La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Eleccions al consell escolar 2016

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Eleccions al consell escolar 2016"— Transcripción de la presentación:

1 Eleccions al consell escolar 2016
Orientacions per als equips directius

2 Normativa per a centres públics
Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació: Articles 139 i 148. Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació consolidada. Decret 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius. Articles: 27, 28, 45, 46 i 47 Primer procés de renovació: Addicional quarta Llars d’infants: Addicional desena Zones escolars rurals: Addicional quinzena Decret 282/2006, de 4 de juliol, pel qual es regulen el primer cicle de l’educació infantil i els requisits dels centres: Article 18 Resolució ENS/2172/2016, de 13 de setembre, per la qual s’estableix el calendari del procés electoral per renovar els membres dels consells escolars dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics. Normes d’Organització i Funcionament del centre: Regulen els processos electius. En cas que no estigui aprovada una regulació específica, el consell escolar pot acordar ajustar la seva actuació al que preveu l’annex de la Resolució ENS/2160/2014.

3 Funcions de les Meses Funcions Termini
Aprovar el cens electoral definitiu Immediatament després de constituir-se Publicar la relació de candidats Mínim de 3 dies d’antelació a les votacions Organitzar la votació Amb el temps suficient Fer l’escrutini Immediatament després de la votació Publicar el resultat de les votacions en acta pública Immediatament després de l’escrutini Resoldre dubtes i reclamacions En el termini més breu possible. En temes de candidatures, abans de la votació. En temes de votació i escrutini, abans de la constitució del consell escolar

4 Composició de les Meses
Sector Composició Secretari de la mesa Observacions Professorat Director/a Presideix la mesa. Pot delegar en un òrgan de govern Professor/a de més antiguitat al centre En cas de mateixa antiguitat el/la de més edat Professor/a de menys antiguitat al centre Secretari/a de la mesa En cas de mateixa antiguitat el/la de menor edat Pares i Mares Dues persones membres del sector La de menys antiguitat al centre i, en cas de coincidència, la de menor edat Es designen per sorteig entre les persones que integren el cens del sector Alumnat La del curs superior, i en cas de coincidència, la de major edat Es designen per sorteig entre els i les alumnes elegibles PAS i PAE Mesa única Secretari/a del centre Persona membre del PAS amb més antiguitat al centre En cas de la mateixa antiguitat, la de major edat Persona membre del PAE amb més antiguitat al centre

5 Cens electoral i candidatures
Sector Professorat Pares i Mares Alumnat PAS PAE Forma part del cens Tots els professors i professores que integren el claustre en el moment de la convocatòria Pares, mares, tutors i tutores legals, els fills o filles dels quals estan matriculats en el centre en el moment de la convocatòria Tots els i les alumnes que estan matriculats al centre en el moment de la convocatòria a partir de 1r d’ESO. Personal d’administració i serveis, funcionari/a o contractat/da per l’administració titular o local, que presta serveis al centre en el moment de la convocatòria Personal d’atenció educativa funcionari o contractat per l’administració titular que presta serveis al centre en el moment de la convocatòria Poden presentar candidatura Totes les persones membres del claustre excepte el professorat substitut Els pares, mares, tutors i tutores legals dels alumnes del centre que exerceixen la pàtria potestat o la tutela d’aquests i figuren en el cens electoral Tot l’alumnat del centre que figura en el cens electoral i no ha estat objecte de sanció per falta greument perjudicial per a la convivència durant el present curs escolar o l’immediatament anterior Totes les persones que figuren en el cens electoral En cas de més vacants que candidats Totes les persones membres del claustre són elegibles, excepte el professorat substitut. La persona elegida ha d’assumir-ne la representació. Totes les persones membres del sector són elegibles i, en cas que la persona elegida no vulgui assumir-ne la representació, el lloc queda vacant fins a la propera convocatòria Totes les persones membres del sector són elegibles i la persona elegida ha d’assumir-ne la representació Observacions Pot votar el professorat substitut i amb llicència per malaltia, matrimoni o infantament. Les candidatures poden presentar-se amb l’aval d’una associació de pares i mares d’alumnes o d’una relació de pares i mares. Les candidatures poden presentar-se amb l’aval d’una associació d’alumnes o d’una relació d’alumnes.

6 Planificació orientativa del procés electoral
Data Procés electoral Responsable A partir del 7de novembre Convocatòria d’eleccions. Publicació dels censos electorals provisionals. Publicació de vacants, forma i termini de presentació de candidatures. Director/a 8 de novembre Inici del termini per presentar reclamacions al cens electoral. Sol·licitud a l'Ajuntament i a l'AMPA de la designació del seu representant. 11 de novembre Sorteig per designar els vocals de les meses electorals. Fi del termini de presentació de reclamacions. 16 de novembre Últim dia per a la Constitució de les meses electorals. Resolució de les reclamacions als censos electorals. Aprovació i publicació dels censos electorals definitius. President/a de la mesa 18 de novembre Últim dia per a la presentació de candidatures dels diferents sectors. 21 de novembre Últim dia de la publicació dels censos electorals definitius dels diferents sectors 22 de novembre Últim dia per a la publicació de les candidatures dels diferents sectors. 24 de novembre Últim dia per a la presentació de sol·licituds per actuar de supervisor/a del sector de pares o mares o d’alumnat. 28 de novembre Inici del període electoral. 2 de desembre Fi del període electoral. 16 de desembre Últim dia per informar de les dades de participació a través de l’aplicació informàtica. 22 de desembre Últim dia per constituir el consell escolar renovat. 16 de gener Últim dia per lliurar còpia autenticada de l’acta de constitució del CE als ST i CEB En negreta es ressalten les dates fixes que estableix la resolució de calendari. Les altres dates són orientatives i permeten un marge d’ajust sempre que es respectin els terminis fixats pel procediment electoral, el propi si les NOFC el determina o el de l’annex de la resolució ENS/2160/2014.

7 Consideracions entorn al procés electoral I
Atès que el procés electoral és prou complex, la manera més segura de procedir per tal d’evitar reclamacions posteriors de les diferents candidatures i sectors participants a les eleccions és respectar i seguir escrupolosament el procediment electoral aprovat pel consell escolar. El cens electoral s’ha de publicar en l’interior del centre sense més informació que l’estrictament necessària. La llista del cens que tingui la mesa electoral pot contenir el DNI. No s’han de convocar vacants en els sectors del professorat, pares i mares o alumnat en el cas que aquestes s’hagin generat per baixes de representants escollits en la darrera convocatòria electoral del 2014 mentre hi hagi candidats suplents de la mateixa convocatòria als quals correspon ocupar les vacants produïdes, fins a la finalització del mandat pel qual van ser escollits els membres que han causat baixa. En cas que no hi hagi suplents sí es poden convocar.

8 Consideracions entorn al procés electoral II
És molt convenient tenir candidats/es en reserva per cobrir les vacants que es produeixin en el període entre eleccions. No es recomana convocar eleccions extraordinàries per cobrir vacants atès que el nomenament es restringiria al temps restant a l’anterior candidat. En cas contrari, provocaria que la renovació es produís en anys imparells en els quals no hi ha convocatòria. En qualsevol cas, la convocatòria extraordinària hauria d’estar recollida a les NOFC. En cas de coincidència entre el nombre de vacants i el nombre de candidats presentats sempre és necessari i convenient fer votacions. En aquest sentit cal tenir en compte que: - els membres del consell escolar que formen part d’un col·lectiu actuen en representació i la seva elecció el legitima com a tal. - les eleccions són un procés participatiu i transparent.

9 Consideracions entorn a les candidatures
Respectar els terminis de presentació de candidatures. Les persones que formen part de més d’un sector de la comunitat escolar només poden presentar-se com a candidates per un dels sectors. Els membres nats del consell escolar que alhora formen part d’un sector que hi és representat no poden presentar-se com a candidats.

10 Consideracions entorn a les votacions
L’horari de votació en una mesa ha de ser l’adient perquè hi pugui participar el màxim nombre possible d’electors. En tot cas, ha de ser ininterromput. En tot moment, el nombre mínim de components de la mesa serà de 2. S’ha de respectar el període horari establert per a la votació, evitant la pròrroga del mateix un cop finalitzat. S’ha de garantir que els candidats o els membres de la mesa no influeixen en el vot dels electors amb comentaris o campanyes el dia de la votació. El vot és secret, no està previst el vot delegat, per correu ni electrònic.

11 Consideracions entorn al sector PAE
El sector de Personal d’Atenció Educativa té representació en el consell escolar quan el centre és d’educació especial o té USEE. Si no es dóna aquesta circumstància, els tècnics d’educació infantil o els tècnics d’integració social voten i són elegibles en el sector PAS. El tutor/a de l’USEE, que sempre és docent, no forma part del PAE, com tampoc els vetlladors o les vetlladores que estan contractades per empreses de serveis.

12 Consideracions entorn al sector PAS
El personal d’empreses contractades per l’ajuntament o el centre no és personal PAS. El personal d’administració i serveis que desenvolupa la seva tasca en dos centres pot formar part dels consells escolars d’ambdós centres. La renovació del sector PAS es produeix cada quatre anys ja que en ser unipersonal no es pot fer per meitats.

13 Consideracions entorn al sector Professorat
Novetat! El secretari del centre és membre nat del consell escolar. Per tant, caldrà tornar a calcular el nombre de representants del sector de professorat i del sector de pares, mares i alumnes. La composició del consell escolar pel que fa al nombre de representats del professorat no depèn del nombre de professors de la plantilla del centre, excepte en el cas dels centres de nova creació. En el cas de centres de nova creació, si la plantilla inicial del centre no ho permet, no es compleix la proporció dels terços en el consell escolar entre els sectors dels pares i mares/alumnes i el del professorat. Davant d’aquesta circumstància, el nombre de representats dels sectors de pares i mares/alumnat s’ajusta a la disponibilitat de components del professorat. El professorat de religió és elector i elegible, així com qualsevol altre docent amb jornada reduïda. El professorat substitut és elector però no és elegible.

14


Descargar ppt "Eleccions al consell escolar 2016"

Presentaciones similares


Anuncios Google