La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

DESCRIU LES CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DE L’ESCRIPTURA TEATRAL ACTUAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "DESCRIU LES CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DE L’ESCRIPTURA TEATRAL ACTUAL"— Transcripción de la presentación:

1

2 DESCRIU LES CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DE L’ESCRIPTURA TEATRAL ACTUAL

3 ANYS 70

4 Profunda transformació del text teatral
Profunda transformació del text teatral. Ara els textos es creen de manera col.lectiva i el text és un element més de la representació. Aparició de nous grups com: Els joglars, Els comediants, Dagoll dagom, La cubana o La fura dels baus.

5 Tot serà vàlid en l’expressió teatral i per tant LES NOVETATS QUE hi TROBAREM SÓN LES SEGÜENTS:
1.- Es dóna especial rellevància a l’expressió corporal i a l’ús de les noves tecnologies 2.- Es BARREGEN tècniques antigues amb les més MODERNES: · Usen el MIM (Tricicle) · El CIRC (Els Comediants) · La PROJECCIÓ CINEMATOGRÀFICA de l’obra sobre una pantalla amb actors que de sobte la travessen (La Cubana) · El PÚBLIC passa a tindre un cert PROTAGONISME.

6 FINALS DELS 80

7 S’estrenen obres d’autors com Josep Mª Benet i Jornet o Rodolf Sirera.
Comencen a aparéixer nous dramaturgs com Sergi Belbel, Lluïsa Cunillé, Lluís-Anton Baulenas.

8 Poden arribar a intervindre com a autors, directors
NOVETATS: - El text TORNA A SER ESSENCIAL en LA REPRESENTACIÓ però els nous autors s’IMPLICARAN EN TOT EL PROCÉS DE CREACIÓ. Poden arribar a intervindre com a autors, directors i fins i tot actors. EXEMPLE: Carles Alberola (creador, junt amb Toni Benavent de la companyia Albena Produccions, amb obres d’èxit com “Besos” o “Spot”.

9 TEATRE D’AUTOR Els més destacats:
· Benet i Jornet: Una vella coneguda olor · Rodolf Sirera: El brunzir de les abelles Altres: · Jordi Teixidor: El retaule del flautista · Manuel Molins: Dansa del vetlatori Autors que fan un teatre diferent, de qualitat, de denúncia social i vàlid comercialment.

10 PRODUCCIÓ

11 Entrem en una ETAPA MOLT FRUCTÍFERA amb molta diversitat de
grups, autors i tendències. 1.- SERGI BELBEL representa una dramatúrgia que analitza la realitat i que combina l’experimentació formal, la ironia i l’humor. 2.- Amb LLUÏSA CUNILLÉ tenim obres centrades en problemes individuals amb personatges anònims. 3.- El de MANUEL DUESO és un teatre que tracta de manera reflexiva problemes del nostre temps. 4.- CARLES ALBEROLA farà un teatre més comercial amb comèdies lleugeres i ben construïdes amb influència de les telesèries 5.- ROGER BERNAT vol increpar el public fins a incomodar-lo i fer-lo reaccionar. És el TEATRE DE LA IRRITACIÓ.

12 EN DEFINITIVA Cal remarcar la GRAN EMBRANZIDA que ha experimentat el gènere, al nostre territori, en les darreres dècades del s. XX i actualment. A aquesta ESPECTACULAR EVOLUCIÓ, cal sumar: a) La CREACIÓ D’INSTITUCIONS TEATRALS PÚBLIQUES (Millora i consolidació d’infrastructures del sector) b) La TELEVISIÓ que clarament ha CONTRIBUÏT A FOMENTAR el teatre, sobretot a través de l’emissió i subvenció de les telesèries de producció pròpia interpretades en la nostra llengua i escrites pels nostres dramaturgs.

13


Descargar ppt "DESCRIU LES CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DE L’ESCRIPTURA TEATRAL ACTUAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google