La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BIG BANG Abel Pagès Paula Rives Claudia Vilarrasa Tania Rama Marc Sau Pau Riera.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BIG BANG Abel Pagès Paula Rives Claudia Vilarrasa Tania Rama Marc Sau Pau Riera."— Transcripción de la presentación:

1 BIG BANG Abel Pagès Paula Rives Claudia Vilarrasa Tania Rama Marc Sau Pau Riera

2 Introducció 1. Origen i confirmació de la teoria del Big Bang 2. Big Bang 3. Big Bang rip 4. Conclusions

3 1. Origen i confirmació de la teoria del Big Bang A principis del segle XX van detectar espectres estranys a les ones de la llum les linies representaven els elements químics i es movien (efecte Doppler) La radiació còsmica de fons va descoberta per Aron Penzias i Robert Wilson al 1964 per error. Van observar: - Radiacions provenien de molt lluny i tots els punts de l'Univers.

4 2. Big Bang És una gran explosió causada per l'estat de condensació extrema de la matèria. Lo primer que va sortir, lo més lleuger, va ser l'hidrogen i l'heli que es van refredar i es van convertir en estrelles i galàxies. Desprès va anar sortint els elements més pesats i els més petits. El 1977, un equip d'astrònoms de Berkely, a bord d'un O-2 van descobrir una diminuta variació en el fons de microones. Van descobrir que el cel era de tres mil·lèsimes de grau més calenta en la direcció de l'extrem austral de la constel·lació de Leo i més freda de manera equivalent en la direcció oposada. És a dir, més calenta cap a on anem i més freda d'on venim. També s'han descobert grans vuits a l'espai, com el de Boiero. El Big Bang ha passat per quatre eras. 5

5 Era hadrònica Es denomina aixì perquè les principals partícules governantes eren: protons, neutrons i altres partícules pesades. Té tres temps: Temps de Plank, dura de 10-43s i una temperatura de 1309ºc. Temps de la Gran Unificació, la gravetat està separada de les altres forces i acaba quan la tempera tura arriba a 1300ºc té una durada de 10-32s. Temps de la Interacció electrodèvil, forces febles i electromagnètiques se separen té una durada de 10-7s i una temperatura de 1288ºc.

6 Era leptónica Els protagonistes són els fils de leptons, els electrons i positons. Va durar 10 segons i tenia una temperatura de 10785ºc i una densitat 104 vegades més que l'aigua.

7 Era radioactiva Es produeix la nucleosíntesis. Els leptons deixen d'estar en equilibri amb la radiació La materia estava ionitzada i dominava la llum. Va durar uns mil anys La temperatura va baixar fins a 10000.

8 Era estelar La matèria deixa d'estar ionitzada i l 'Univers es torna fosc. La llum i la matèria comencen a viatjar lliurement per l'Univers. Els astres només eren núvols d'hidrogen i heli. Hi han grans fluctuacions que permeten que es formin les galàxies i uns 1000 anys apareixen les primeres estrelles.

9

10 3. Big Bang rip Hipòtesi cosmològica sobre la fi de l'Univers. Diu que arribara un punt que la matèria s'expandira tant que s'estriparà ella mateixa. Està bassada en l'energia fosca que hi ha a l'Univers. Es creu que la fi de l'Univers tindrà lloc dintre d'uns 50 mil milions d'anys.

11


Descargar ppt "BIG BANG Abel Pagès Paula Rives Claudia Vilarrasa Tania Rama Marc Sau Pau Riera."

Presentaciones similares


Anuncios Google