La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Inma Torres Bisquert 4t ESO B.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Inma Torres Bisquert 4t ESO B."— Transcripción de la presentación:

1 Inma Torres Bisquert 4t ESO B.
Immaculada Concepció Inma Torres Bisquert 4t ESO B.

2 Entre els dies és memorables de la història de l’església es senyala el 8 de desembre de 1854, en el qual es va celebrar el dogma de la Immaculada Concepció de Maria.

3 Acabat de cantar el “Veni Creator Spiritus”, el Papa Pío IX es va alçar i començà a llegir la Bula “Inefabilis Deus” amb un accent greu i majestuós.

4 Després d’haver invocat a la Santíssima Trinitat i als Sants Apóstols Pedro i Pablo, va declarar solemnement el dogma més esperat per les generacions.

5 El Pontifex va dir que la fe en aquest misteri, segons el qual la Santíssima Verge va nàixer lliure del pecat original, va ser en tots el segles de creença católica.

6 A la brillant corona que va posar sobre el cap de Nostra Senyora la paraula del Vicari de Jesucrist, es va afegir la corona d’or que el Papa va colocar sobre el cap de la imatge de la Verge que es venera en la capella dels canonges, en el Vaticà.

7 La Ciutat Eterna va celebrar amb inusitats festejos la declaració d’aquest dogma.

8 Per a perpetuar la memòria d’aquesta definició dogmàtica el Papa va dir que s’alçara en Roma un monument.

9 La nació espanyola va voler que aquest monument s’alçara en la Plaça d’Espanya. Es una columna de màrbrel en la qual apareixen Moises, David, Isaias i Ezequiel, els quatre profetes que varen parlar de manera especial de la Verge Inmaculada.

10 Des de el Concili d’Éfeso de 431 es té per fet que la Verge Maria va ser concebuda sense pecat original, comú a tots els humans. Com diu San Agustín, Déu, per gràcia especialíssima, va fer en favor a Maria una excepció a la llei.

11 Els Pares del Concili de Trento exclogueren a Maria Santíssima del debat que sostingueren sobre el pecat original.

12 En tot temps els pintors representaren a la Inmaculada
En tot temps els pintors representaren a la Inmaculada. I en Espanya era habitual, que quan s’entrava en una casa es deia: “ Ave Maria Puríssima”, per a que els moradors respongueren, amb signe d’hospitalitat: “ Sin pecado concebida”.

13 ORACIÓ A LA IMMACULADA CONCEPCIÓ:
~ Bona nit Mare de Déu, cara de rosa florida, en les vostres precioses mans, entregue el meu cor i la meua vida. He decidit acabar la precentació amb aquesta oració, ja que té un signifacat molt especial per a mi, perquè aquesta era l’oració que ma uela i jo resavem totes les nits abans de gitar-nos. E Espere que haja sigut del teu agrad.


Descargar ppt "Inma Torres Bisquert 4t ESO B."

Presentaciones similares


Anuncios Google