La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA PREHISTORIA LORENA ÚBEDA MAGAÑA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA PREHISTORIA LORENA ÚBEDA MAGAÑA"— Transcripción de la presentación:

1 LA PREHISTORIA LORENA ÚBEDA MAGAÑA Desplazamiento de texto repetido hasta el fin de la diapositiva• Desplazamiento de texto repetido hasta el fin de la diapositiva•

2

3 paleolític * El Paleolític és el període més antic i més llarg de la Prehistòria . * Comença amb l’aparició de l’ésser humà fins l’aparició de l’agricultura (9.000 aC) *Els homes vivien d'allò que els oferia la natura : recol·lectaven fruits, arrels i fulles. Més endavant van afegir carn a la dieta principalment d’animals morts i del que caçaven ( elefants, rinoceronts, cérvols...).Van iniciar la fabricació de trampes i armes que els vam permetre caçar animals més grans i pescar peixos. * Eren nòmades, és a dir, es veien obligats a traslladar-se d’un lloc a un altre quan la casa, la pesca o els fruits escassejaven en una zona. * Vivien en coves i de vegades en campaments de cabanes que construïen amb branques, fang, ossos i pell d’animals. * S’organitzaven en clans, petits grups familiars. Era necessària la col·laboració de tots per caçar, fabricar estris, defensar-se... * Els homes i les dones del Paleolític fabricaven les seves eines i estris amb pedres que tallaven copejant-les les unes amb les altres, o bé de fusta, ossos, banyes d’animals, pells, petxines... * Feien l’ús del foc per cuinar els seus aliments, per protegir-se dels animals salvatges, per il·luminar-se de nit i per escalfar-se els dies de fred. * Feien ús de les pells dels animals per vestir-se. * La població era escassa perquè la vida de les persones era molt curta. Molts nens morien al néixer i els adults vivien pocs anys. *Feien pintures rupestres a les coves. Algunes pintures tenien una intenció màgica, pensaven que així caçarien més. * La pintura estava feta amb sang dels animals , fems, terra de diferents colors, carbó, plantes tacades, resines d’arbres i grassa d’animals

4 Neolític *El Neolític és un període de la Prehistòria en el qual van tenir lloc innovacions d'una gran transcendència: els éssers humans descobreixen l'agricultura i la ramaderia, i es fan sedentaris, procés conegut com la revolució neolítica. *Aquest terme va ser proposat el 1865 per l'historiador John Lubbock. El nom fa referència a la forma novella de treballar els estris de pedra, no només percudits, sinó també polits. De tota manera, l'essencial en aquest període no són els estris, sinó els canvis econòmics produïts, com l'aparició de l'excedent de producció, i les conseqüències socials.

5 Edat dels metalls Comença cap a l’any 4.000a.C. Fins que apareix l’escriptura. Milloren les tècniques agrícoles i ramaders. Això permet acumular reserves per l’hivern i per intercanviar entre altres comunitats. Aprenen a fer ús de les veles per navegar aprofitant la força del vent cosa que millora l'intercanvi de productes. S’organitza en poblats. El treball s'especialitza entre els integrants d’un poblat: uns treballen el metall, d’altres la ceràmica, d’altres el bestiari... L'acumulació de riqueses, especialment de metalls, afavoreix l’aparició de desigualtats en la societat. Els primers metalls utilitzats van ser l’or, la plata, el plom i el coure. Es treballaven colpejant-los fins donar-los forma. Amb aquets metalls s’elaboren objectes d’ornament, però alguns eren escassos.

6 EDAT DE FERRO * Metall més resistent que el coure i el bronze. Per poder treballar-lo van desenvolupar la tècnica de la forja: el ferro s’escalfa, es colpeja fins donar-li forma desitjada i es refreda en aigua per endurir-lo. * Van poder elaborar tot tipus de treball.

7 EDAT DE COURE * La prehistòria humana difereix de la història no només en termes de cronologia sinó en la forma que tracta les activitats de cultures arqueològiques més que nacions amb nom o individus. Restringit a restes materials més que registres escrits (i evidentment només aquelles restes que han sobreviscut), la prehistòria és anònima. Per això, els termes de referència utilitzats pels prehistoriadors com Neandertal o Edat de Ferro són etiquetes modernes i arbitràries, la definició precisa del qual és sovint subjecte de discussió i argumentació.

8 EDAT DE BRONCE ** És una barreja de coure i estan. També es treballava escalfant-lo i fent ús de motlles. * Era un material més dur. Feien gerres, bols, armes, anells, diademes...

9 ART MEGALITIC *L'art megalític es refereix a la utilització de grans pedres com a mitjà artístic. Encara que alguns artistes moderns i escultors fan ús de pedres de grans dimensions en el seu treball, el terme s'utilitza més generalment per descriure l'art tallat en megàlits a l'Europa prehistòrica. * L'art megalític es troba en molts llocs d'Europa occidental, tot i que les principals concentracions es troben a Irlanda, Bretanya i Iberia. L'art megalític començar en el Neolític i va continuar en l'Edat del Bronze. Encara que molts tipus de monuments rebre aquesta forma d'art que la majoria està tallada en dòlmens de corredor neolítica. L'art megalític tendeix a ser altament abstracta i conté relativament poques representacions d'objectes reals reconeixibles. L'art megalític és sovint similar a l'art rupestre prehistòric i conté molts motius similars, com ara la 'copa i anell de la marca', tot i que les dues formes de gravat rupestre també tenen grans diferències estilístiques. El significat de l'art megalític és objecte de molt debat.

10 Escultures prehistòriques
*Els homes i les dones d’aquell temps tenien una altra gran preocupació la supervivència del grup. Aquí la dona hi tenia el paper més important doncs eren elles les que aportaven nous membres al clan. El naixement de nous éssers, engendrar vida… un misteri. La fecunditat, la fertilitat, la procreació foren molt presents per a aquelles societats primeres. No perdre les dones en el part era fonamental. Podem creure que les petites estatuetes conegudes com a Venus foren un reflex de totes aquestes preocupacions envers la nova vida .

11 Ceràmica prehistòrica
*El Quadre General d'Estudi DESCRIPTIU de la Ceràmica prehistòrica described in this article Abasta l'obra en fang estafa Esperit utilitari i Creatiu realitzada en nostre planeta i Taxat Entre a. C. i 3300 a. C.nota 1 Així mateix sí que ha Escollit sense plantejament expositiu porció Continents en Funció dels jaciments arqueològics estudiats Fins L'inici del Segle XXI. *Científicament, El Treball del Fang ha Servit als Arqueòlegs paràgraf datar els jaciments i donar Nom als moltes Cultures prehistòriques. Desfés les edicions.

12 pintures rupestres Les pintures rupestres és un concepte referit principalment pintura prehistòrica, quan sobre les parets o els sostres de les coves, els homes dibuixaven o pintaven els diferents animals que caçaven, també pintaven escenes de significat ritual o màgic. Els materials que empraven eren el carbó de llenya o d’ ossos així com diferents tipus de terra de colors.

13 Les eines del principi del paleolític eren molt rudimentàries
*Les eines del principi del paleolític eren molt rudimentàries. Els materials utilitzats eren fusta o pedra, ossos dels animals i el sílex. Per les feines de la caça, com les llances, la destral, la bifacial i els còdols. * Aquestes eines feien la funció d'arma contra la presa. Una de les altres eines que apareixen, és el rascador, per tractar pells. Servia per matar preses més petites. L'últim que es va trobar, de finals d'aquest període, va ser, una mena d'agulla rudimentària feta amb el corn dels animals i els còdols treballats. Les eines

14 REPRODUCCIÓ HUMANA

15


Descargar ppt "LA PREHISTORIA LORENA ÚBEDA MAGAÑA"

Presentaciones similares


Anuncios Google