La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012"— Transcripción de la presentación:

1 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012
Servei de Participació Ciutadana febrer de 2012

2 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012
Una subvenció és una ajuda econòmica concedida a una entitat per tal que pugui dur a terme les seves activitats. Per tant, la convocatòria de subvencions s’aplica a partir d’unes bases particulars i específiques, l’objecte de les quals és la regulació de la concessió de subvencions, dins dels límits establerts en el pressupost municipal, per a l’any 2012, a aquelles entitats que duguin a terme activitats dins d’aquesta anualitat en els àmbits de l’atenció social, gent gran, salut pública, consum, joventut, dona, participació, ciutadania, educació, esports i cultura que completin o supleixin els serveis de competència municipal en aquests àmbits, o siguin d’interès públic local.

3 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012
Podran ser beneficiàries de les subvencions previstes en aquesta convocatòria les entitats i associacions sense finalitat de lucre, domiciliades en el municipi, legalment constituïdes i inscrites en el Registre Municipal d’Entitats. A banda de les bases particulars, mitjançant les clàusules específiques es poden establir altres condicions que hauran de reunir les sol·licitants per ser beneficiàries d’una subvenció i/o altres beneficiaris, d’acord amb l’objecte específic de la convocatòria.

4 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: EL CALENDARI
Període de presentació de sol·licituds i documentació: Del dilluns 20 de febrer al divendres 9 de març (3 setmanes) Reunions de la comissió municipal per l’anàlisi de les sol·licituds i l’atorgament de les subvencions: 30 de març i 19 d’abril Notificacions als sol·licitants dels acords d’atorgament de subvencions: Maig

5 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: DOCUMENTACIÓ
Instància de sol·licitud de subvenció subscrita pel president de l'entitat o per qui tingui conferida la seva representació. El projecte de l’activitat o programa a realitzar pel qual es sol·licita subvenció. El pressupost total desglossat (ingressos i despeses) de l’activitat o programa a realitzar pel qual es sol·licita la subvenció. En el pressupost d’ingressos i despeses, caldrà que les despeses estiguin desglossades per a cadascun dels projectes o activitats per als quals es sol·licita subvenció. La documentació addicional que s’estableixi en les clàusules específiques. L'Ajuntament facilitarà un dossier amb la documentació necessària per sol·licitar i justificar la subvenció. Respectant els terminis establerts, les persones interessades hauran de presentar la documentació degudament emplenada segons els models facilitats.

6 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: LA SOL·LICITUD
Dades identificatives de l’entitat sol·licitant, on caldrà especificar l’adreça oficial de l’entitat, i l’adreça on voleu rebre les notificacions relatives a aquesta subvenció. Dades de la persona representant de l’entitat, és a dir, de la persona que tramitarà la subvenció. Dades de la persona de contacte durant la tramitació de la subvenció. Objecte de la sol·licitud, és a dir l’àmbit d’actuació del projecte presentat a la convocatòria.

7 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: OBJECTES DE CONVOCATÒRIA
Servei de Benestar Social Programes de Suport en l’Àmbit de l’Atenció Social (C-01/12) Servei de Família Programes i Activitats per a Gent Gran (C-02/12) Foment dels programes i activitats de Salut Pública (C-03/12) Promoció de les actuacions d’informació, formació, educació i defensa de les persones consumidores (C-04/12) Educació en el lleure (C- 05/12) Activitats per a joves (C- 06/12) Casals d’Estiu (C- 07/12) Activitats i programes que fomentin la igualtat entre homes i dones, la promoció social i la participació de les dones a la ciutat (C-08/12) Servei de Participació Ciutadana Foment de la participació i de la cohesió social (C-09/12) Servei de Ciutadania i Convivència Promoció de la integració social, de la sensibilització ciutadana i de la convivència (C-10/12) Institut Municipal d’Educació Menjador escolar (C- 11/12) Institut d’Esports Activitats de promoció esportiva (C-12/12) Activitats esportives extraordinàries (C-13/12) Millora de l’esport extraescolar: Promoció esportiva i participació en els jocs escolars de Mataró (C-14/12) Institut Municipal d’Acció Cultural Programes d’activitats Culturals: Programes de suport a les activitats festives de carrer i veïnals; programes de suport a activitats d’arts visuals, d’estudi, conservació i difusió del patrimoni cultural de la ciutat;programes de difusió de la cultura, al llengua, història catalana i el foment de la lectura; programes d’activitats de foment de la cultura popular i tradicional; programes d’activitats relacionades amb arts escèniques i música (C-15/12)

8 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: EL PROJECTE
Cal presentar un document escrit en el qual s’expliqui el projecte que opta a subvenció que inclogui els següents punts: Nom del projecte susceptible de subvenció Objectius: què pretén aconseguir la organització sol·licitant amb aquest projecte? Descripció extensa del projecte i metodologia (com es desenvoluparà l’acció?) Beneficiaris del projecte: a qui va destinada l’acció? (descripció del col·lectiu destinatari) Mitjans humans necessaris per dur a terme el projecte Mitjans materials necessaris per dur a terme el projecte Mitjans de difusió: com donarem a conèixer el projecte Espai/s de realització del projecte Data/es i/o durada del projecte La redacció d’aquest projecte no s’ha de fer necessàriament en el full que es preveu en la sol·licitud, sinó que es pot presentar en un document annex. Aquest projecte no ha de ser l’explicació de l’activitat quotidiana de l’entitat que sol·licita el projecte, sinó la descripció de les activitats previstes per al 2012 que dita entitat vol que siguin subvencionades.

9 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: EL PRESSUPOST
Cal presentar un pressupost desglossat d’ingressos i despeses equilibrat, de manera que el total de despeses de l’activitat sigui i igual al total d’ingressos (és a dir, quadrat a zero). La subvenció atorgada per l’ajuntament de Mataró en cap cas superarà el 50% del pressupost total del projecte. Per tant cal tenir present aquesta dada a l’hora de fer el càlcul d’ingressos i despeses. En l’apartat de despeses s’han de definir les partides pressupostades per personal, infraestructures, assegurances, transport, material fungible, càterings, equips de so i llum, comunicació, lloguer d’espais, subministraments i altres. En l’apartat d’ingressos s’ha de definir la previsió d’entrades en concepte de quotes, drets d’entrada, drets de venda, publicitat i patrocinadors, subvencions d’altres administracions, assignacions per part de coordinadores associatives de referència, els recursos propis de l’entitat, altres possibles ingressos, així com la subvenció sol·licitada a l’ajuntament.

10 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: DOCUMENTACIÓ PER LA JUSTIFICACIÓ
Memòria detallada de l'activitat o programa al qual s’ha atorgat la subvenció. Liquidació econòmica de l’activitat juntament amb una relació de les factures que justifiquin la subvenció concedida. Les factures que justifiquin, com a mínim, el doble de la subvenció concedida i la documentació acreditativa del seu pagament. Les factures que justifiquin l’import subvencionat hauran de reunir els requisits següents: ser originals o fotocòpia compulsada. amb data de l'any en què s'atorgui la subvenció anar obligatòriament a nom del/de la beneficiari/a de la subvenció fer referència a despeses generades per l'activitat objecte de la subvenció reunir els requisits tècnics exigits per les lleis i els reglaments que regulen les característiques de les factures i el seu contingut (número, nom i cognoms de l'expedidor o raó social i del destinatari, NIF, descripció de l'operació i contraprestació total, lloc i data de l'emissió) Així mateix, les factures s’hauran d’ajustar als requisits que s’estableixin en les clàusules específiques. Un certificat de la presidència de l’entitat subvencionada que acrediti la justificació de l’aplicació de la subvenció a la finalitat per a la qual fou concedida. Un exemplar de la documentació i propaganda escrita i gràfica relativa a l'activitat subvencionada, que contingui la llegenda i l'anagrama de l'Ajuntament. En cas d’editar materials, cal que els textos siguin sotmesos a correcció lingüística. La documentació addicional que s’estableixi en les clàusules específiques.

11 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: PERÍODE DE JUSTIFICACIÓ
La presentació de la documentació anteriorment esmentada es realitzarà dins el termini màxim de 30 dies a comptar des de la finalització de l'activitat subvencionada. Per a les activitats de caràcter anual, la data màxima per presentar la justificació és el 31 de gener de 2013. En el cas que l’activitat subvencionada finalitzi amb anterioritat al dia de la notificació de l’atorgament de la subvenció, el termini màxim de 30 dies es comptarà a partir de la data de la notificació de l’atorgament de la subvenció.

12 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: MODEL DE FACTURA (I)
número de factura nom i cognoms de l'expedidor (o raó social), i el seu NIF/CIF nom i cognoms del destinatari (o raó social), i el seu NIF/CIF descripció de l'operació i contraprestació total Data i lloc de l'emissió Segell de l’expedidor, lloc i data

13 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: MODEL DE FACTURA (II)
Nom MARIA GARCIA GARCIA NIF N. Adreça. C/del mig 13, 3r DP BARCELONA Telèfon Nº factura: 0045 Entitat La Qual NIF M c. de baix, 34 08303 Mataró Per la realització de : Curs de Ioga que va tenir lloc el: del 26 de gener al 29 de març de 2012 Per la realització del curs 378 euros Retenció IRPF 15% euros Total a percebre 321,3 euros Declaro sota la meva responsabilitat que aquesta no és la meva activitat professional habitual, la qual cosa faig constar als efectes de no tributar l'IVA corresponent. Així mateix, em comprometo a tenir en compte aquests ingressos en la declaració de l'IRPF. Mataró, 30 de març de 2012 (signatura) número de factura, si s’escau nom i cognoms del professional i el seu NIF nom i cognoms del destinatari (o raó social), i el seu NIF/CIF descripció de l’activitat data de l'emissió Signatura del professional

14 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: ALTRES
L’import de les subvencions atorgades no superarà el 50% del cost de l’activitat o programa a què s’apliquen, quedant a càrrec del sol·licitant de la subvenció l’aportació de la resta del cost, bé directament o per cofinançament de tercers (altres administracions, ens públics o privats). Les subvencions atorgades seran compatibles amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats, excepte en el cas que les clàusules específiques prevegin la incompatibilitat. Tanmateix, l’import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos superi el cost de l’activitat o del projecte subvenció. El pagament de les subvencions es farà amb posterioritat que el/la beneficiari/a en justifiqui l’aplicació a la finalitat per a la qual van ser concedides, mitjançant la presentació de la documentació justificativa establerta. També es podrà fer el pagament avançat de les subvencions, com a finançament necessari per poder dur a terme les actuacions inherents a la subvenció, fins a un màxim del 60 % de l’import atorgat, en el cas que així ho prevegin les clàusules específiques.

15 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: ON PRESENTAR LES SOL·LICITUDS?
Oficines d’Atenció Ciutadana: de dilluns a divendres, de 9 a 19 h Riera, 48 (Ajuntament) Pg. de Ramon Berenquer III, (Centre Cívic Cerdanyola) c. de Josep Punsola, 47 (Centre Cívic Rocafonda) Punts d’Atenció Ciutadana: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dimarts i dijous, de 17 a 19 h c. de Cadis, 1 (Centre Cívic Cirera) c. de Juan Sebastián Elcano, 6 (Centre Cívic Pla d’en Boet) c. de Nicolau Guanyabens, (Centre Cívic Molins)

16 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: ON TROBAR LA INFORMACIÓ
Subvencions

17 CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012: On us podeu adreçar si teniu dubtes?
Centre Cívic Pla d’en Boet: c. Juan Sebastian Elcano, 6 (àmbit Pla d’en Boet – Peramàs) Persona de referència: Elena Crespo Telf a/e Centre Cívic Cabot i Barba: Pç. Miquel Biada, 5 (àmbit Centre-Eixample-Havana) Persona de referència: Jordi Tarradellas Telf a/e Centre Cívic Rocafonda: c. Poeta Punsola, 47 (àmbit Rocafonda-El Palau-Escorxador) Persona de referència: Inma Villaverde Telf a/e Centre Cívic Molins: c. Nicolau Guanyabens, (àmbit Molins-Cirera-Camí de la Serra-Vista Alegre-Via Europa-La Llàntia) Persona de referència: Àngel Sánchez-Fortun Telf a/e Centre Cívic Cerdanyola: Passeig Ramon Berenguer III, (àmbit Cerdanyola) Persona de referència: Montse Balaguer Telf a/e Recordeu de trucar-nos o bé d’enviar-nos un correu electrònic abans de venir, així us podrem garantir una bona atenció!!!


Descargar ppt "CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2012"

Presentaciones similares


Anuncios Google