de “poble”.
Té el seu origen en la tradició oral. Peces de estructura senzilla i, generalment, de poca durada. La música folk i pop, tot i que és de autor conegut, es considera popular degut a que ha estat difosa sobretot pel poble.

5 Música culta Gènere més sofisticat.
Obres poden ser molt extenses i de estructura complexa. Es caracteritza pel fet que la seva creació sempre està lligada a la feina d’un compositor. Popularment se l’anomena “música clàssica”.

6 Música religiosa Al llarg de la història, la religió ha estat un fenómen molt present en la vida de les persones. Aquesta música acompanya els actes litúrgics o s’inspira en fets religiosos.

7 Música profana Es caracteritza per no tenir cap lligam amb el fet religiós. Està relacionada amb la vida quotidiana i les celebracions de caire no religiós. Trobadors i joglars van ser dels primers divulgadors de la música profana.

8 Música descriptiva Obres inspirades en elements aliens a la música: paisatges, literatura, quadres... Són obres que tenen un referent extramusical.

9 Música pura No ens remet a cap idea fora de la mateixa música.
No té altre referent que l’estrictament musical. Una partitura és l’única imatge que pot representar la música pura.

10 Interpretació de les obres musicals
Les obres musicals poden ser interpretades de tres formes: Vocals: només amb la veu. Instrumentals: només amb instruments. Vocal-instrumentals: amb veu i instruments.


Descargar ppt "Gèneres Musicals."

Presentaciones similares


Anuncios Google