La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

1. Introducció La meva Hipòtesi es demostrar que l’Orde del Temple va ser dissolta de manera injusta, ja que mai s’han pogut demostrar la veracitat de.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "1. Introducció La meva Hipòtesi es demostrar que l’Orde del Temple va ser dissolta de manera injusta, ja que mai s’han pogut demostrar la veracitat de."— Transcripción de la presentación:

1 1. Introducció La meva Hipòtesi es demostrar que l’Orde del Temple va ser dissolta de manera injusta, ja que mai s’han pogut demostrar la veracitat de les acusacions que van rebre, i les vertaderes intencions que van propiciar la dissolució del Temple. També vull desmentir diverses llegendes negres que existeixen sobre els templers: relacionades amb les seves suposades pràctiques anti-cristianes; i la seva relació amb el Sant Grial.

2 2. Antecedents: 2.1 Entorn històric i religiós Any 1000 D.C. : Una mala interpretació de les Escriptures, fa que la gent cregui que arribarà l’Apocalipisi. La gent fa oracions a Déu per obtenir el seu perdó. Com no passa res creuen que Déu els ha donat una pròrroga. Aleshores fan els camins de pelegrinació per agrair a Déu la seva compassió. Quin lloc millor on anar que on va morir Crist, Jerusalem? Jerusalem és conquerida pels turcs, i els cristians tenen dificultats per anar-hi.

3 3. L’Orde del temple 3.1 Fundació de l’Orde del Temple És fundada l’any 1.118 per Hugo Payns i vuit cavallers més a Jerusalem. La seva missió era protegir els pelegrins que anaven a Terra Santa. Gràcies a la bona obra que van fer van rebre una butlla papal.

4 3.3 El creixement que va experimentar l’Orde En 50 anys van tenir un creixement molt espectacular, arran de rebre la butlla papal. Al 1170, l’Orde s’estenia per tota França, Alemanya, Espanya i Portugal. Va esdevenir l’imperi econòmic, polític i religiós més gran d’Europa. Tenia més de 9.000 emparaments, un exèrcit de 30.000 cavallers, més de 50 castells, una flota de vaixells amb ports propis i es va convertir en la primera Banca internacional.

5 4. Dissolució de l’Orde del Temple 4.1 Impulsors de la dissolució Principalment l’impulsor va ser Felip IV, recolzat pel Papa Clement V, l’Orde dels Dominics i testimonis falsos

6 4.2 Els primers intents de dissolució Comencen a Lyon al 1305, quan coronen com a Papa a Clement V. A l’Agost de 1307 Clement V accedeix a la petició del Mestre Molay sol.licitant un examen formal de les acusacions rebudes, a causa de la seva falsedat. Felip IV, sense tenir en compte el consentiment del Papa, el 12 d’octubre de 1307 ordena la detenció de Jacob de Molay i el seu seguici a la sortida dels funerals de la comtessa de Valois. Felip IV, per evitar un escàndol públic, va redactar un document on es recollien totes les acusacions que s’imputaven a l’Orde del Temple, involucrant al Papa.

7 4.3 La fi del Temple Felip IV va aconseguir jutjar a tots els membres francesos de l’Orde, i per mitjà de la tortura va aconseguir les declaracions que desitjava. També aconsegueix administrar els seus béns. El Papa va ordenar l’extinció del Temple arreu del món. El poble es va posar a favor del Temple. Felip IV va fer tot el que va poder perquè els judicis fossin ràpids i poc justos. En el Concili de Vienne el Papa anuncia la supressió definitiva del Temple arreu del món. Mitjançant la butlla Ad Providam, Clement V atorga tots els béns de l’orde als Hospitalaris. El 18/3/1314 es van jutjar els 4 màxims mandataris de l’Orde. La cerimònia es va celebrar davant de Notre Dame.

8 4.3 La fi del Temple Templers cremats a la fogueraJacob de Molay a la foguera

9 4.4 Acusacions contra l’Orde del Temple El tribunal de la Inquisició els va acusar de: Renegar de Crist i d’escopir sobre la creu en la cerimònia d’admissió. Intercanviar petons durant la cerimònia. Ometre la consagració a missa. Practicar sexe entre ells (sodomia). Adorar a ídols.

10 5. Principals emparaments a la Corona d’Aragó PRINCIPALS EMPARAMENTS TEMPLERS EN LA CORONA D’ARAGÓ (1131-1308)

11 7. Misteris de l’Orde del Temple 7.1 Templers, Càtars i Sant Grial La relació Temple-Catars ve donada pel fet que la gran expansió del Temple es va efectuar en terres on predominava el catarisme. Un altre punt d’unió és el Sant Grial: segons alguns historiadors, cap al 1200 els càtars van traspassar el Sant Grial als templers, i aquests van guardar la relíquia a Montserrat.

12 7.2 Altres misteris de l’Orde Es diu que els templers podrien haver descobert Amèrica abans de Colon. Se´ls atribueixen pràctiques esotèriques i de màgia, i que adoraven un ídol que representava Mahoma. M. Baigent, R. Leigh i H. Lincoln, en el seu llibre “La Santa Sangre y el Santo Grial”, opinen que el Sant Grial era més que una relíquia. Voldria dir “Sang Real”, i fa referència a la unió entre Crist i Maria Magdalena i a la seva possible descendència. Defensen que els templers són el braç militar del Priorat de Sió, que s’encarrega de vetllar per la seguretat d’aquesta descendència.

13 8. Conclusions Després d’haver fet el treball arribo a la conclusió que l’Orde del Temple va ser dissolta injustamet, ja que la dissolució va ser originada per motius econòmics i polítics. Felip IV no suportava que aquesta orde sortida del no res rivalitzés amb la seva monarquia autoritarista. A més ell era deutor de l’orde. Les altres persones involucrades en la dissolució templera van actuar secundades pels desitjos de Felip IV. Un fet que demostra que els templers eren totalment innocents dels delictes que se´ls van imputar és el recolzament d’una societat molt cristiana com la medieval, fins al punt que moltes persones van lluitar a favor del Temple, tot i sacrificant la seva vida.


Descargar ppt "1. Introducció La meva Hipòtesi es demostrar que l’Orde del Temple va ser dissolta de manera injusta, ja que mai s’han pogut demostrar la veracitat de."

Presentaciones similares


Anuncios Google