La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Projecte: Plans d’igualtat a les empreses de la ciutat de Barcelona

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Projecte: Plans d’igualtat a les empreses de la ciutat de Barcelona"— Transcripción de la presentación:

1 Projecte: Plans d’igualtat a les empreses de la ciutat de Barcelona
La Responsabilitat Social Corporativa, a TMB Barcelona, 21 de Juny de 2004 Projecte: Plans d’igualtat a les empreses de la ciutat de Barcelona Jordi Vendrell, Director de Qualitat i Medi ambient

2 Al setembre de 1995 es crea la Gerència de Qualitat.
Des de la dècada dels vuitanta TMB es planteja la gestió de la Qualitat. Maximitzar l’eficiència i eficàcia. Introducció de sistemes d’actuació homogeneïtzats. Al setembre de 1995 es crea la Gerència de Qualitat.

3 VISIÓ ESTRATÈGICA DE LA QUALITAT
La gestió de la qualitat en TMB, ha de servir per afegir valor a la nostra activitat de transport públic, de forma que la QUALITAT EN EL SERVEI sigui un factor diferencial i un avantatge competitiu i pot ser percebuda com a tal pels nostres clients i per les parts interessades en la gestió de TMB. Els anteriors Plans de Qualitat de TMB van facilitar i impulsar la sensibilitat i la cultura de la qualitat segons la percepció del client en totes les activitats de TMB. El Pla de Qualitat de TMB 2001/2003 pretén una major orientació fins a la millora contínua, a través de l’adequació i implantació del model internacional de normalització ISO 900/2000 i l’orientació fins al Model Europeu d’Excel.lència Empresarial de la European Foundation for Quality Management (EFQM).

4 Les Certificacions deuen actuar com element tractor fins a la millora, facilitar la transparència de la gestió i eliminar barreres departamentals

5 La millora contínua de TMB s’ha de mesurar pels seus resultats i es desenvolupa a través de:
El compromís de l’alta direcció Una metodologia disciplinada i unificada. . Hi ha d’haver sempre responsables dels processos . S’ha de potenciar i millorar els sistemes de gestió implantats segons les normes ISO. El desenvolupament de sistemes d’autoavaluació i retroalimentació. . Potenciar i rendibilitzar els equips de treball . Definir medicions en els processos clau que facilitin indicadors per a l’autoavaluació, com a eina d’ajuda fins a la millora contínua. Centrar-se en els processos clau que impacten en el client.

6 Missió de TMB: Ser eficients
COMPONENT ECONÒMIC Missió de TMB: Ser eficients Certificacions ISO 9001 obtingudes

7 Missió de TMB: Ser eficients
COMPONENT ECONÒMIC Missió de TMB: Ser eficients Certificacions ISO 9001 obtingudes

8 El Respecte per l’entorn
Per tal d’adequar-se a la legislació vigent i a les demandes de la ciutadania, TMB inicia al 1995 el desenvolupament de polítiques dirigides a la minimització de l’impacte que la nostra activitat té cap al medi ambient. L’any 1996, es crea el Departament de Medi Ambient a TMB.

9 Energia: Gas Natural Octubre 1995 es signa un acord amb Mercedes Benz, Gas Natural i l'Institut Català de l'Energia per realitzar una prova amb gas natural. L’any 2001 es posen en funcionament 35 vehicles amb gas natural. Actualment hi han 70 en funcionament. Per l’any 2005 està previst comptar amb una flota de 250 vehicles amb motor propulsat per gas natural.

10 Reducció / eliminació d’emissions Autobús amb Pila de combustible
L'empresa disposa dels 3 vehicles per circular per les línies de Barcelona, fer les proves oportunes i descobrir les opinions dels ciutadans. Tot això amb l'objectiu final d'aconseguir el vehicle no contaminant, molt més silenciós i d'energia "neta" que sigui adequat per al futur de la ciutat de Barcelona. Hydrogen tanks Fuel Cell Supply Unit Fuel Cells Air condition Transmission Electric motor Auxiliary Components

11 Aigües Sistemes de tractament d’aigües residuals

12 Estalvi i reciclatge d’aigua 100%
80 % 20 % Aigua per l’ús en inodors Tractament de depuració Aigua pel rentat de vehícles

13 Energia: plaques solars, escales mecàniques

14 Gestió de Residus Sistemes de segregació de residus

15 ACTUACIONS MEDIAMBIENTALS
JUNY 2000 TMB CERTIFICACIÓ ISO 14001

16 Responsabilitat Social Corporativa
La assumpció de la responsabilitat social que TMB té envers la ciutat de Barcelona, fructifica amb el projecte de Gestió de la Diversitat, que tot i tenir antecedents, inicia les seves accions de forma estable, a partir del 2000, amb la creació del Departament de Desenvolupament Social i Gestió de la Diversitat.

17 Accessibilitat L’aprovació de la llei d’accessibilitat del Parlament de Catalunya l’any 1991. La celebració a Barcelona dels Jocs Paralímpics, ... … són els punts d’inflexió que marca l’inici del projecte d’un transport públic, adaptat a les necessitats de totes les persones.

18 Multiculturalitat Fruït dels canvis social que la ciutat està vivint, Transports Metropolitans de Barcelona, amb voluntat de servei que la caracteritza, i tot assumint la responsabilitat social que té com a organització envers els ciutadans i ciutadanes, es compromet en afavorir l’integració social de totes les persones, dins del àmbit de les seves competències.

19 Línies de treball Establint un conveni marc de col·laboració amb la Regidoria de Dona i Drets Civils, de l’Ajuntament de Barcelona. Impartint formació/Sensibilització en matèria d’ Interculturalitat. - Personal de Seguretat, 2001. - Personal d’ Intervenció, 2001. - Resta de personal d’ explotació, 2002. Integració sòcio-laboral de persones discapacitades. Potenciant convenis-marc d’ inserció sòcio-laboral per a col·lectius amb risc d’ exclusió social. - Prosegur - Casal Nens del Raval - TMB - IBN Batuta - Mantylim - TMB.

20 Participant al Consell d’Immigració de la ciutat de Barcelona.
Participant junt amb Barcelona Activa en els projectes “Nous Filons d’Ocupació” i “Equal”. - Agents CiviMetro Passarel·les cap a l’Ocupació. - Conductors Bus. Potenciant estudis d'accessibilitat: - Web TMB. - Accessibilitat en estacions noves o rehabilitades. - Línies de Busos. - Parades i entorns. Participant en les publicacions internes i externes de la Cia. Participant en el Projecte de Ciutats educadores.

21 Vinculant els col.lectius en propostes de millora.
- ONCE - Institut Municipal de Persones amb Disminució. Evitant l’exclusió en actes: Gimcana Mercè, ... Ser interlocutor per als col.lectius, canalitzant les seves necessitats, relacions. Compra o contractació de productes/serveis a centres especials de treball.

22 Establint un conveni de col·laboració amb SOS Racisme.
Realitzant conscienciació / formació de la Gestió de la Diversitat a tècnics i directius. Col.laborant amb ONG’s, associacions, Fundacions socials i d’altres: Ex. Campanya Ass. Nacions Unides. Participant amb l’Institut Municipal de Persones amb Disminució, en la junta rectora. IMEB, en el grup de treball d’educació en valors. Design for All Fundation, com a Patrons. IESE, en la confecció dels indicadors del Codi Ètic de l’Empresa Sostenible.

23 COMPONENTS DE LA SOSTENIBILITAT
Ambiental Ecoeficiència Econòmic Sostenibilitat Exemples Desenvo- lupament Seguretat Inversió en filantropía Exemples Llocs de treball creats Salut i higiene Inversió social Medi ambient local Servei dels productes Social

24 De la mateixa manera, TMB ha estat reconeguda per
l’ UITP per ser una empresa model a la UE, que treballa per oferir un transport públic de màxima qualitat, amb criteris ambientals i socialment responsable.

25 MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES
(Guia de Criteris Ètics) LA GUIA DE CRITÈRIS ÈTICS, ÉS L’ELEMENT COHESIONADOR D’UN CONJUNT DE TASQUES I PROJECTES DESNVOLUPATS PER TMB, EN MATÈRIA DE RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA.

26 MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES
TMB treballa per: - La igualtat d’oportunitats a l’accés, la promoció de reconeixements al lloc de treball. - Propiciant la incorporació de col·lectius poc representats. - Manifestant uns criteris ètics en la gestió. - Potenciant la conciliació de vida personal, familiar i laboral. - Comunicant amb criteris no discriminatoris.

27 Jordi Vendrell, Director de Qualitat
Gràcies per la seva atenció!!! Jordi Vendrell, Director de Qualitat i Medi ambient TMB


Descargar ppt "Projecte: Plans d’igualtat a les empreses de la ciutat de Barcelona"

Presentaciones similares


Anuncios Google