La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Alimentos Tranxénicos

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Alimentos Tranxénicos"— Transcripción de la presentación:

1 Alimentos Tranxénicos
hjvmjjvv

2 ¿Qué veremos? 3- Polémica 1- Que son os alimentos tranxénicos
2- Beneficios e riscos 3- Polémica

3 ¿ Qué son os alimentos tranxénicos?
Os alimentos sometidos a inxeniería xenética o alimentos tranxénicos son aqueles que foron producidos a partir dun  organismo modificado xenéticamente  mediante inxeniería xenética .

4 Beneficios Ciruela tranxénica
Salud: pódense lograr alimentos con maiores características nutricionais que as que teñen as especies naturais. Economía: variedades de cultivos son alcanzados máis resistentes ás adversidades (pragas, seca, xeadas, etc.) Garantir a cantidade de alimentos producidos. Conservación: para alcanzar culturas resistentes, reducindo a terra labranza evitando desgaste e tamén reduce ou anula o uso de pesticidas. Preservación: usando estas modificacións xenéticas poden aumentar o tempo de vida útil do alimento.

5 Riscos Saúde: pode causar alerxias en resistencia a antibióticos sensibles e útiles para os seres humanos. Economía: A partir da perspectiva de negocio, os agricultores prefiren, a dependencia das corporacións transnacionais nese mercado. Conservación: causar contaminación xenética irreversible. O xurdimento de organismos con competencias máis elevadas ameaza de extinción de variedades endémicas ou silvestres. Cultural: alterados antigas técnicas agrícolas que conviviron harmoniosamente co medio ambiente.

6 Onde empeza a Polémica A controversia empezou máis de dez anos no comercio rompeu e as marcas de leite de cereais, o que creou polémica mundial sobre a súa venda, xa que aínda non se coñece posibles efectos alimentan a disputa entre científicos e ecoloxistas que defenden que tira.

7 Animais tranxénicos Índice: Que son? - Ventaxas e desventaxas

8 Que son? Animais transxénicos son aqueles que posúen un xen que non é deles. O xeito máis doado de xerar un animal transxénico é unha que implica o illamento do xene a ser introducido (que chamaremos de transgene), a clonación e manipulación, a fin de ser expresa polo organismo diana, e á súa inserción no corpo. Para garantir que todas as células do corpo expresan este xene novo, o referido xene incorporado dun embrión en fase de cigoto. Unha vez que o embrión asegurar transgene incorporado, o embrión é implantado no animal, unha porción receptiva como nai (por un procedemento similar como fertilización in vitro).

9 Ventaxas e desventaxas
Beneficios: - Resistencia a enfermidades - A entrega do xene para reforzar o sistema inmunitario do animal, así q é máis resistente ou mesmo inmunes a certas enfermidades. - A hormona do crecemento - Ela induce un crecemento maior e máis rápido das especies a través da implementación de hormona do crecemento. - A creación de animais transxénicos, tamén poden ter un efecto terapéutico, e q estes poden servir para facer avanzar o tratamento de enfermidades, fármacos para xerar endogenamente ou mesmo como dadores de órganos. EJM: Ratos de Investigación do Cancro.

10 Desvantaxes Desvantaxes:
- A introdución de nova información xenética (o transgene) no genoma dun organismo, poden presentar algúns problemas en relación a onde e cando para expresar o transgene, como segue: - Integración múltiple (tándem ou non) - Integración lugar indeterminado (efecto de posición) - Metilação e da falta de expresión - Mosaicismo (células germinativas e somática) - Expresión específica / ectópica

11 bibliografía beneficios-de-los-alimentos-transgenicos.aspx alimentos/alimentos-transgenicos-donde-comienza-la-polemica.html horizontal.html de-adn-foraneo.html

12 Trabajo de: Bryan Smith Ospina y Joel Vázquez Rodríguez Para: Iria Penoucos Vázquez


Descargar ppt "Alimentos Tranxénicos"

Presentaciones similares


Anuncios Google