La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Maria Montessori Alicia Díaz Miriam Lopéz Jessica Ballart Eva Pizarro.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Maria Montessori Alicia Díaz Miriam Lopéz Jessica Ballart Eva Pizarro."— Transcripción de la presentación:

1 Maria Montessori Alicia Díaz Miriam Lopéz Jessica Ballart Eva Pizarro

2 Context Històric Període situat entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX. Confluència de diferents circumstàncies històriques i transformacions polítiques, socials i econòmiques. Consolidació del liberalisme com a sistema polític El capitalisme com a sistema econòmic. Els principis imperants són la llibertat i democràcia. Període situat entre la primera i la segona guerra mundial. Necessitat de nous sistemes educatius. Escola Nova.

3 La Escola Nova Moviment pedagògic, finals de segle XIX.
Finalitat: Renovar els principis pedagògics de la escola tradicional:aprenentatge per observació, per contacte amb la naturalesa, per experimentació i imitació. Principis: L’infant com a subjecte actiu de l’aprenentatge Modificació del paper del mestre L’escola s’obre a l’exterior. Sistema flexible i s’adapta a cada nen. Els mètodes educatius prioritzen la imaginació, el pensament i l’actitud crítica.

4 Biografia Maria Montessori va neixer a Itàlia el 31 d'agost de 1870
Primera dona metgessa a Itàlia (1896) Va ser una educadora, científica, mèdica, psiquiatra, filòsofa, psicòloga, devota catòlica, feminista, i humanista. Va abandonar Itàlia en 1933 en ser clausurades les seves escoles i va anar a Barcelona. Va tornar a Itàlia el 1947 per ajudar a la reorganització d'escoles. Va fundar la Casa dels Nens i va desenvolupar el mètode Montessori d'ensenyament. Al 1949 va publicar “The absorvent mind”. El 1950 va ser nomenada doctora honoris causa per la Universitat d'Amsterdam Nominada per al Premi Nobel (1949 al 1951) Va morir a Holanda amb 81 anys el 6 de maig de 1952.

5 Idees educatives Es desenvolupa el potencial del nen a través dels sentits. Els nens no són reproduccions dels pares. Les seves idees estan basades en el respecte al nen i en la seva capacitat d’aprenentatge. No està d’acord amb tècniques rígides ni cruels. Els errors estan considerats com aprenentatges. No es propicia la competència entre companys. El silenci i la mobilitat són indispensables en la seva metodologia. L’educador prepara l’ambient i utilitza l’observació científica. Mobiliari adequat per als nens. Es valora el ritme i l’evolució de cada alumne. S’ha d’estimular al nen perquè faci una autoavaluació

6 Principis pedagògics Iniciativa Autonomia Independència Autodisciplina
Capacitat d’escollir Desenvolupament de la voluntat

7

8 Els materials didàctics
Idees educatives Els materials didàctics Els materials sensorials estan agrupats per cada sentit El gust i l'olfacte. Les plantes i els perfums proporcionen la gamma de les olors. Aquí el material està constituït naturalment per productes culinaris, amb el complement d'una sèrie de pots amb substàncies oloroses, una altra sèrie idèntica ha de ser classificada per comparació, de manera que es pugui assegurar el reconeixement exacte de les olors. El tacte. Té en compte el material Montessori el sentit tàctil, en totes les seves formes (tablilles i rugositats), així com el sentit tèrmic (ampolles amb aigua a diferents temperatures), la percepció de les formes, etc. La vista. Percepció diferencial de les dimensions, colors, volums i formes. L'oïda. Discerniment dels sons amb caixes metàl·liques, campanetes, xiulets i xilòfons

9 Obres The Absorvent Mind:
“Nadie puede ser libre a menos que sea independiente; por lo tanto, las primeras manifestaciones activas de libertad individual del niño deben ser guiadas de tal manera que a través de esa actividad el niño pueda estar en condiciones para llegar a la independencia” “Tratemos de infundir en una misma alma, el espíritu de áspero sacrificio del científico y el del éxtasis inefable del místico, y tendremos perfectamente preparado el espíritu del maestro”. “Ya no es el profesor quien da la clase, sino que son los alumnos los que trabajan”. “ nada existe en la inteligencia que no haya sido percibido por los sentidos” “El hombre debe aprender del niño porque éste posee el secreto de la finalidad última de la humanidad”


Descargar ppt "Maria Montessori Alicia Díaz Miriam Lopéz Jessica Ballart Eva Pizarro."

Presentaciones similares


Anuncios Google