La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CUBISME ANALÍTIC PICASSO/BRAQUE.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CUBISME ANALÍTIC PICASSO/BRAQUE."— Transcripción de la presentación:

1 CUBISME ANALÍTIC PICASSO/BRAQUE

2 El cubisme Picasso i Braque treballaran plegats i experimentaran el nou estil. Es marcaran com objectiu ARRIBAR A UN NOU LLENGUATGE PICTÒRIC abans que la recerca del valor estètic. Per això els seus temes seran banals: bodegons, gerres, diaris, instruments musicals, retrats d’amics..

3 La seva característica més remarcable serà:
OFERIR A L’ESPECTADOR UNA COMPOSICIÓ D’IMATGES DES DELS DIFERENTS PUNTS DE VISTA DELS OBJECTES Prescindeix de la descripció naturalista dels objectes per cercar la seva estructura. Integren la figura i el fons on es produeix una solució de continuïtat objecte/espai.

4 CUBISME Paisatge amb dues figures 1908 /Pà i fruitera damunt la taula /Retrat d’en fernand/ La bassa d’Horta

5 DONA AMB MANDOLINA/ RETRAT DE KAHNWEILLER

6 Dos tipus de cubisme: Analític/Sintètic
Experimenten amb la descomposició de la imatge en plans geomètrics. És el pas definitiu de la pintura cap a l’abstracció. Representa la tridimensionalitat dels objectes en bidimensionalitat. Els objectes es descomponen en múltiples punts de vista. Utilitzen colors neutres, amb una gran severitat, grisos, ocres... La llum actua independentment en cada una de les facetes geomètriques.

7 L’atenció està en la forma
La desintegració de l’objecte provoca que no el puguem identificar. El fons i la figura s’unifiquen en el tractament Trenquen la profunditat i la perspectiva tradicional. La tècnica és a base de pinzellades petites. TEMES: Són banals, no tenen importància. L’important és la mirada. : Natura morta, objectes de taller, de cafè, ampolles, diaris, instruments musicals És l’anomenat CUBISME HERMÈTIC De mica en mica incorporen elements “realistes” com lletres, o idees escrites sobre la pintura.

8 Natura morta amb cadira de reixeta(1912) Ampolla del Vell Marc

9 Violí, got, pipa i tinter (1912) Le guitarriste(1910)


Descargar ppt "CUBISME ANALÍTIC PICASSO/BRAQUE."

Presentaciones similares


Anuncios Google