La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

"La Bíblia, Font de valors Humans i Socials"

Presentaciones similares


Presentación del tema: ""La Bíblia, Font de valors Humans i Socials""— Transcripción de la presentación:

1 "La Bíblia, Font de valors Humans i Socials"
Igualtat i Justícia

2 JUSTÍCIA Mc 12, 17 Jesús els digué: “Doneu al Cèsar el que és del Cèsar, i a Déu el que és de Déu”. I quedaren sorpresos de la seva resposta.

3 justícia El que ens ve a dir aquestes paraules extretes del Nou Testament és que es farà sempre justícia si cada persona té el què li correspon.

4 Donem a cadascú el que li correspongui.

5 igualtat 1 Tm 5, 1-2 No renyis un home d'edat; exhorta'l com si fos el teu pare. Tracta els joves com a germans, les dones grans com a mares, les joves com a germanes, amb tota integritat.

6 igualtat Rm 12, 9-13 Que l'amor no sigui fingit. Fugiu del mal, abraceu-vos al bé. Estimeu-vos afectuosament com a germans, avanceu-vos a honorar-vos els uns als altres. Esforceu-vos a ser sol·lícits. Sigueu fervents d'esperit, serviu el Senyor. Que l'esperança us ompli d'alegria. Sigueu pacients en la tribulació, constants en l'oració. Feu-vos solidaris de les necessitats del poble sant. Practiqueu amb deler l'hospitalitat.

7 igualtat Aquestes cites bíbliques són l’exemple a seguir per tal d’aconseguir més igualtat en la nostra societat, com per exemple: hem de tractar els homes i les dones grans com els nostres pares, els i les joves com els nostres germans i germanes, en definitiva, ens hem d’estimar afectuosament els uns amb els altres i a la vegada hem de ser solidaris i hospitalaris.

8 Tots som germans i fills
d’un mateix Pare.

9 Igualtat i Justícia PAUL AUSTER
Si la justícia existeix, ha de ser per a tots; ningú pot quedar exclòs, en cas contrari ja no seria justícia. PAUL AUSTER

10 Igualtat i Justícia Aquesta frase, d’un escriptor nord-americà, ens
mostra la relació que hi ha entre la igualtat i la justícia. La justícia ha de ser per a tots, és a dir, que davant de la justícia tots som iguals, igualtat entre homes i dones, rics i pobres… Si davant de la justícia queda algú exclòs, ja no és igualtat i, per tant, s’està fent injustícia.

11 En l’actualitat Aquestes cites bíbliques tenen un gran significat per a la vida la societat actual. Són un bon exemple de valors i comportaments que haurien de ser presents en la nostra vida de cada dia. En l’actualitat hi ha moltes persones que tenen sempre present aquests valors, en canvi, hi ha altres persones a les que sols els interessen el poder i les riqueses. És una autèntica llàstima!

12 Tema: Igualtat i Justícia
Alumne: Mohamed Bouzagou i Ouali Centre: La Salle Manlleu Adreça: C/Enric delaris, 68 Població: Manlleu Grup: A Bisbat: de Vic Cançó: Un món, dues classes de persones (Els Pets)


Descargar ppt ""La Bíblia, Font de valors Humans i Socials""

Presentaciones similares


Anuncios Google