La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS INSTRUMENTS DE L’ORQUESTRA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS INSTRUMENTS DE L’ORQUESTRA"— Transcripción de la presentación:

1 ELS INSTRUMENTS DE L’ORQUESTRA
CLASSIFICACIÓ SEGONS LA FAMÍLIA A LA QUAL PERTANYEN

2 LES TRES FAMÍLIES CORDA VENT PERCUSSIÓ

3 LA CORDA FREGADA PINÇADA PERCUTIDA

4 LA CORDA FREGADA Els instruments de corda fregada es toquen “fregant” les cordes amb un arquet. Exemples: violí, viola, violoncel i contrabaix.

5 LA CORDA PINÇADA Els instruments de corda pinçada es toquen “pinçant” les cordes amb els dits (guitarra, arpa, llaüt, etc), o bé amb plectres (clavecí, clavicèmbal, etc.).

6 LA CORDA PERCUDIDA Els instruments de corda percudida produeixen el so “percudint” les cordes amb uns martellets accionats a través de tecles. Exemple: piano.

7 EL VENT FUSTA METALL

8 VENT FUSTA Els instruments de vent fusta tenen l’embocadura de bisell (flauta) o bé de llengueta, que pot ser simple (clarinet, saxo,...) o bé doble (oboè, fagot, etc.).

9 VENT METALL Els instruments de vent metall tenen l’embocadura de broquet. Exemples: trompeta, trombó, trompa, tuba, etc.

10 LA PERCUSSIÓ 2 CLASSIFICACIONS: SEGONS MATERIAL SEGONS TIPUS DE SO

11 LA PERCUSSIÓ SEGONS MATERIAL: FUSTA METALL MEMBRANA

12 LA PERCUSSIÓ DE FUSTA Quan el que sona d’un instrument de percussió està fet de fusta, pertany a la família de la percussió de fusta. Exemple: claves, caixa xinesa, güiro, xilòfon, marimba,...

13 LA PERCUSSIÓ DE METALL Quan el que sona d’un instrument de percussió està fet de metall, pertany a la família de la percussió de metall. Exemple: carilló, triangle, metal·lòfon, cascabells, plats, cròtals, etc.

14 PERCUSSIÓ DE MEMBRANA Alguns instruments de percussió tenen una rodona de pell o plàstic, que anomenem membrana. Exemple: timbales, bongos, panderetes, panderos, etc.

15 LA PERCUSSIÓ LA PERCUSSIÓ SEGONS EL SEU SO: SO DETERMINAT
SO INDETERMINAT

16 SO DETERMINAT Alguns instruments de percussió tenen plaques o làmines que els permeten fer diferents notes (carilló, xilòfon, marimba, vibràfon, etc.). Altres es poden afinar amb notes diferents, com les timbales.

17 SO INDETERMINAT Altres instruments de percussió emeten tan sols un so que no es pot definir quin és. Són els anomenats de so indeterminat. Exemple: triangle, caixa xinesa, claves, plat, etc.

18 SÍLVIA BRUGUÉS TIMONEDA FI


Descargar ppt "ELS INSTRUMENTS DE L’ORQUESTRA"

Presentaciones similares


Anuncios Google