La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Tractaments neuropsicològics i plasticitat cerebral en malalties cròniques Natalia Ojeda del Pozo Catedràtica de Neuropsicologia a la Universitat de Deusto.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Tractaments neuropsicològics i plasticitat cerebral en malalties cròniques Natalia Ojeda del Pozo Catedràtica de Neuropsicologia a la Universitat de Deusto."— Transcripción de la presentación:

1 Tractaments neuropsicològics i plasticitat cerebral en malalties cròniques
Natalia Ojeda del Pozo Catedràtica de Neuropsicologia a la Universitat de Deusto. Directora del Departament de Mètodes i Fonaments de la Psicologia. Investigadora principal del grup de recerca "Neuropsicologia dels trastorns mèdics severs". Assessora de la Organització Mundial de la Salut per temes de discapacitat i esquizofrènia. Doctora en Neuropsicologia. Especialitat en Neuropsicologia per Johns Hopkins Medical Institutions. Representant Sud-Europa de la Societat Internacional de Neuropsicologia. Fundadora i presidenta de la Societat vasconavarra de Neuropsicologia. Membre de la Junta de la Federació d'Associacions Espanyoles de Neuropsicologia. Membre del Consorci d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Salut Mental (CIBERSAM). Investigadora principal de diversos projectes FIS - Sanitat i col·laboradora / assessora de diversos projectes internacionals en Neuropsicologia. Ha publicat més de 100 articles científics en revistes indexades, 14 llibres, 36 capítols de llibre. És revisora convidada per a més de 20 revistes científiques internacionals en temes de neuropsicologia i neurociències. La nostra concepció sobre la plasticitat del sistema nerviós central ha patit una veritable revolució en els últims 25 anys. Haver estat testimoni de com s'han modificat no només creences científiques ben arrelades sobre el cervell sinó també les seves implicacions científiques i clíniques, em satisfà enormement perquè això ha posicionat a la neuropsicologia en un moment inigualable de possibilitats per al tractament de malalties considerades cròniques i irreversibles. Les intervencions neuropsicològiques, en combinació o no amb altres disciplines, aconsegueixen en l'actualitat, revertir símptomes cognitius, clínics, motors i funcionals generant un increment significatiu en la vida de les persones afectades. Al tractar-se d'una presentació en el marc del Premi Barraquer i Bordas, faré un recorregut pels treballs d'altres neurocientífics però també revisaré les contribucions que els investigadors predoctorals del meu equip han desenvolupat per a les seves tesis doctorals, en els darrers anys, sobre aquest tema en malalties com l'esquizofrènia, la malaltia de Parkinson, l'Esclerosi Múltiple i altres.


Descargar ppt "Tractaments neuropsicològics i plasticitat cerebral en malalties cròniques Natalia Ojeda del Pozo Catedràtica de Neuropsicologia a la Universitat de Deusto."

Presentaciones similares


Anuncios Google