La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Revolució Russa 1917 LENIN.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Revolució Russa 1917 LENIN."— Transcripción de la presentación:

1 La Revolució Russa 1917 LENIN

2 1.-Rússia abans de la revolució. Societat i Economia
Població Russa 1914 Total 170 millons Rural 85% Pobres 75% Rússia era un immens imperi però molt arcaic i retrasat Tot i això, era la 5 potència en producció industrial i el tercer estat amb més obrers industrials del món.

3 1.- Rússia abans de la revolució. Política
L’oposició política, molt diversa, era perseguida i reprimida Rússia mantenia un règim semiabsolutista. El Tsar governava amb el suport dels nobles, l’església i l’exèrcit Destaquem els bolxevics o comunistes: Aspiren a fer una revolució obrera Lenin, Trostki, Stalin

4 2.- El fet precipitant de la revolució
La gran guerra : Rússia no estava preparada. Al front, va patir derrotes, i a les ciutats mancaven aliments i combustible per passar l’hivern. El poble responsabilitza el Tsar del desastre.

5 3.1.- L’esclat de la revolució Febrer del 1917
3.- La Revolució russa de 1917 3.1.- L’esclat de la revolució Febrer del 1917 Esclaten revoltes populars. El Tsar les vol reprimir, però els soldats s’uneixen als revoltats. Els obrers i soldats van formar SOVIETS, assemblees populars. Alguns es van armar (Guardia Roja) El TSAR abdica.

6 Un govern provissional format per diversos partits,
3.2.- Febrer-octubre de 1917 Un govern provissional format per diversos partits, excepte els comunistes, es fa càrrec del poder. 1r discurs del govern provissional Ciutadans de l'Estat rus: S'ha produït un gran esdeveniment. L'Antic Règim ha estat enderrocat gràcies a l’impuls del poble rus. Ha nascut una Rússia lliure i nova. (...) El govern provissional considera com a sagrades les aliances que ens lliguen a les altres potències. Per això, el govern farà tot el que podrà per subministrar a l'exèrcit tot allò necessari per conduir la guerra a un final victoriós. (...)" Mantenir Rússia en la Gran Guerra Quina mesura va prendre el nou govern? Mentre, els comunistes, als soviets, exigien: “Pau, pa i terra” “tot el poder pels soviets” Qui es va guanyar la simpatia popular?

7 3.3.- La revolució comunista d’octubre del 1917.
Els comunistes van preparar un cop d’estat, amb el suport de la Guardia Roja, i dirigit per Trostki Assalt al Palau d’hivern, seu del govern provissional Lenin passa a dirigir el nou govern comunista.

8 3.4.- Algunes de les mesures del nou govern comunista.
- Expropiar la terra a Nobles, esclesiàstics i el tsar i repartir-les als soviets de camperols (gestió obrera) - nacionalitzar la propietat de tots els bancs - Traspassar la gestió de les empreses als soviets d’obrers (gestió obrera) - Signar la pau amb Alemanya - Canviar el nom i forma de l’Estat: URSS, república federal - Establir la dictadura del Partit Comunista. Alguns russos s’h opossen. Esclata una guerra civil que guanya l’exèrcit roig.

9 Stalin pren les regnes del país
4.- L’estalinisme. Mort de Lenin. Stalin pren les regnes del país i introdueix canvis importants

10 Economia: Centralització Política: Totalitarisme
4.- L’estalinisme. Economia: Centralització Col·lectivització: Propietat i gestió de la terra i les Fàbriques en mans de l’Estat Planificació: Tota l’economia es planificada des del govern Política: Totalitarisme Dictadura personal d’Stalin, culte a la seva personalitat Persecució opositors camps de treball pels dissidents (comunistes o no)


Descargar ppt "La Revolució Russa 1917 LENIN."

Presentaciones similares


Anuncios Google