La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

  VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  Departament.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "  VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  Departament."— Transcripción de la presentación:

1   VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  Departament de Sanitat i Anatomia Animals. UAB Mª Àngels Calvo Torras. Catedràtica d’Universitat

2 Que indiquen les meves dades
Probiòtics Prebiòtics Extractes de plantes Olis essencials Àcids orgànics i inorgànics Enzims Metabòlits secundàris Altres productes químics Col·laboració amb empreses. Obtenció de patents. Proposta de nous productes Capacitat antimicrobiana dels probiòtics Millora del sistema immunològic dels consumidors Grup: Mª Àngels Calvo Torras

3 Dades que puc aportar Preocupació per part del sector productor per la prohibició d’antibiòtics com a Promotors de Creixement. Recerca de microorganismes i/o productes pel control microbiològic de les materies primeras i dels productes finals. Recerca i avaluació de nous productes. Preocupació per la evidència de noves soques resistents a antibiòtics. Grup: Mª Àngels Calvo Torras

4 Accions de futur per millorar
Recerca de la combinació de productes que permetin incrementar la seguretat microbiològica. Recerca a nivell de camp per avaluar la eficàcia dels productes definits i la millora en el rendiment. Recerca dels nivells d’actuació dels productes. Recerca dels mecanismes de transmissió de resistència entre microorganismes. Grup: Mª Àngels Calvo Torras

5 Millora esperada. Indicadors
Millora de la qualitat microbiològica dels productes de consum. Millora de la salut dels animals i en conseqüència de la salut humana: “Una sola salut”. Obtenció de soques de microorganismes i dels seus metabòlits amb capacitat per controlar patògens. Grup: Mª Àngels Calvo Torras

6 Mª Manuela Hernández Herrero. Professora Titular d’Universitat
  VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  “Centre d’Innovació, Recerca i Transferència de Tecnologia dels Aliments (CIRTTA), CERPTA, Departament de Ciència Animal i dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona Mª Manuela Hernández Herrero. Professora Titular d’Universitat

7 Qué indican mis datos y qué datos pueden aportar
Tratamientos Tecnológicos: convencionales y emergentes (APH, UHPH, UVC..) Validación Investigación y Transferencia por y para la industria alimentaria Proyectos europeos y Nacionales, incluidos CDTI Convenios con empresas Artículos científicos evaluar que un proceso tecnológico es aceptable para el propósito deseado Seguridad y calidad alimentaria CIRTTA: Manuela Hernández

8 Acciones de futuro para mejorar Investigar
Bacteria Stress Calor Frío APH (HPP) UHPH UVC.... ácidos Sal Azúcar Desinfectantes Adaptación/Persistencia Mutagénesis Mayor resistencia a los mismos u otros tratamientos tecnológicos Resistencia barrera gastrointestinal Métodos de análisis no adecuados la genómica, transcriptómica y proteómica ??? Objetivo principal de investigación Antibióticos CIRTTA: Manuela Hernández

9 Mejora esperada. Indicadores
Determinar si la resistencia a los tratamientos tecnológicos puede afectar a la resistencia a los antimicrobianos y viceversa. Determinar o mapear genéticamente los puntos clave en la resistencia cruzada Revalidar los procesos tecnológicos. Alternativas tecnológicas para evitar las resistencias. CIRTTA: Manuela Hernández


Descargar ppt "  VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  Departament."

Presentaciones similares


Anuncios Google