La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet

Presentaciones similares


Presentación del tema: "OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet"— Transcripción de la presentación:

1 OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet
Educació Infantil

2 AQUEST TREBALL HA ESTAT REALITZAT PER: GRANOTES I ESQUIROLS P4
Són els propis infants els que es senten interessats per les ombres, a partir d’experiències prèvies viscudes al carrer, al pati, en espais coberts,.... I és degut a la seva curiositat i interès que es posa en marxa aquest projecte “ taller d’ Ombres i Llums”. Període: 9 sessions al llarg del 2n i 3r trimestre.  Duració: una sessió setmanal de 40 minuts.  Lloc de realització: al pati i a l’aula. 

3 Primera sessió Conversa a la rotllana
Què sabem de les ombres L’ombra s’assembla als nens L’ombra es mou quan ens movem, sinó es queda parada. L’ombra surt quan fa sol. A la meva habitació hi ha ombres quan és de nit. Les ombres són de color negre. Les ombres no tenen cares, no es veu si estan contentes o enfadades. Què volem saber de les ombres D’on surt l’ombra? Per què no es veu el color del meu vestit? Quan fa núvol podem veure ombres? Per què surten ombres a l’habitació del Zaid?

4 D’on surt l’ombra? Experimentem al pati de l’escola i a la classe amb les ombres que trobem, trobant resposta a certes preguntes D’on surt l’ombra De què està feta l’ombra Es pot tocar? Es pot trencar? Fa olor? Les ombres sempre van pel terra? Què farà l’ombra si et mous? La porteria no es pot moure, la seva ombra tampoc?

5 L’ombra es mou quan ens movem, si no es queda parada?
Hem descobert que l’ombra sí es mou encara que l’objecte no. L’ombra canvia de lloc, perquè el sol també canvia de lloc.

6 Per què no es veu el color del meu vestit?
Mica en mica anem adonant-nos que allò que és transparent deixa passar el sol, com els gots, els vidres de les portes i finestres, el paper de cel·lofana.... En canvi allò no transparent com la roba, cartolines, fulls, diaris tapa el sol i la llum no pot passar, fent una ombra.

7 Un dia ennuvolat podem veure ombres?
Hem descobert que quan fa núvol, sí veiem ombres, encara que no són tan fosques com quan fa sol. Les ombres no sempre són negres, a vegades són una mica grises.

8 A l’habitació del Zaid hi ha ombres,
i a la classe , com podriem veure-les? A la classe a les fosques les llanternes fan de sol, quan posem el llum sobre un objecte surt la seva ombra, a vegades molt més gran!! Quan la llanterna enfoca un objecte des de diferents posicions l’ombra també surt en diferents llocs

9 El llum del projector també fa de sol.......

10 QUE DIVERTIT EL Teatre d’indis !!

11 FANTÀSTIC EL TEATRE D’ombres xineses!!

12 CONCLUSIONS L’ombra surt quan alguna cosa tapa el sol i no deixa passar la llum. (Absència de llum). Els vidres, la cellofana i tot allò transparent sí que deixa pasar la llum del sol i no surt l’ombra, però les coses que no són transparents no deixen pasar la llum del sol i fan ombra. Quan està núvol sí que hi ha ombres encara que més fluixetes, perquè el sol està tapat. L’ombra es mou quan ens movem, però si una cosa està quieta la seva ombra també es mou, perquè el sol canvia de lloc. Sí que podem veure ombres dins la classe si tenim un lum que fa de sol

13 I....Buscant, buscant i observant, observant la nostra recerca ens ha portat a noves preguntes:
Per què es mou el sol? Per què l’ombra es doblega quan hi ha una paret? Per què les ombres són més grans i altes?


Descargar ppt "OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet"

Presentaciones similares


Anuncios Google