La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Ria Slides Automàtic o al vostre gust amb el  Amb so  Us proposem no tocar el ratolí i gaudir-ne.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Ria Slides Automàtic o al vostre gust amb el  Amb so  Us proposem no tocar el ratolí i gaudir-ne."— Transcripción de la presentación:

1

2 Ria Slides Automàtic o al vostre gust amb el  Amb so  Us proposem no tocar el ratolí i gaudir-ne

3 Una vegada hi havia... Un home agafava cada dia el bus per anar a la feina. Una vegada hi havia... Un home agafava cada dia el bus per anar a la feina.

4 Ria Slides Una parada després, una àvia pujava a l’autobús i seia al costat de la finestra. Una parada després, una àvia pujava a l’autobús i seia al costat de la finestra.

5 Ria Slides L’àvia obria una bossa i, durant tot el trajecte, anava llançant alguna cosa per la finestra. L’àvia obria una bossa i, durant tot el trajecte, anava llançant alguna cosa per la finestra.

6 Ria Slides Sempre feia el mateix i un dia, encuriosit, l’home li va preguntar què era el que llançava per la finestra. - Són llavors! -li va dir l’àvia..

7 Ria Slides - Llavors? Grana de què? - Llavors? Grana de què? - De flors. És que miro enfora i tot és tan buit... M’agradaria poder viatjar veient flors durant tot el camí. Que bonic que seria, oi? M’agradaria poder viatjar veient flors durant tot el camí. Que bonic que seria, oi?.

8 Ria Slides -Però les llavors cauen damunt l’asfalt, les aixafen els cotxes, se les mengen els ocells... Vol dir, àvia, que les seves llavors germinaran al costat del camí? -Però les llavors cauen damunt l’asfalt, les aixafen els cotxes, se les mengen els ocells... Vol dir, àvia, que les seves llavors germinaran al costat del camí? -Ben cert! Malgrat algunes es perdin, alguna acabarà als marges i, amb el temps, brotarà. -Ben cert! Malgrat algunes es perdin, alguna acabarà als marges i, amb el temps, brotarà.

9 Ria Slides - Però... Trigaran a créixer, necessiten aigua... - Jo faig el que puc fer. Ja vindran els dies de pluja!

10 Ria Slides L’àvia va seguir amb la seva feina... I l’home va baixar de l’autobús per anar a treballar, tot pensant que la iaia havia perdut una mica el seny. L’àvia va seguir amb la seva feina... I l’home va baixar de l’autobús per anar a treballar, tot pensant que la iaia havia perdut una mica el seny..

11 Ria Slides Uns mesos després... Uns mesos després... Tot anant a la feina, l’home, en mirar per la finestra, va veure tot el camí ple de flors... Tot anant a la feina, l’home, en mirar per la finestra, va veure tot el camí ple de flors... Tot el que veia era un acolorit i florit paisatge!

12 Ria Slides Es recordà de l’àvia, però feia dies que no l’havia vist. Preguntà al xofer: -La iaia de les llavors? -Doncs, ja fa un mes que va morir. -L-La iaia de les llavors? -D-Doncs, ja fa un mes que va morir..

13 Ria Slides L’home retornà al seu seient i seguí mirant el paisatge. «Les flors han brotat, es digué, però de què li ha servit el seu treball? No ha pogut veure la seva obra». L’home retornà al seu seient i seguí mirant el paisatge. «Les flors han brotat, es digué, però de què li ha servit el seu treball? No ha pogut veure la seva obra».

14 Ria Slides Tot d’una, va sentir el riure d’una criatura. Una nena assenyalava entusiasmada les flors... Tot d’una, va sentir el riure d’una criatura. Una nena assenyalava entusiasmada les flors... - Mira, pare! Mira quantes flors! - Mira, pare! Mira quantes flors!.

15 Ria Slides No cal explicar massa el sentit d’aquesta història, oi? L’àvia de la nostra història havia fet la seva feina i va deixar la seva herència a tots els qui la poguessin rebre, a tots els qui van poder contemplar-la i ser més feliços.

16 Ria Slides Diuen que aquell home, des d’aquell dia, fa el viatge de casa a la feina amb una bossa de llavors que... Diuen que aquell home, des d’aquell dia, fa el viatge de casa a la feina amb una bossa de llavors que....

17 Ria Slides Paràbola del sembrador (Mc 4,1-9; Lc 8,4-8) “Hi havia un sembrador que va sortir a sembrar. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí; vingueren els ocells i se les van menjar. Unes altres llavors van caure en un terreny rocós, on hi havia poca terra, i de seguida van germinar, ja que la terra tenia poc gruix; però, quan sortí el sol, recremà les plantes, i es van assecar, perquè no tenien arrels. Unes altres llavors van caure enmig dels cards; els cards van créixer i les ofegaren. Però una part de les llavors va caure en terra bona i donà fruit: unes llavors van donar el cent, unes altres el seixanta, unes altres...”

18 Ria Slides Aquesta presentació és dedicada a tots aquells mestres, educadors, professionals de l’ensenyament, que, avui, més que mai, no poden veure com creixen les llavors plantades, les esperances sembrades en el cor, sobretot, dels adolescents que omplen les seves classes. I com que els pares són, o haurien de ser, els grans educadors, també els hi és dedicada. Perquè... educar és mostrar camins!

19 Ria Slides Traducció de Catalonia PPT’S Arxiu musical: Ria1.01.wav Sense finalitat comercial – Ús privat. Suggeriments: aballus@pie.xtec.esaballus@pie.xtec.es Podeu visitar, també: www.xtec.es/~aballus Autor: Ria Ellwanger riaellw@globo.comriaellw@globo.com Autor del Text: Desconegut Música: Desconeguda Imágenes: Getty Images Slide exclusiu de la pàgina de Ria Slides

20  Per tornar a començar ESC Per acabar


Descargar ppt "Ria Slides Automàtic o al vostre gust amb el  Amb so  Us proposem no tocar el ratolí i gaudir-ne."

Presentaciones similares


Anuncios Google