La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

MUSICA TRADICIONAL VALENCIANA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "MUSICA TRADICIONAL VALENCIANA"— Transcripción de la presentación:

1 MUSICA TRADICIONAL VALENCIANA

2 ÍNDEX Estils de musicals. Les bandes musicals. Compositors valencians.
Intérprets. Cançons. Instruments. Autors.

3 JOTES:La cota o jota és una música tradicional ballada Molt estesa per tota la península Ibèrica, Canàries (on és més coneguda paper nom isa) i Fins i tot en uns quants Indrets d'Amèrica Llatina i Filipines. ESTILS MUSICALS

4 BOLEROS:És un ball molt lluït, creat pels mestres de ball del segle XIX per a les classes benestants i popularitzat a finals d'aquest segle. El seu origen està en la seguidilla, encara que també hi ha boleros enfandangats influenciats per l'U.

5 SEGUIDILLES:Són un ball originari del centre de la península Ibèrica, esteses a partir del segle XVI. Al ser un ball tan antic ha anat desapareixent i a hores d'ara se'n conserven pocs exemples. Les primeres són més freqüents a les comarques del nord i es ballen en rogle.

6 CANT D’ALBAES: El cant d'albades (pronunciat popularment albaes) és una variant del cant valencià d'estil, habitual a les festes de les poblacions rurals valencianes. Es troba especialment viu actualment a les festes de la majoria de pobles de La Costera, encara que tradicionalment es troba present en gran part de les comarques valencianes, com Peníscola o Benicarló.

7 BANDES DE MÚSICA La música de banda és molt important a la
C.Valenciana. La majoría dels pobles tenen banda de música la qual participa en les festes de moros i cristians, Falles…

8 COMPOSITORS VALENCIANS
José Serrano Simeon: El seu pare , director d'una banda de música a Sueca , la seva ciutat natal , va ser qui el va introduir en el món de la música donant-li les seves primeres classes , més aviat com un joc. No obstant això , l'afició i l'interès que mostrava el petit Josep era tan gran que als cinc anys , ja sabia solfeig i als 12 anys tocava la guitarra i el violí .

9 VICENTE MARTÍN Y SOLER: Vicent Martín i Soler , de nom complet Atanasio Martín Ignacio Vicente Tadeo Francisco Pellegrin Martín i Soler, va ser un compositor espanyol de reconegut prestigi internacional . Anomenat popularment a Itàlia ( Vincenzo ) Martini el Spagnuolo o il Valenziano , i Ignaz Martini a Àustria , va ser conegut principalment com a autor d'òperes i ballets .

10 JOAQUIN RODRIGO: Joaquim Rodrigo Vidre, I Marquès dels Jardins d'Aranjuez, també conegut com el Mestre Rodrigo , va anar un compositor espanyol de música clàssica .

11 INTEPRETES NINO BRAVO: Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut pel seu nom artístic Nino Bravo (Aielo de Malferit, València, Espanya, 3 agost Villarrubio, Conca, Espanya, 16 d'abril de 1973), va ser un cantant espanyol.

12 BRUNO LOMAS: Emilio Baldoví Menéndez (Xàtiva 14 de juny de Pobla de Farnals, 17 d agost de 1990), conegut artísticament com Bruno Lomas va ser un cantant de rock espanyol. Emilio Baldoví Menéndez va néixer a la localitat valenciana de Xàtiva.

13 ALTALL: Al Tall és un conjunt musical espanyol de folk, reconegut per la seva llarga trajectòria, i pioner en la reinterpretació de la tradició musical i sonora de la seva regió a l'estil de la Riproposta italiana, emmarcada dins una concepció mediterrània de la música popular. Vicent Torrent i Manolo Miralles són els dos únics membres fundadors que van formar part d'ell durant tota la seva trajectòria.

14 CANÇONS HIMNE DE VALÈNCIA:

15 LA MANTA AL COLL: LA MANTA AL COLL:

16 LA TARARA:

17 PAQUITO EL XOCOLATERO:

18 INSTRUMENTS TRADICIONALS
DOLÇAINA:La dolçaina és un instrument tradicional de vent de llengüeta doble de la família de l'oboè. Té forma cònica i uns 30 cm de longitud. GUITARRÓ: Són instruments semblants a una guitarra petita, de diferents mides i afinacions, així com diversos tipus de encordaduras possibles, sent probablement la més original, observant les guitarres del Barroc.

19 TABAL:El tabal és un instrument musical de percussió de forma cilíndrica, amb dues membranes, normalment de cuir, que emet un so indeterminat. N'hi ha de totes les grandàries, encara que el tabalet és generalment un tambor de dimensions mitjanes, que es pot penjar al coll, la qual cosa permet integrar-se còmodament en cercaviles i altres esdeveniments al carrer,com per exemple la muixeranga. 

20 AUTORS: CARLES FAYOS QISHAN CHENG


Descargar ppt "MUSICA TRADICIONAL VALENCIANA"

Presentaciones similares


Anuncios Google