La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EXPRESSIÓ ESCRITA 3r de primària “Animals fantàstics”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EXPRESSIÓ ESCRITA 3r de primària “Animals fantàstics”"— Transcripción de la presentación:

1 EXPRESSIÓ ESCRITA 3r de primària “Animals fantàstics”

2 Finalment, dibuixar l’animal fantàstic i posar-li nom.
Has vist alguna vegada un “koalito de mar”? Imagina una barreja entre koala i cavallet de mar. I un “unicavall”? Pensa en un unicorn i un cavall i uneix-los. Com sortirien aquestes barreges tan estranyes? Els alumnes de 3r han dedicat varies sessions de l’assignatura de català a inventar-se els seus propis animals fantàstics. Després d’haver estudiat les característiques dels animals vertebrats i invertebrats a medi, aquesta descripció era una bona oportunitat per utilitzar tot el que van aprendre. I ho van fer seguint unes petites pautes: Escollir dos animals. Decidir mentalment quina característica es vol ressaltar pel fet d’unir aquests dos animals. Definir a l’animal fantàstic que es vol crear barrejant característiques dels dos animals escollits. Finalment, dibuixar l’animal fantàstic i posar-li nom. Ahhh, i si alguna vegada us creueu amb algun d’aquests animals, truqueu a la policia i fugiu ben lluny, poden ser molt perillosos.

3 És un animal marí molt delicat.
ORIOL AUTET MIEIX El “mieix” és un animal hervíbor i respira per pulmons. És un dels animals més golafres de la Xina. Li encanta fer equilibris per les roques i és de color marró i taronja. És un animal marí molt delicat. SERILA El “serila” és una espècie en perill d’extinció. Habiten al Nepal. Són hervíbors i respiren pels porus de la pell. Viuen a l’Everest, en grans coves mai vistes i, quan s’avorreix, surt per espantar als escaladors.

4 MAX CARBONELL SERTO CATA
El “serto” és una barreja de serp i tortuga; és ovovivípar, carnívor (en alguns casos pot ser hervíbor). Pot ser un animal terrestre i aquàtic. Menja rates, peix i fulles, veu lava i és gran. CATA El “cata” és una barreja de cavall i tauró; és mamífer i ovípar. És carnívor, terrestre i aquàtic. Menja peixos i plantes, veu llet i aigua, i és gran.

5 ENRIC CARBONELL GOPORC POLLPEIX
És una barreja de porc i gos. És un mamífer, també és hervíbor i respira per pulmons. És molt ràpid; viu a la granja. És molt àgil. Té un nas que li serveix per olorar i guiar als grangers. POLLPEIX És un animal aquàtic i li agrada cantar. És de color vermell, blau i verd, i és molt nerviós. És mamífer, ovípar i omnívor. Està en perill d’extinció; té dues dents i el coll ple de plomes.

6 Viu al centre de la selva i sempre està passejant.
INÉS CIFUENTES CONIVACA El “conivaca” és un animal mamífer i hervíbor. És mig conill i mig vaca al mateix temps. Viu en la granja i la seva habilitat és saltar i donar llet. Sempre fa curses i salta obstacles a la muntanya. GOSÓSPAN El “gosóspan” és una animal omnívor. És mig gos i mig ós panda a la vegada, i li agrada molt rescatar coses i menjar bambú. Viu al centre de la selva i sempre està passejant.

7 BOUCHRA FAHIM CUNILLTIREXS GATSTOR És ovípar i terrestre.
És omnívor; li encanta menjar-se amanides i molts animalets. És de color blanc i negre. GATSTOR És un animal que és vivípar i pot fer-se la seva casa amb troncs. També és mamífer i terrestre i menja fusta, peix, coloms i carn. Pot ser domèstic o salvatge.

8 SOL GARCÍA CAVACA PEIXTAURÓ El “cavaca” és un mamífer. Menja herba.
Té el cap de cavall i el cos de vaca. Té les potes de cavall i la cua de vaca. És molt gran i corre molt. PEIXTAURÓ El “peixtauró” és un mamífer. Viu a l’oceà. Té el cap de èix, el cos de tauró i les aletes de peix. És ovípar i carnívor.

9 Té vuit potes, dues de cavall i sis de mosca.
MIRÓ HUMET CAVAMOSCA El “cavamosca” és el cavall en miniatura d’una mosca; tan ràpid com una mosca i amb un cos de cavall i una esquena de mosca. Té vuit potes, dues de cavall i sis de mosca. És ovípar, hervíbor i mamífer. No és gaire llest i viu com a màxim nou anys. CIGONYAPORC La “cigonyaporc” té un cap de porc i un cos de cigonya. Pot volar a 200 km d’alçada. És ovípar, omnivor i, sobretot, mai és mamífer. És petit, viu en els pobles, i a begades a les muntanyes, com a l’Everest, i poques vegades a la ciutat. Tenen la vista molt bona. Poden veure a les persones fins i tot a 105 km d’alçada.

10 NICOLÁS LASA TOROPAJARITO SALTETS
Aquest animal és un toro que té cos d’ocell. Quan el molesten, es torna boig. És ovípar i respira per pulmons. Pot volar perquè té el cos d’ocell. És carnívor perquè té el cap de toro i menja carn per la boca. SALTETS És un llimac-conill, i va saltant amb les cames de conill. És ovípar i hervíbor. Respira per la pell. Viu en un bosc. No té gens de pél i li agrada molt les pastanagues.

11 BRUNA LÁZARO PIOBOING BLAND És mamífer. Menja pastanagues i blat.
Surt quan fa sol; és una espècie que està a punt d’extingir-se. Fa molta gràcia perquè balla i fa tonteries. BLAND És un animal molt rar. És carnívor, mamífer i dolent. Li agrada molt espantar a les persones per després cruspir-se-les. Acostuma a viure en llocs humits i foscos.

12 EMILI MIRALLES AGRA ARMO
L’ “agra” és un animal omnívor, rèptil i li agrada menjar insectes. També li agrada molt xuclar la sang; la carn la llença. És molt difícil de trobar. Viu als arbres i és molt carinyós. ARMO L’ “armo” és un animal omnívor i li agrada que l’acariciïn. És una mica asquerós, però si t’acostumes no ho és tant. És una mica golafre i li agrada molt el futbol.

13 MARC NAVARRO MONOCELL COCOTORTUGA
El “monocell” és un mamífer. Té cap de mono, cos de mono, ales d’ocell, mans de mono i cames d’ocell. Menja plàtans i insectes. És ovípar. El monocell pot escalar i volar. Viu a la selva. COCOTORTUGA El “cocotortuga” és un rèptil. Té cap de cocodril, cos de tortuga, potes de tortuga, cua de cocodril i closca de tortuga. Menja animals petits. És ovípar. El cocotortuga pot nedar i caminar. Viu a la platja.

14 És carnívor i li agrada caçar.
JOEL PAGA GARA És un mamífer. Té el cap de gat i el cos de ratolí, les potes de gat i la cua de ratolí. És carnívor i li agrada caçar. Viu al carrer i a les clavegueres. És molt ràpid i així caça més fàcilment. VASERP És un mamífer i un rèptil alhora. Té el cap de serp i les potes de vaca. Menja herba i ratolins. El cap serveix per caçar i la cua per anar ràpid. Viu a la granja i al bosc.

15 SARA PÉREZ TORPEIX PINÓS
Té el cap de peix i el cos de tortuga. És ovípar, menja plantes i quan vol va molt ràpid. Pesa molt poc i medeix 11 centímetres. Pot nedar molt ràpid i també caminar una mica més lent. Viu a l’aigua, però és difícil de trobar. A terra encara és molt més difícil de trobar. PINÓS És una barreja entre ós i pingüí. El cos el té semblant al pingüí i la cara a l’ós. S’alimenta de peixos i neda molt ràpid. Els seus enemics són l’orca, la balena, el tauró, ... Viu a l’Antàrtida i a altres llocs. Dorm a terra, menja a terra, juga a terra. Medeix aproximadament 1 metre i pesa 50 kg. És tot negre menys la cara i la panxa.

16 POL REIG GORIGIRA És un mamífer que té el cap de girafa i cos de goril·la. Menja plàtans i fulles. Com que té el coll molt llarg, no li cal enfilar-se als arbres per agafar plàtans. És molt fort i molt tranquil. Viu a la selva. El seu depredador és l’elefant. SETA És un rèptil i mamifer alhora. Té el cap de tauró i cos de serp. Menja peixos i cucs, i cada deu minuts ha de posar el cap a l’aigua. Té les dents molt afilades i el cos molt suau. Viu a l’oceà i a prop de l’oceà. El seu depredador és la balena.

17 POL REIG ELELLET És un mamífer que té el cap de pollet i el cos d’elefant. Menja cacauets. Ha d’estar dotze hores assentat per pondre ous. És molt gran, però té la veu molt fina. Viu a la granja. El seu depredador és el tigre.

18 MAR RIERA ELEGOS GOARA És un mamífer i vivípar. Menja carn.
Té unes ungles molt llargues per caçar bé els animals; li encanten els cèrvols. Viu a la Sabana i caça de nit. Té el cap d’elefant i el cos de gos. És molt ràpid i té molta força. GOARA Té el cap de gos i el cos d’aranya. Respira per pulmons i és carronyaire. És ovípar i algun pot ser vivípar. La seva habilitat és destrossar el món amb el seu verí. Viu a tot el món.

19 XÈNIA RODRÍGUEZ ERIZE CONGO
És mamífer. Té el cap d’eriçó i el cos de zebra. Menja fruits secs i herba. Viu al bosc. Respira per pulmons i és hervíbor. Té molta força, té punxes al cos i li agrada molt la calor. És molt carinyós i divertit, però quan el fas enfadar, et pot mossegar. CONGO És mamífer. Té el cap de gos i el cos de conill. Menja hortalisses i pinso. Viu a les coves. Respira pels pulmons i és ovípar. Té poca força. Té unes dents molt afilades. Li agrada molt la foscor i per això viu en coves. És molt carinyós.

20 NIL ROMERO CAMACONG TORVAC
És mamífer, té el cos de camaleó i el cap de cangur. Menja ous dels altres animals, herba i és omnívor. És molt gros, medeix 12 metres i pesa kg. Viu a la selva i a l’Àfrica a tot arreu. El camacong canvia de color quan vol i salta molt alt. És molt fort i sap kàrate, kung-fu i taekwondo. TORVAC El “torvac” és mamífer i té el cap de toro i cos de vaca. Menja plantes, herba, escorça i tot el que troba pel seu davant. És molt gros, medeix 7 metres i pesa 14 tones. Viu al bosc, al desert i a la neu. És molt fort i destrossa tot el que vol

21 MARC ROS INDOMINUS REX RINOSERP
És un animal de l’alçada d’un tiranosaurus rex i la velocitat d’un velociraptor. Es pot camuflar. És el depredador més perillós del món. Té unes ungles de 95 centímetres. RINOSERP És un animal amb cap de rinoceront i cos de serp. Respira per pulmons i és un rèptil vivípar. És un animal omnívor perquè menja carn i herba. Li encanta revolcar-se pel fang; és molt ràpid i, a més a més, té una força increïble.

22 NATÀLIA RUIZ DE LUNA DOGÜÍ CALEFANT
És un peix, va per l’aigua. És carnívor perquè menja altres peixos. És molt estrany, per dalt sembla un dofí, però té potetes de pingüi. Per nedar, mou les potetes molt ràpidament i, de tant en tant, salta per sortir de l’aigua. CALEFANT Aquest animal és una barreja de cavall i elefant. Té quatre potes per córrer molt ràpid, unes orelles gegants i una trompa molt llarga per poder menjar herbetes. Li agrada jugar molt amb la seva cua.


Descargar ppt "EXPRESSIÓ ESCRITA 3r de primària “Animals fantàstics”"

Presentaciones similares


Anuncios Google