La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La reproducció dels animals

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La reproducció dels animals"— Transcripción de la presentación:

1 La reproducció dels animals

2 La reproducció sexual.La fecundació La reproducció sexual en els animals
La majoria d´animals es reprodueixen sexualment:cada individu es genera quan un espermatozoide fecunda un òvul i es forma el zigot. En moltes espècies animals hi ha dos tipus d´individus, els mascles i les femelles. L´aparell reproductor masculi té els testicles i els conductes espermàtics. L´aparell reproductor femeni té els ovaris i els conductes ovàrics. Els mascles i les femelles se diferencien per el color i grandària. Els animals hermafrodites son els que tenen els dos aparells reproductors.

3 La fecundació La fecundació de l´ovul per l´espermatozoide es pot fer de dues maneres: la fecundació interna o la externa. La fecundació interna Es quan el mascle fecunda l´ovul dins de la femella. La fecundació externa Es quan el mascle fecunda l´ovul però no està dins de la femella. Fecundació externa Fecundació interna

4 El desenvolupament i la cura de les cries
El desenvolupament de les cries El desenvolupament directe: les cries s´assemblen als pares. El desenvolupament indirecte: les cries han de passar per molts canvis. El conjunt de canvis s´anomena metamorfosi. Els nounats d’aquestos animals s´anomena larva. La cura de les cries La majoria d’animals abandonen els ous. Alguns, com les aus, en tenen cura. Els animals mamífers, no sols els protegeixen, també els ensenyen.

5 El desenvolupament de l´embrió
Una vegada s´ha format, el zigot comença a dividir-se i transformar-se en embrió. Els animals ovípars Un ou és una estructura arredonida. En els rèptils i les aus l´ou consta de rovell i de la clara, que proporcionen aigua i aliments a l´embrio en el desenvolupament, i la closca, que protegeix l´ou i impedeix que s´asseque. Els animals vivípars L´embrió es desenvolupa dins del cos de la mare. El temps que està l´embrió abans de naixer dins del cos de la mare s´anomena gestació, aquesta pot durar uns mesos o unes setmanes.

6 La reproducció asexual
Alguns animals es reprodueixen asexualment. Hi han dos tipus de reproducció: la escissió i la gemmació. En l´escissió l´animal es divideix en dues o més parts. En la gemmació, al cos de l´animal es forma un “bony” anomenat gemma.

7 AUTORS Carles Peiró Piera Biel Copoví Moscardó


Descargar ppt "La reproducció dels animals"

Presentaciones similares


Anuncios Google