La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Taula sectorial de Voluntariat social Avaluació i línies de treball

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Taula sectorial de Voluntariat social Avaluació i línies de treball"— Transcripción de la presentación:

1 Taula sectorial de Voluntariat social Avaluació i línies de treball
Secretaria del CMSS Setembre 2014

2 TS Voluntariat Social Què és En aquest espai s’avalua i planifica l’activitat voluntària a la ciutat, adequant-la a les necessitats de les persones més vulnerables i als recursos existents del tercer sector social. L’any 2013, la xarxa d’entitats del Punt del Voluntariat està formada per 26 entitats socials que desenvolupen 69 projectes i donen assistència a més de ciutadans i ciutadanes. La xifra de persones voluntàries s’estima en més de 300. Persona de contacte Maribel Moya Tècnica del Punt del voluntariat Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Tel ext. 4079

3 Assemblea Cristiana Evangèlica Associació Coord. d’Ajuda Unida (ACAU)
Composició Amics de la Gent Gran Assemblea Cristiana Evangèlica Associació Coord. d’Ajuda Unida (ACAU) Assoc. d’Afectats/des de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica Assoc. d’Amics del Malalt Mental (AM.MA.ME) Assoc. d’Iniciativa Social Vida Nova Assoc. d’intervenció comunitària en drogues (ASAUPAM) Assoc. de Cuidadors i Voluntaris de Santa Coloma (ACUIVOL) Assoc. de Persones Sord-Cegues de Catalunya (APSOCECAT) Assoc. de Suport Emocional al Dol Assoc. Espanyola contra el Càncer Assoc. per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social (AMICS) Càritas Diocesana Casal del Infants Centre d’Acolliment per a Estrangers Santa Rosa Centre Obert Moisès Centre Obert Rialles Club Social Gramenet (Fundació Privada FUNAMMENT) Creu Roja Barcelonès Nord El Faro. Servicio social evangélico Església Evangèlica de Catalunya Fundació Germina Fundació Integramenet Grup de Voluntaris de l’Associació Can Mariner Grupo María Auxiliadora Pobres Associació Mundial Tècnica del Punt del Voluntariat

4 Avaluació 2012 Activitat de la Taula: 4 reunions Taula sectorial , 2 reunions Comissió permanent Objectius Accions 1. Potenciar les capacitats de la xarxa d’entitats socials de la ciutat, mitjançant la formació. Recerca sobre l’oferta formativa i les necessitats de les entitats socials. Disseny d’una experiència d’aprenentatge per servei entre les entitats de la Taula. 2. Fomentar i fer créixer l’activitat voluntària a la ciutat, mitjançant actes públics. Recollida de propostes i establiment d’acords per desenvolupar actes de promoció del voluntariat social a la ciutat 3. Millorar el sistema d’articulació de l’activitat voluntària. Revisió i optimització dels circuits de captació, derivació i seguiment de les persones voluntàries Productes Disseny d’un Qüestionari sobre l’oferta formativa de les entitats socials de la ciutat. Detecció i registre dels interessos formatius de les entitats. Llistat de l’oferta de serveis de les entitats socials de la ciutat, registre de les seves demandes de serveis, i disseny d’una experiència d’aprenentatge per servei. Dia internacional del voluntariat social, Fira de Sant Jordi i Fira de la solidaritat i la convivència.

5 Avaluació 2013 Activitat de la Taula: 2 reunions Taula sectorial, 4 reunions Comissió permanent Objectius Accions 1. Potenciar les capacitats de la xarxa d’entitats socials de la ciutat, mitjançant la formació. Establiment de sinèrgies entre les entitats de la Xarxa mitjançant la metodologia de l’Aprenentatge per servei. Oferta d’accions formatives entre entitats, i altres adreçades a persones voluntàries. 2. Fomentar i fer créixer l’activitat voluntària a la ciutat, mitjançant actes públics. Creació i manteniment d’eines de difusió (Facebook, web del Punt, Full informatiu). Participació a Fires i altres actes a la ciutat. 3. Millorar el sistema d’articulació de l’activitat voluntària Elaboració d’eines o estratègies per millorar la coordinació, la derivació i el seguiment. Productes Tramesa, explotació i anàlisi del Qüestionari sobre l’oferta formativa de les entitats socials de la ciutat. Anàlisi dels interessos formatius de les entitats. Intercanvi entre entitats per mitjà de la metodologia d’aprenentatge per servei. Protocol de derivació i seguiment de persones voluntàries Dia internac. del voluntariat social, Fira de Sant Jordi i Festa de la cooperació colomenca.

6 Línies de treball 2014-2015 Objectius Accions / productes
Objectius Accions / productes 1. Potenciar les capacitats de la xarxa d’entitats socials de la ciutat. Manteniment i adaptació del Pla Formatiu de la Xarxa d’Entitats del Punt del Voluntariat SCG, d’acord amb les necessitats formatives emergents. Jornada de reflexió i aprenentatge mutu entre la xarxa d’entitats del Punt del Voluntariat Manteniment de l’intercanvi entre entitats mitjançant la metodologia de l’aprenentatge per servei 2. Fomentar i fer créixer l’activitat voluntària a la ciutat. Manteniment dels Tallers de sensibilització a Centres escolars Manteniment d’eines de difusió (Facebook, web del Punt, Full informatiu). Manteniment de la participació a Fires i altres actes a la ciutat. Actualització i edició de la Guia d’Entitats de Voluntariat. 3. Millorar el sistema d’articulació de l’activitat voluntària. Aplicació del Protocol de derivació i seguiment de persones voluntàries Explotació de dades sobre voluntariat i entitats socials (activitat, persones ateses, nombre de voluntaris, etc.)


Descargar ppt "Taula sectorial de Voluntariat social Avaluació i línies de treball"

Presentaciones similares


Anuncios Google