Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
Publicada porMaría Rodríguez Ponce Modificado hace 7 años
1
VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016 Departament de Sanitat i Anatomia Animals. UAB Mª Àngels Calvo Torras. Catedràtica d’Universitat
2
Que indiquen les meves dades
Probiòtics Prebiòtics Extractes de plantes Olis essencials Àcids orgànics i inorgànics Enzims Metabòlits secundàris Altres productes químics Col·laboració amb empreses. Obtenció de patents. Proposta de nous productes Capacitat antimicrobiana dels probiòtics Millora del sistema immunològic dels consumidors Grup: Mª Àngels Calvo Torras
3
Dades que puc aportar Preocupació per part del sector productor per la prohibició d’antibiòtics com a Promotors de Creixement. Recerca de microorganismes i/o productes pel control microbiològic de les materies primeras i dels productes finals. Recerca i avaluació de nous productes. Preocupació per la evidència de noves soques resistents a antibiòtics. Grup: Mª Àngels Calvo Torras
4
Accions de futur per millorar
Recerca de la combinació de productes que permetin incrementar la seguretat microbiològica. Recerca a nivell de camp per avaluar la eficàcia dels productes definits i la millora en el rendiment. Recerca dels nivells d’actuació dels productes. Recerca dels mecanismes de transmissió de resistència entre microorganismes. Grup: Mª Àngels Calvo Torras
5
Millora esperada. Indicadors
Millora de la qualitat microbiològica dels productes de consum. Millora de la salut dels animals i en conseqüència de la salut humana: “Una sola salut”. Obtenció de soques de microorganismes i dels seus metabòlits amb capacitat per controlar patògens. Grup: Mª Àngels Calvo Torras
6
Mª Manuela Hernández Herrero. Professora Titular d’Universitat
VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016 “Centre d’Innovació, Recerca i Transferència de Tecnologia dels Aliments (CIRTTA), CERPTA, Departament de Ciència Animal i dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona Mª Manuela Hernández Herrero. Professora Titular d’Universitat
7
Qué indican mis datos y qué datos pueden aportar
Tratamientos Tecnológicos: convencionales y emergentes (APH, UHPH, UVC..) Validación Investigación y Transferencia por y para la industria alimentaria Proyectos europeos y Nacionales, incluidos CDTI Convenios con empresas Artículos científicos evaluar que un proceso tecnológico es aceptable para el propósito deseado Seguridad y calidad alimentaria CIRTTA: Manuela Hernández
8
Acciones de futuro para mejorar Investigar
Bacteria Stress Calor Frío APH (HPP) UHPH UVC.... ácidos Sal Azúcar Desinfectantes Adaptación/Persistencia Mutagénesis Mayor resistencia a los mismos u otros tratamientos tecnológicos Resistencia barrera gastrointestinal Métodos de análisis no adecuados la genómica, transcriptómica y proteómica ??? Objetivo principal de investigación Antibióticos CIRTTA: Manuela Hernández
9
Mejora esperada. Indicadores
Determinar si la resistencia a los tratamientos tecnológicos puede afectar a la resistencia a los antimicrobianos y viceversa. Determinar o mapear genéticamente los puntos clave en la resistencia cruzada Revalidar los procesos tecnológicos. Alternativas tecnológicas para evitar las resistencias. CIRTTA: Manuela Hernández
Presentaciones similares
© 2025 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.