La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis."— Transcripción de la presentación:

1 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis.

2 Presentació Seguint el cicle de Jornades centrades en la dinamització conjunta del comerç i dels serveis, la Jornada que presentem té per objectiu fer una reflexió sobre les oportunitats que pot generar el turisme i el que s’entén com a “turisme de negocis” per al comerç i els serveis, fins i tot en casos de municipis no turístics o de negocis que no relacionaríem gens amb el turisme. L’organització de congressos, fires, exposicions, reunions d’empresa, i trobades empresarials són alguns dels esdeveniments que poden atreure gran quantitat de persones a les ciutats on es desenvolupen i, per tant, són una gran oportunitat per augmentar la facturació del comerç i l’hostaleria local i, al mateix temps, promocionar la ciutat on té lloc l’esdeveniment. No oblidar que en una societat com la nostra, l’alta valoració que té el lleure fa que el turisme de cap de setmana sigui una oportunitat per crear eixos de treball, com el turisme gastronòmic, igual que en un moment donat va sorgir el turisme rural. Durant la primera ponència de la Jornada es presentarà quina és l’aportació que pot fer el turisme a l’activitat comercial, presentant xifres obtingudes a través de diferents estudis. A continuació es presentaran diverses iniciatives relacionades en com aprofitar el turisme i el turisme de negocis per augmentar la xifra de facturació d’una empresa i per oferir activitats alternatives un cop han finalitzat els esdeveniments empresarials organitzats a la ciutat. Per últim, i previ al debat amb tots els ponents, es farà la presentació del Programa de Turisme de Reunions del Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

3 Programa de la jornada 08:45Lliurament de la documentació 09:15Presentació de la Jornada Sr. Jordi Torredemer, President de la Comissió de Comerç, Serveis i Turisme de la Cambra de Terrassa. Sr. Rafael Casulleras, Director de zona de Caixa Terrassa. Sra. Olga Olivé, Presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental 09:30La captació de despesa turística a les ciutats del segle XXI. L’exemple de Barcelona. Sr. Santi Pagès. Director del Programa Comerç de Turisme de Barcelona. 10:30Pausa - cafè 10:50Presentació d’experiències Miquel Alimentació Grup i plataforma Mercabarna Sr. Manel Martín. Responsable Ship Supplier Negocis emergents. Ship Supplier Xarxa Cuina Vallès Sr. Artur Martínez. Xef co-propietari Restaurant el Capritx Dinamització del turisme gastronòmic Turisme de negocis, individual o de grups Sr. David Pardillo Director de l’ Hotel Don Cándido. Grup Afinia Hoteles. 12:20Presentació del Programa de Turisme de Reunions del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. Sra. Anna Sans. Cap de Programes del Consorci de Turisme del Vallès Occidental 13:00Debat. 13:25Cloenda Sr. Jordi Torredemer, President de la Comissió de Comerç, Serveis i Turisme de la Cambra de Terrassa. Sra. Eva Bermúdez, Regidora delegada de Comerç i Turisme de l’ Ajuntament de Terrassa. 13:40Finalització de la Jornada

4 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. Reflexions prèvies El turisme és un sector transversal, ja que hi participen conjuntament tant el sector públic com el sector privat. A més a més, s’hauria d’aconseguir una col·laboració sense protagonismes, amb la finalitat d’evitar entrar en posteriors conflictes derivats d’aquesta circumstància. Sovint és difícil aconseguir unir esforços per aconseguir atraure la demanda externa, es a dir, la demanda procedent de fora de les nostres ciutats i municipis. La terciarització de l’economia està provocant la terciarització de les ciutats i municipis. La oferta de serveis necessita de la demanda externa per a que les empreses que els ofereixen puguin seguir sent rendibles.

5 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. El comerç i el turisme El comerç és un sector que canalitza la renda familiar disponible. Si aquesta renda baixa, el sector comerç es veurà afectat de forma molt notable. Les empreses comercials endeutades poden desaparèixer a curt termini degut a problemes de tresoreria, derivats de la crisi financera actual. Per a l’economia i per als sectors del comerç i dels serveis, és positiu que la renda familiar disponible es canalitzi a través d’empreses locals. El turisme és un sector que capta rendes generades en altres territoris, es a dir, capta rendes que “es desplacen.”

6 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. Turisme interior i turisme internacional És més fàcil captar el turisme interior, degut a la major proximitat. Però a les ciutats, els hi interessa més captar turisme internacional. En el cas de la ciutat de Barcelona, aquesta exerceix un pol d’atracció per sí mateixa. Es tracta d’una ciutat amb un bon posicionament de marca i amb bons accessos, per qualsevol mitjà de transport. Aquesta ciutat és la veritable competència, en termes turístics, de altres grans ciutats situades al seu voltant, (Sabadell, Terrassa, Manresa,...).

7 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. La ciutat del segle XXI Una ciutat turísticament atractiva, hauria de tenir: - Seguretat, tant física, jurídica, com de circulació. - Bones estructures d’aprovisionament: equipaments comercials, serveis d’educació, oferta d’oci, etc. - Oferir facilitats per a les relacions humanes: Els últims temps han portat canvis en les pautes de comunicació, (internet, xat, sms, etc.). Fins i tot, aquest canvis han provocat canvis en les pautes de convivència, (singles). Les ciutats, haurien de seguir un model similar a un centre comercial tancat, similar a l’estructura organitzativa d’un parc temàtic. L’objectiu seria aconseguir una zona d'excel·lència des de el punt de vista de la oferta comercial i de serveis.

8 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. El turisme urbà Acostuma a ser un turisme d’estades curtes a les ciutat, que permeten adonar-se de les excel·lències d’aquesta i no dels defectes. Podem distingir diferents tipus de turisme urbà: Turisme vacacional: per motius d’oci. Turisme professional: per la celebració de trobades empresarials, reunions, visites comercials, etc. Sovint es tracta de visites individuals. Turisme d’esdeveniments: per la celebració de congressos, convencions, etc. Sovint es pot tractar de visites de grup o col·lectives. El turisme professional i d’esdeveniments faciliten la desestacionalització de les visites.

9 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. La organització de les ciutats És important que les ciutats estiguin degudament dotades de tots els equipaments necessaris per rebre els diferents tipus de turisme, ja que les necessitats de cada un d’ells és diferent. També és important una bona oferta complementària de serveis addicionals: oferta gastronòmica, oci, activitats “after the meeting”, etc. A més a més, el turisme professional o d’esdeveniments, pot ser origen de posteriors visites, per motiu vacacional. Una raó més per fer de les ciutats, llocs atractius per al turisme professional i d’esdeveniments.

10 Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis. Més informació: Turisme professional a Terrassa: www.visitaterrassa.cat Turisme de reunions al Vallès Occidental: www.turismevallesoccidental.org/ctvoc/apartats/index.php?apartat=115 Turisme de reunions a prop de Barcelona: www.meetingtotal.org/home.asp


Descargar ppt "Les oportunitats que genera el turisme i el turisme de negocis."

Presentaciones similares


Anuncios Google