La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

“Taller de psicopatologia i entrevista de diagnòstic psiquiàtric” Curs IES per a MEF psiquiatria i PEF Coordinador del curs: Dr. Diego J Palao 15 de Setembre.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "“Taller de psicopatologia i entrevista de diagnòstic psiquiàtric” Curs IES per a MEF psiquiatria i PEF Coordinador del curs: Dr. Diego J Palao 15 de Setembre."— Transcripción de la presentación:

1 “Taller de psicopatologia i entrevista de diagnòstic psiquiàtric” Curs IES per a MEF psiquiatria i PEF Coordinador del curs: Dr. Diego J Palao 15 de Setembre a 3 de Novembre de 2010

2 OBJECTIUS Objectiu general del curs:
Proporcionar als participants els coneixements i les competències necessàries per a realitzar una exploració psicopatològica vàlida, un diagnòstic sindròmic i plantejar un diagnòstic diferencial. Objectius específics del curs Aprendre a explorar els principals signes i símptomes psicopatològics en diferents situacions clíniques. Aprendre a realitzar un diagnòstic sindròmic basat en l’exploració psicopatològica. Conèixer dos tipus d’entrevistes psiquiàtriques diagnòstiques estructurades.

3 METODOLOGIA: tallers interactius de 3 hores en 6 dies (18 hores)
TALLER 1: Exploració dels principals signes i símptomes de les síndromes d’ansietat i depressiva. Gemma Garcia Pares – Narcís Cardoner – Rosa Hernandez TALLER 2: Exploració dels principals signes i símptomes de les síndromes maníaca i psicòtica (I). Mayte Campillo – Gemma Parramon TALLER 3: Exploració dels principals signes i símptomes de les síndromes psicòtica negativa, desorganitzada i catatònica (II). Jesús Cobo – C. Domenech (dia 2) TALLER 4: Aspectes clau i específics per l’exploració en psiquiatria infanto-juvenil (TDAH, autisme, anorèxia...). Rebeca Gracia – Nuria Reina TALLER 5: Contenció física en pacients amb risc de conductes agressives. Javier Núnez (roba i calçat còmodes) TALLER 6: Taller d’entrevistes psiquiàtriques estructurades de diagnòstic (MINI-interview i SCID-I). Diego J Palao – Antoni Serrano-Blanco En la plataforma disposeu d’una Guia de l’Alumne amb material docent i bibliografia.

4 Calendari i distribució dels Tallers per 5 grups *
*El Taller 6 d’entrevista s’agrupen en dos grups (G1+2 i G3+4)

5 Avaluació del curs: Avaluació individual de l'últim cas treballat en els 4 primers tallers (es recollirà al finalitzar). Considerar assistència i participació activa en els tallers. NOTA: Per desenvolupar el Taller 6 d’entrevista (23 d’octobre) s’identificaran dos voluntaris per grup per a preaprar rol playing d’entrevista. Un per representar un cas de depressió dels que s’han treballat prèviament. Un altre que ha de realitzar l’entrevista MINI-INTERVIEW al cas. Un per representar un cas de mania. Un altre per realitzar de forma supervisada el mòdul corresponent de la versió clínica de la SCID. (més un suplent per cada voluntari) Avaluació total: suma de resultats en 1+2


Descargar ppt "“Taller de psicopatologia i entrevista de diagnòstic psiquiàtric” Curs IES per a MEF psiquiatria i PEF Coordinador del curs: Dr. Diego J Palao 15 de Setembre."

Presentaciones similares


Anuncios Google