JORDI HIERRO I RIU DIRECCIÓ ADJUNTA D’AFERS ASSISTENCIALS

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
MOVIMIENTO JOVENES DE LA CALLE CIUDAD DE GUATEMALA chi siamo quienes-somos qui sommes-nous who we are attività actividades activités activities scuola.
Advertisements

¿PARA QUE ESTAMOS AQUÍ? LOS OBJETIVOS DE LA ENCARNACIÓN.
SIES – SISTEMA INTEGRADO DE EDUCACIÓN SUPERIOR
el 1, el 4 y el 9 tres cuadrados perfectos autosuficientes
Establecimiento de salud con atención “ambulatoria exclusivamente”
Generalitat de Catalunya Departament dEducació i Universitats QiMC Projecte de Qualitat i Millora Contínua INTRODUCCIÓ A LA QUALITAT EN UN CENTRE EDUCATIU.
MOVIMIENTO JOVENES DE LA CALLE CIUDAD DE GUATEMALA la storia la historia lhistoire the history strada calle rue street.
UD 3. La professió dinfermeria. El procès datenció dinfermeria (PAI) Coneixer les necessitats humanes ajuda a saber quina és lajuda que.
Paso 1 Portada YO SOY EUROPEO Comisión Europea.
Barcelona, 20 de novembre de 2010 Dr. Xavier Clèries El pacient té la paraula.
Con las naranjas forma un cuadrado o un rectángulo
1 INFORME RESUMEN SOBRE EL NIVEL DE UTILIZACION DE LAS TIC EN LAS EMPRESAS GALLEGAS ( Resumen PYMES ) Noviembre de 2004.
1 INFORME RESUMEN SOBRE EL NIVEL DE UTILIZACION DE LAS TIC EN LAS EMPRESAS GALLEGAS (MICROEMPRESAS, resultados provisionales) 29 de julio de 2004.
1 LA UTILIZACION DE LAS TIC EN LAS PYMES GALLEGAS AÑO Resumen. 24 de Junio de 2005.
Aranda Fernández, Miguel Ángel García Redondo, Luis Miguel
03- PREINSCRIPCIÓN v.2 Noviembre 2009 SIES – SISTEMA INTEGRADO DE EDUCACIÓN SUPERIOR.
Articles Carosel.
Cuestiones y problemas
Los números.
ANALISIS DE IMÁGENES A PARTIR DE LA PRESENTACIÓN DE ALGUNAS IMÁGENES, PEDIR A LOS NIÑOS QUE OBSERVEN LAS ILUSTRACIONES Y QUE DESCRIBAN EN SU CUADERNO LAS.
Dr. José Roberto Martínez Abarca
A la izquierda A la derecha Todo recto
Hola, Maria. Hola, Juan. Vamos a contar.
Objetivo: Los estudiantes van a usar comparativos y superlativos para describir sus comidas y bebidas favoritas. PRÁCTICA: Escribe 3 oraciones (de 5+palabras)
Los números (1-10).
IVI) Estimulación ovárica.
Los números.
MOVIMIENTO JOVENES DE LA CALLE CIUDAD DE GUATEMALA chi siamo quienes-somos qui sommes-nous who we are attività actividades activités activities igiene.
MOVIMIENTO JOVENES DE LA CALLE CIUDAD DE GUATEMALA chi siamo quienes-somos qui sommes-nous who we are attività actividades activités activities alimentazione.
Funciones Continuas. Contenidos Definición de Continuidad Funciones Discontinuas Teoremas Ejemplos.
-17 Expectativas sobre la situación económica (Europa) Septiembre 2013 Indicador > +20 Indicador 0 a +20 Indicador 0 a -20 Indicador < -20 Total Unión.
Cuenta Pública Ministerio de Agricultura 18 de diciembre de 2013.
PARA PARTICIPAR EN ESTE CERTAMEN, SE DEBEN DE CUMPLIR CON LOS SIGUIENTES REQUISITOS : 1.Costo Mínimo Del Vehículo £ 800, Modelo Anterior A.
el helado. me gustaA mí el helado. me encanta 4.
1 DEFINICIÓNDEFINICIÓN PLAN de MEJORA del AFROTAMIENTO en PACIENTES CORONARIOS Definición.
Teoría matemática.
Teoría matemática.
Proyecto ProMéxico Plasmas abril SECCIONES NOTICIAS PROYECTOS UNIDAD ACTÚA EVENTUALES secciones ProMéxico.
Proyecto ProMéxico Plasmas mayo SECCIONES NOTICIAS PROYECTOS UNIDAD ACTÚA EVENTUALES secciones ProMéxico.
Estadística Anual Agenda Metodología Mercado 2006 –Resultados por categoría en Millones de Pesos y Unidades.
CENTRO EDUCATIVO ANAHUAC, A.C. PRÁCTICA DE CONTABILIDAD # 4 PRÁCTICA DE CONTABILIDAD # 4 EMPRESA : LA MORELIANA EMPRESA : LA MORELIANA.
Foto N° 01: Vista de ubicación de perforación TB-1 Foto N° 02: Caja de Muestras N° 1 de la perforación TB-1, ubicada en la Cárcava 3.
INEXPERIENCIADELPERSONAL PROCESOS NO ESTABLECI- DOS TIEMPO PARA BUSCAR INFORMA- CIÓN.
Papeleria Escuela Nueva
Comité Nacional de Información Bogotá, Mayo 30 de 2011 Consejo Nacional de Operación de Gas Natural 1 ESTADISTICAS NACIONALES DE OFERTA Y DEMANDA DE GAS.
Comité Nacional de Información Bogotá, Octubre 24 de 2011 Consejo Nacional de Operación de Gas Natural 1 ESTADISTICAS NACIONALES DE OFERTA Y DEMANDA DE.
Comité Nacional de Información Bogotá, Julio 21 de 2011 Consejo Nacional de Operación de Gas Natural 1 ESTADISTICAS NACIONALES DE OFERTA Y DEMANDA DE GAS.
Comité Nacional de Información Bogotá, Julio 27 de 2011 Consejo Nacional de Operación de Gas Natural 1 ESTADISTICAS NACIONALES DE OFERTA Y DEMANDA DE GAS.
Comité Nacional de Información Bogotá, Febrero 11 de 2011 Consejo Nacional de Operación de Gas Natural 1 ESTADISTICAS NACIONALES DE OFERTA Y DEMANDA DE.
Población total 1.Población total, 2000Población total, Población total, 2005Población total, Población de 5 años y más que residía en otra.
1 DATOS DE LA ACTIVIDAD TURÍSTICA Y CULTURAL EN EL CONJUNTO MONUMENTAL DE LA ALHAMBRA Y GENERALIFE AÑO 2006.
INFORME PIPADI HOSPITAL VALL DHEBRON JUNIO 2012 – JUNIO
Aqui está Señoras y Señores !!!!!
JORNADA 1 DEL 24 DE MARZO AL 30 DE MARZO EQUIPO 01 VS EQUIPO 02 EQUIPO 03 VS EQUIPO 06 EQUIPO 05 VS EQUIPO 10 EQUIPO 07 DESCANSA EQUIPO 08 VS EQUIPO 13.
CULENDARIO 2007 Para los Patanes.
Números enteros.
Tema 2 Orden de contacto Polinomios de Taylor Teorema de Taylor
GUIÓN GRÁFICO VALORES EN LA USB
* Fuente: Sondeo del Consumidor de la Comisión de la UE, GfK. Expectativas sobre la situación.
Ministerio de Educación Nacional República de Colombia 1 SABER 2003 Evaluación de competencias ciudadanas en 5o. y 9o. de educación básica Resultados en.
EUROPEAN COMMITTEE FOR HOMEOPATHY
Daño Sistémico del Cigarrillo
Sentidos opuestos-Dime 1. A.P.G. V Sentidos opuestos-Dime 2.
ESCUELA PROFESIONAL DE INGENIERIA INDUSTRIAL CURSO: GESTION DE LA CALIDAD ING.ELIZABETH FERG 1.
INTERPRETACIÓN DE LECTURAS DIPLOMADO DE CAMPO 1 INTERPRETACIÓN DE LECTURAS.
S’anomena paper reciclat aquell que es fabrica amb un paper vell. Fins fa poc s’ha mantingut la confosa definició de paper ecològic –encara que no fos.
El paper del farmacèutic davant l’automedicació
en els centres educatius de la ciutat de Barcelona
CONCURS.
Transcripción de la presentación:

PROTOCOL PER AL CONTROL DELS ANTICOAGULANTS ORALS ANTAGONISTES DE LA VITAMINA K JORDI HIERRO I RIU DIRECCIÓ ADJUNTA D’AFERS ASSISTENCIALS INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT

Perquè s’han actualitzat els de l’any 2003? Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Perquè s’han actualitzat els de l’any 2003? Tot avança i canvia.

Perquè s’han actualitzat els de l’any 2003? Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Perquè s’han actualitzat els de l’any 2003? Hi han més professionals sanitaris implicats en el procés i se’ls ha de donar més informació i consensuada . 3

Perquè s’han actualitzat els de l’any 2003? Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Perquè s’han actualitzat els de l’any 2003? El nombre de pacients i indicacions va augmentant . 4

Amb qui s’han actualitzat i com s’ha fet ? Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Amb qui s’han actualitzat i com s’ha fet ? Grup de treball de metges especialistes en hematologia i hemoteràpia, metges d’atenció primària, i amb la col·laboració de la societat catalana de hematologia i hemoteràpia i la societat catalana de medicina familiar i comunitària (CAMFIC) . Col·laboracions d’altres societats i professionals que han enriquit el document amb comentaris Reunions periòdiques durant un any . - Debat, discussions i consens final.

Que conté de novetat? Nou títol. Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Que conté de novetat? Nou títol. Inclou una presentació i una introducció. Actualització dels continguts: fàrmacs i altres amb taules. Es comenta el tema dels coagulometres i la seva ISO. Col·locar uns breus apartats d’autocontrol i d’educació sanitària .

INDICACIONS, NIVELLS TERAPÈUTICS I DURADA DEL TRACTAMENT I Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K INDICACIONS, NIVELLS TERAPÈUTICS I DURADA DEL TRACTAMENT I 1. Prevenció primària i secundària de la malaltia tromboembòlica venosa 2. Prevenció primària i secundària de l'embolisme d'origen cardíac Fibrilació auricular (FA)no valvular crònica o paroxística Aleteig auricular FA i cardioversió electiva Prolapse de la vàlvula mitral Pròtesis valvulars mecàniques Biopròtesis valvulars Infart agut de miocardi (IAM) Miocardiopatia dilatada 7

INDICACIONS, NIVELLS TERAPÈUTICS I DURADA DEL TRACTAMENT II Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K INDICACIONS, NIVELLS TERAPÈUTICS I DURADA DEL TRACTAMENT II 3. Altres indicacions Dissecció de caròtides Prevenció de l'oclusió després de cirurgia arterial perifèrica 4. Associació d'antiagregants i anticoagulants antagonistes de la vitamina K 8

CONTRAINDICACIONS DELS ANTICOAGULANTS ANTAGONISTES DE LA VITAMINA K Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K CONTRAINDICACIONS DELS ANTICOAGULANTS ANTAGONISTES DE LA VITAMINA K 1. Absolutes 2. Relatives MANEIG CLÍNIC 1. Inici dels anticoagulants antagonistes de la vitamina K (AVK) 2. Anticoagulació excessiva sense manifestacions hemorràgiques 3. Actitud davant el tromboembolisme tot i una una correcta anticoagulació 4. Actitud terapèutica en l'embolisme cerebral d'origen cardíac INTERFERÈNCIES D'ALTRES FÀRMACS AMB ELS ANTICOAGULANTS ANTAGONISTES DE LA VITAMINA K 1. Fàrmacs que interfereixen a més constància i intensitat 2. Fàrmacs que interfereixen de forma inconstant 3. Fàrmacs que no interfereixen de manera rellevant 4. Productes d'herboristeria

ACTUACIÓ EN SITUACIONS ESPECIALS Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K ACTUACIÓ EN SITUACIONS ESPECIALS 1. Intervencions quirúrgiques i procediments invasius Cirurgia major programada Cirurgia major d‘ urgència Procediments quirúrgics menors 2. Procediments odontològics Extraccions dentals Neteja bucal 10

3. Profilaxi de l'endocarditis bacteriana Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K 3. Profilaxi de l'endocarditis bacteriana Diagnòstics en els quals està indicada la profilaxi Procediments odontològics en els quals està indicada la profilaxi Procediments esofàgics i del tracte respiratori Procediments gastrointestinals i genitourinaris 4. Gestació 5. Hipertensió pulmonar 6. Recomanacions per a l’administració de fàrmacs per via intramuscular i subcutània

COMPLICACIONS HEMORRÀGIQUES 1. Hemorràgies amb risc vital imminent Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K COMPLICACIONS HEMORRÀGIQUES 1. Hemorràgies amb risc vital imminent 2. Hemorràgies greus sense risc vital imminent 3. Hemorràgies menors 4. Maneig del pacient després d'una hemorràgia 5. Recomençament de l’anticoagulació després d'una hemorràgia cerebral. INFORMATITZACIÓ DEL PROCÉS CONTINGUT DE L'INFORME PER AL PACIENT

1. Control clínic de qualitat Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K GARANTIA DE QUALITAT 1. Control clínic de qualitat 2. Avaluació de la incidència de complicacions 3. Control analític AUTOCONTROL I AUTOMANEIG EDUCACIÓ SANITÀRIA

Documents annexats: Protocols sencers Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Documents annexats: Protocols sencers 14

Que no conté AVUI? Informació sobre els nous fàrmacs : Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Que no conté AVUI? Informació sobre els nous fàrmacs : - Hi han varius en ús, però encara no formen part de l’activitat diària del metge en la seva prescripció, tenen per ara una prescripció molt limitada . A la propera actualització anual, ja posarem l’apartat amb els links corresponents. 15

Anirà sol per la web del Departament de Salut? Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Document estàtic? NO S ‘actualitzarà cada any, sobre tot : fàrmacs i altres temes que vagin sorgint. Anirà sol per la web del Departament de Salut? Ens hem coordinat amb el Centre d‘informació de medicaments de Catalunya (CEDIMCAT) ja que hem pactat els documents pels pacients (provisional). 16

OBJECTIUS FUTUR Actualitzar la informació de manera periòdica : Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K OBJECTIUS FUTUR Actualitzar la informació de manera periòdica : - Links nacionals i internacionals. Informar als professionals sanitaris: - Avenços en diagnòstic, control i terapèutica - Afegir nous professionals a aquest procés assistencial Fer documents complementaris pels pacients: - Informatius i guies de suport . Coordinar- se amb les institucions sanitàries i altres .

Agraïments Grup de treball , societats i professionals sanitaris. Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Agraïments Grup de treball , societats i professionals sanitaris. Professionals sanitaris que els utilitzaran i ens trametran les seves crítiques, suggeriments . 18

Documents annexats: Guia pràctica CEDIMCAT (provisional) Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K Documents annexats: Guia pràctica CEDIMCAT (provisional)

Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K

Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K

Protocol per al control dels anticoagulants orals antagonistes de la Vit. K