La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Recull de poemes de Nadal

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Recull de poemes de Nadal"— Transcripción de la presentación:

1 Recull de poemes de Nadal

2 que des de Suïssa li diu:
CANÇÓ DE NADAL L'escola és tancada hi ha llum al carrer, la senyora Pepa saluda al carter. "Que tingui bon dia, avui és Nadal! ¿No té una carteta, no té una postal? Li dono una carta   del seu fill Pasqual que des de Suïssa li diu: Bon Nadal! Bofiil, F.; Puig, A.; Serrat, F.

3 VISCA ELS TRES REIS Visca els tres reis de l'Orient que porten torrons
a tota la gent. Una botifarra per la mare. Un got de vi pel meu padrí. Un tros de pa pel meu germà. Un tall de coca per la meva boca.

4 POEMA  DE NADAL El Sol brilla, el cel és blau, tot és alegria perquè avui és Nadal! Doneu-me pollastre! Doneu-me torrons! Fem xerinola? Alça minyons! Joana Franquesa

5 EL DESEMBRE Quan ve nadal fem el pessebre
amb rius, muntanyes de colors, el caganer, l'estrella, l'àngel, el nen, la mare i els pastors, cantem cançons i i mengem neules, també torrons i altres llamins, i per arrodonir les festes que omplen de joia grans i nins ens aboquem a les finestres a esperar els reis que van venint. Montserrat Beltran

6 LES JOGUINES Les joguines molt cansades, estan tipes de voltar;
dins el sac totes plegades s'han posat a rondinar. Al rei negre li demanen que les deixi en un balcó; -"Ho faré, diu el rei negre, i com més a prop millor".- "Si el rei ros no ens ho complica, si el rei blanc dóna permís, ara pujo de seguida al balcó d'un cinquè pis". Quan el sol ja despuntava, vaig alçar-me del meu llit; - Quina sort, quantes joguines m'han deixat aquesta nit!

7 EL REGAL DE NADAL Francesca Aubanell EL REGAL QUE JO DESITJO
TENIR PER AQUEST NADAL NO PORTARÀ LLAÇ DE VELLUT NI VERMELL, NI GROC, NI BLANC. DO DURÀ EMBOLCALL DE SEDA, NI TRANSPARENT, NI BRILLANT. NO ANIRÀ DINS D'UNA CAIXA, NI PETITA, NI MITJANA, NI GRAN. AMB AQUEST REGAL MÀGIC, AL MÓN POTSER ARRIBARÀ, RIALLES, ALEGRIA I ESPERANÇA PAU I FELICITAT.                                    Francesca Aubanell

8 A BETLEM ME'N VULL ANAR A Betlem me'n vull anar
A Betlem me'n vull anar vols venir tu gallineta? vols venir tu rabadà? Un xiulet li vull comprar; un xiulet li vull comprar. Xiu, xiu, xiu farà el xiulet; xiribit, xiribet; a Betlem, au, au, a Betlem si us plau. Un timbal li vull comprar. Tam, tam, tam, farà el timbal. Un pollet li vull comprar. Piu, piu, piu, farà el pollet. Un porquet li vull comprar. Oic, oic, oic, farà el porquet.

9 CAGA TIÓ Caga tió, tió de Nadal; posarem el porc en sal,
la gallina a la pastera i el pollí a dalt del pi. Toca, toca Valentí. Passen bous i vaques,  gallines amb sabates i galls amb sabatons. Correu, correu minyons,  que la teta fa torrons, el vicari els ha tastat,  diu que són un poc salats. Ai el brut, ai el porc,  ai el cara, cara, cara, ai el brut, ai el porc,  ai el cara de pebrot. 

10 EL CONTE DEL PARDALET FERIT
AIXÒ DIU QUE ERA UN PARDALET QUE ANAVA VOLANT CAP A L'ÀFRICA. PERÒ UN DIA ENSOPEGÀ AMB UN FIL DE LA LLUM I ES VA TRENCAR UNA ALA. - QUÈ FARÉ ARA? COM EM RESGUARDARÉ DEL FRED? DE SOBTE, VA VEURE UN BOSC. S'ACOSTÀ A UNA CARRASCA I LI VA DIR: - AMIGA CARRASCA, AMIGA CARRASCA, QUE EM DEIXARÀS QUE EM QUEDI ABRIGADET EN LES TEVES BRANQUES? - NO, NO,NO, QUE ME LES POTS TRENCAR. VA VEURE UN POLLANCRE I LI VA DIR: - AMIC POLLANCRE, AMIC POLLANCRE, QUE EM DEIXARÀS QUE EM QUEDI ABRIGADET EN LES TEVES BRANQUES? - NO, NO, NO, QUE VULL ESTAR TRANQUIL. VA VEURE UN PI I LI VA DIR: - AMIC PI, AMIC PI, QUE EN DEIXARÀS QUE EM QUEDI ABRIGADET EN LES TEVES BRANQUES? - SÍ, SÍ, SÍ, VINE A LES MEVES BRANQUES I ABRIGA'T. UNA NIT, EL VENT DEL NORD VA PASSAR PEL BOSC BUFANT MOLT FORT I TOTES LES FULLES QUE TOCAVA, TOTES QUEIEN. EL VENT PREGUNTÀ AL SEU PARE, QUE ERA EL REI DEL CEL: - PUC DESPULLAR TOTS ELS ARBRES? - NO, LES FULLES DELS ARBRES QUE HAN RESGUARDAT AL PARDALET NO LES TOQUIS. I CONTE CONTAT, CONTE ACABAT I SI NO ES MENTIDA, SERÀ VERITAT.

11 RODOLINS DE NADAL Quan Nadal cau en dilluns, riquesa a munts.
Nadal en dimarts,  festes a grapats. Quan Nadal cau en dimecres, sembra marges i feixes. Nadal en dijous, ocells a grans vols.  Nadal en divendres, any de moltes ovelles. Nadal en diumenge, qui no compra pa no em menja.

12 Als tres Reis els demano...
Rei Melcior gloriós, doneu-me dolçaines de mel, com si estigués al cel. Rei Gaspar beneït, feu-me trobar força joguines vora el llit. On veieu un mitjó,  Rei Baltasar, deixeu-me carbó, però del dolç, que és més bo!

13 NADAL JA HA ARRIBAT TINC 4 ANYS I SÓC BUFÓ I DE COSES EN SÉ UN PILÓ,
SE CANTAR, JUGA I SALTAR PERÒ QUE BONIC ÉS ESTIMAR! ESTIMO ELS PEIXOS, ESTIMO LES FLORS I ELS NENS DE TOTS COLORS. NADAL JA HA ARRIBAT,  QUINA IL.LUSIÓ, I PER TOTS VOSALTRES AQUEST PETÓ!

14 PERQUÈ US VULL FELICITAR!!
BON NADAL COM ALEGRE CAMPANETA QUE NO PARA DE TOCAR EL MEU COR BATEGA  PERQUÈ US VULL FELICITAR!! BON NADAL!!!

15 FESTES DE NADAL EL DIA DE NADAL TOTS A CASA, TAL COM CAL. PICAREM FORT EL TIÓ PERQUÈ CAGUI MOLT TORRÓ. SANT ESTEVE ÉS L’ENDEMÀ EL CAPÓ ENS HEM D’ACABAR. TOTS CONTENTS COM BORDEGASSOS A VEURE L’HOME DELS NASSOS. SENSE PODER-HO EVITAR AQUEST ANY JA SE’NS EN VA. L’ANY NOU HA ARRIBAT I TOTS JUNTS L’HEM CELEBRAT. PER FI LA FESTA ESPERADA QUE ALEGRA TOTA LA MAINADA.

16 ET DONARÉ UN COP DE BASTÓ!!
CAGA TIÓ CAGA TIÓ, CAGA TORRÓ, D’AVELLANA O DE PINYÓ. NO CAGUIS ARENGADES QUE SÓN MASSA SALADES, CAGA TORRONS QUE SÓN MÉS BONS. I SI NO VOLS CAGAR...  ET DONARÉ UN COP DE BASTÓ!!

17 PER AIXÒ US FELICITO AMB UN SAC PLE DE PETONS.
SÓC L'INFANT DE LA CASA SÓC L'INFANT DE LA CASA I M'AGRADEN ELS TURRONS PER AIXÒ US FELICITO AMB UN SAC PLE DE PETONS.


Descargar ppt "Recull de poemes de Nadal"

Presentaciones similares


Anuncios Google