La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Treball de síntesi EL VALOR DE LA PAU.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Treball de síntesi EL VALOR DE LA PAU."— Transcripción de la presentación:

1 Treball de síntesi EL VALOR DE LA PAU

2 Treball de síntesi El valor de la pau NOMS I COGNOMS: Souad
Chafiqui, Fatima Ait Yder, Abdelali Bamou CURS: 3ESOE PROFESSORA: Francina Prades ANY LECTIU: 08/09

3 La batalla de l’ebre La batalla de l’ebre fou la principal batalla de la guerra civil Espanyola( ), va començar a finals de juliol de 1938 i va finalitzar en la primera meitat del mateix any. Va haver-hi més de baixes entre morts i ferits en els 115 dies que va durar.

4 Mapa de la zona de la batalla

5 Mapa de la zona de batalla

6 Què va passar a l’Ebre? - La batalla de l’Ebre va representar un dels episodis més importants de la guerra civil espanyola, considerada com la primera gran guerra contemporània, en la qual la sanitat va jugar un paper molt destacat. La guerra civil va ser un esdeveniment de noves tècniques sanitàries.

7 Què va passar a l’Ebre? - La Batalla de l'Ebre fou l'enfrontament militar més dur de la guerra civil espanyola, en què la importància de les trinxeres va ser la clau del sistema defensiu republicà i, conseqüentment, va condicionar la vida quotidiana dels soldats que van lluitar.

8 Què va passar a l’Ebre? - L'objectiu del centre és aconseguir que el visitant sigui conscient que la batalla no va ser només un seguit d'accions bèl·liques que es van desenvolupar sobre un mapa, sinó que en aquest territori s'hi van posar en joc la vida, els ideals i les esperances de molta gent.

9 Veus del front - Veus del front ens presenta com els diferents missatges emprats pels exèrcits enfrontats s'estenen a tots els segments d'una societat en guerra. Missatges que es poden abreujar en dues grans consignes bàsiques: “derrotar els feixistes i visca la República”, pel bàndol republicà,”derrotar a los rojos, viva Franco i arriba España”, pel bàndol franquista.

10 Entre el front i la rereguarda
- Mentre els soldats són al front, a la reraguarda els seus familiars i amics lluiten per sobreviure. La comunicació entre aquests dos móns esdevé vital per sobreviure. La comunicació entre aquests dos móns esdevé vital per a mantenir la moral i l’esperit de lluita de soldats i civils.

11 Ferits al front - A la Guerra Civil, i sobretot a la batalla de l’Ebre, l'atenció als combatents pren unes dimensions enormes a causa de la gran concentració de soldats dels dos exèrcits,és per aquest motiu que aquesta xarxa sanitària es va estructura des de mateix front fins a la rereguada, de manera que la població civil va entrar en la realitat del conflicte.

12 Soldats a les trinxeres
- La batalla de l'Ebre fou l'enfrontament militar més dur de la Guerra Civil espanyola, en què la importància de les trinxeres va ser la clau del sistema defensiu republicà i, conseqüentment, va condicionar la vida quotidiana dels soldats que hi van lluitar.

13 115 dies - La batalla de l'Ebre va representar un dels episodis més importants de la Guerra Civil espanyola, considerada la primera gran guerra contemporània 115 dies van ser els que va durar la batalla i és el nom del centre d'interpretació que mostra el desenvolupament de la batalla de l'Ebre i ofereix al visitant una visió completa del conflicte bèl·lic polític.

14 Relació de forces enfrontades (dades aproximades)
Exèrcit republicà franquista Infanteria (nombre de soldatas) 130.00 185.00 Artilleria (nombre de peces) 250 550 Aviació de caça (nombre d'aparells) 150 175 50 225 60 200


Descargar ppt "Treball de síntesi EL VALOR DE LA PAU."

Presentaciones similares


Anuncios Google