La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

MUSICA TRADICIONAL VALENCIA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "MUSICA TRADICIONAL VALENCIA"— Transcripción de la presentación:

1 MUSICA TRADICIONAL VALENCIA
Jaume Alabort Vidal

2 INDEX Estils musicals. Les bandes de música. Compositors valencians.
Intérpretes. Cançons. Instruments tradicionals.

3 ESTILS MUSICALS Jotes: La jota és una dansa espanyola estesa per gran part de la geografia d'Espanya. Albaes: El cant de Albaes proveneix d’un ball que es cap a antigament en molts pobles de la Costanera quan vetlaven el cadàver d'un "albat", un xiquet menor de 4 anys. Més tard, es van començar a cantar de madrugrada, prop de l'alba, d'ahí el seu nom. S'interpreta sempre al so de tabalet i la dolcaina." Les seguidilles són una antiga varietat de cançons espanyoles acompanyades de dansa. De ritme ternari i moviment animat, s'acompanyen generalment amb castanyoles, guitarres, bandúrries, llaüt, almirez,... i també es toquen amb la dolçaina i el tamborí."

4 LES BANDES DE MUSICA Les bandes de musica ambienten des dels actes més solemnes fins a les celebracions més informals. La banda musical més antiga d'Espanya, és la de Llíria, fundada l'any 1819. En les Falles són imprencindibles "El cant del valencià o L 'entra de la murta" En Moros i Cristians, són el pasdoble i la marxa mora i cristiana.

5 COMPOSITORS VALENCIANS
Joaquin Rodrigo ( ). Nació en Sagunto, la seua principal obra es el Concierto de Aranjuez. Vicent Martín i Soler, nació en Valencia en 1754, fou conegut com autor de óperas y ballets. Jose Serrano Simeón, nació en Sueca, en 1873, es famos por zarzuelas, entre otras « La Dolorosa». També destaquen, Jose Manuel Izquirdo Romeu ( ), Manuel Palau ( ) Va ser director del Conservatori i de l'Institut de Musicologia de València y Pealvo Sosa ( )

6 INTERPRETES Nino Bravo. Va naixer a Aielo de Malferit, València, Villarrubio, 1973). Cantant espanyol, considerat fins a la seua primerenca i tràgica mort com la millor veu del pop nacional en el final de la dècada dels seixanta i principis dels setanta. Les seues cançons mes famoses són: Un beso i una flor, Libre i America,America.« Concha Piquer. València, Madrid, 1990) Cantant i actriu espanyola. Considerada la màxima expressió de la cançó espanyola, va destacar com a cançonetista per la seua gran emotivitat i expressivitat interpretativa. Destaca Ojos Verdes i Yo soy Esa. Raimon. Va nàixer a Xàtiva, València. Va ser un dels màxims exponents del moviment de la Nova Cançó. Es va donar a conéixer en un concert que va realitzar en 1962 on va cantar la cançó 'Al Vent'. L'any 1963 participa en el Festival de la Cançó Mediterrània. Amb un estil personal, el seu 'Diguem no' (1964) va aconseguir una certa popularitat. Ha musicat poemes del poeta Salvador Espriu, Pere Quart, Ausiàs Marc i Anselm Turmeda.

7 CANÇONS Himne de Valencia El tio Pep La manta al coll La Xata
La Tarara Les Carerinetes La Muixeranga Tio Canya Serra de Mariola Paquito el Xocolatero

8 Instruments tradicionals
La dolçaina o xirimita i s'acompanya d'un tambor denominat tabalet. En els últims anys, ha augmentat el número de "colles" d'entre vint i trenta músics, que a més de realitzar cercaviles, i acompanyar en les festes de moros i cristians, realitzen concerts amb un variat repertori. Son uns instruments en auge. ESQUELLOTS GUITARRO

9 AUTORS Internet


Descargar ppt "MUSICA TRADICIONAL VALENCIA"

Presentaciones similares


Anuncios Google