La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Aplicació SEMICE- Cybertracker

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Aplicació SEMICE- Cybertracker"— Transcripción de la presentación:

1 Aplicació SEMICE- Cybertracker
Instruccions d’instal·lació

2 El Cybertracker es un software que s’instal·la a l’ordinador i permet crear bases de dades i generar una aplicacions mòbil associades a cada una d’elles per tal de recollir les dades en el camp i poder-les bolcar posteriorment. Aquestes instruccions us guiaran en el procés d’instal·lar el software Cybertracker i la base de dades i l’aplicació mòbil específica que hem creat per al projecte SEMICE Podeu consultar també, el manual:

3 1- descarregar el software

4 2- Instalar-l’ho a l’ordinador
Versió només per Windows !

5 3- Carregar la base de dades SEMICE
File>Open Database>... Buscar l’arxiu que us facilitem “SEMICE_V03PLUS.CTX”

6 3- Carregar la base de dades SEMICE
El cybertracker s’obre amb el menú “Rapports” seleccionat. Es el que mostra les tres taules: “muntatge” “revisió” i “habitat” on es descarregaran les dades de l’aplicació del mòbil (aquí les taules mostren unes dades d’exemple. En el vostre apareixeran sense registres) Abans que res cal guardar la base de dades en format *.mdb File>Save Database as>.“semice_xx.mdb”

7 4- Instal·lar l’aplicació mòbil
En primer lloc heu de permetre que el mòbil instal·li l’aplicació: Aneu al mòbil i al menú de configuració busqueu: >Paràmetres>seguretat> Origens desconeguts > seleccioneu la opció “permetre la instal·lació d’aplicacions d’orígens desconeguts”

8 4- Instal·lar l’aplicació mòbil
Tornem al PC. Aneu al menú Applications i connecteu el mòbil a l’ordinador (pda, tauleta,...) Cliqueu “Install To Mobile Device”

9 4- Instal·lar l’aplicació mòbil
Si tot va bé sortirà un missatge com aquest. Que vol dir que ara s’ha dipositat un arxiu instal·lador de l’aplicació mòbil a directori arrel del vostre mòbil. L’arxiu es diu: CyberTracker.apk

10 4- Instal·lar l’aplicació mòbil
Tornem al mòbil. Mitjançant un navegador d’arxius o gestor de fitxers busqueu el CyberTracker.apk i feu dobleclic en ell. S’instal·larà el CyberTracker mòbil. L’icona de l’aplicació apareixerà en la pantalla inicial del petit dispositiu. Obriu el Cybertracker una vegada. Apareixerà la pantalla general amb una llista buida, perquè encara no hi hem carregat cap “Seqüència”. Ara ho fareu. Tanqueu el Cybertracker del mòbil i torneu al PC

11 4- Instal·lar l’aplicació mòbil
Tornem al PC i repetim la operació de “Install To Mobile Device Aquest cop es carregarà “la seqüència” o programa específic del SEMICE

12 5- Obrir l’aplicatiu en el mòbil
Un cop feta la instal·lació, cal desconnectar el mòbil de l’ordinador i obrir el Cybertracker. A la primera pantalla ara apareixerà el nom del SEMICE a la llista d’aplicacions. Feu clic per obrir-la i ja podeu començar a recollir les dades, seguint la seqüència prevista.

13 6.a- Recollir dades de camp
En les primeres pantalles haureu d’entrar dades generals. Parcel·la, observadors, meteo,... Després haureu de seleccionar l’acció a fer (muntatge, revisió de paranys o caracterització d’hàbitat) i a continuació, parany per parany, fer les anotacions que corresponguin. De fet, es prenen les mateixes dades que amb la fitxa de paper. Al final de la seqüència, el botó és el que permet gravar el registre i tornar a la pantalla de selecció de parany. Atenció: aquesta és una primera versió, amb els elements bàsics, però amb possibles mancances o errors.

14 6.b- Recollir dades de camp
A la barra inferior hi trobareu diversos símbols, especialment al final de les seqüències. Tornar a la pàgina inicial. Recomanem anar-hi abans d’abandonar l’aplicació. Consultar els registres entrats, en una taula, tipus full de càlcul. Consultar la lectura del GPS del mòbil, al moment. Guardar el registre. Retorn a la pàgina de selecció del punt. Endavant i endarrere. Atenció, en molt casos per avançar cal haver seleccionat un valor prèviament.

15 7- Bolcar les dades a l’ordinador
Amb l’aplicació del mòbil tancada, connecteu l’aparell a l’ordinador. Obriu el Cybertracker i busqueu la visualització “Rapports”, que mostra les taules. Cliqueu el botó “Download date” o seleccioneu això mateix en el menú “File” Després d’alguns segons, s’actualitzarà la taula, incorporant els nous registres.

16 Moltes gràcies per la vostra col·laboració!
Darreres indicacions Abans d’anar al camp a recollir dades feu proves a casa per assegurar que la operativitat es completa i que ,un cop recollides les dades amb el dispositiu, les podeu transferir sense problemes a l’ordinador. Aquesta es una primera versió de l’aplicació. Ben segur que conté errors o imperfeccions. Agrairem qualsevol observació que ajudi a millorar-la. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!


Descargar ppt "Aplicació SEMICE- Cybertracker"

Presentaciones similares


Anuncios Google