La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet"— Transcripción de la presentación:

1 El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet
Secretaria del Consell Municipal de Serveis Socials

2 Índex Per què un Consell Municipal de Serveis Socials?
El reglament del CMSS de SCG L’estructura organitzativa del CMSS de SCG La composició i la constitució del CMSS de SCG

3 Per què un Consell Municipal de Serveis Socials?

4 Marc normatiu La Llei de Serveis Socials 12/2007 d’11 d’octubre i el Decret 202/2009, de 22 de desembre, dels òrgans de participació i de coordinació del Sistema Català de Serveis Socials proposen als ens locals i supramunicipals, que gestionen serveis socials desenvolupar un model de participació cívica definit com a Consell Municipal de Serveis Socials

5 Els Consells Municipals de Serveis Socials
són òrgans consultius, de deliberació i de participació comunitària sectorial i la seva finalitat és implicar la ciutadania en el sistema de serveis socials, tant en el què es refereix a la definició de necessitats com a la gestió dels serveis

6 Antecedents del Consell
2006: es va crear la Comissió de Salut i de Serveis Socials (Ple Municipal juny de 2006) 2011: creació del Consell Municipal de Serveis Socials 2012: nou Reglament del Consell Municipal de Serveis Socials Consells sectorials, grups de treball i Taules d’inclusió existents s’integren al nou Consell com Taules Sectorial

7 El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma: el reglament

8 Procés d’aprovació Ple municipal: aprovació provisional del reglament (28/03/2012) Plenària del Consell: presentació de reglament (11/04/2012) Període exposició pública Ple municipal: aprovació definitiva del reglament (maig 2012)

9 Objectius del Consell Crear un espai ampli i estable de reflexió i de recerca de consens sobre temes estratègics en matèria de serveis socials. Fomentar l’associacionisme i la interrelació ciutadana, i propiciar la participació. Assessorar i donar elements per a la validació dels programes de les Administracions públiques a la ciutat. Promoure la complementarietat i la sinèrgia entre les administracions públiques, les entitats privades, de caràcter social i mercantil, per donar respostes efectives a les necessitats.

10 Funcions del Consell Deliberar sobre l’orientació general dels serveis socials al municipi. Fer propostes i suggeriments al Consell territorial, al Consell supramunicipal i/o a les comissions del Consell General de Serveis Socials. Fomentar la coordinació de la programació i les intervencions de les administracions, les entitats privades i la iniciativa social. Emetre un informe anual sobre les necessitats socials i fer-ne difusió pels mitjans telemàtics o altres. Seguiment i avaluació dels processos i els resultats. Coordinar les Taules sectorials que es creïn en el marc del Consell Municipal de Serveis Socials.

11 L’estructura organitzativa

12 Organigrama Presidència Taula sectorial A Vicepresidència PLENARI
Vocalia Entitat Institució Taula sectorial A Taula sectorial B Taula sectorial ..

13 La Presidència del Consell recaurà en l’Alcalde/essa, que podrà delegar en el/la Tinent/a d’alcalde de Benestar Social. La Vicepresidència correspondrà a un/a dels o les representants de les entitats ciutadanes, a proposta del Consell i nomenament de la Presidència. El Plenari és l’òrgan de màxima representació del Consell. Hi participen tots els i les representants del Consell i els seus acords s’hauran d’adoptar per consens. El Plenari nomenarà un/a representant del Consell que serà membre de ple dret del Consell General de Ciutat.

14 Les Taules sectorials es constituiran d’acord amb les línies de treball i prioritats marcades pel Consell. Es configuraran amb representants del Plenari del Consell, personal tècnic municipal, entitats i/o institucions especialitzades, i altres persones expertes. Les seves conclusions i propostes es reportaran al Plenari. La Secretaria té les funcions d’un òrgan auxiliar de suport tècnic i administratiu, especialment pel que fa a l’organització i seguiment de les Taules sectorials, i a l’elaboració de les propostes i recomanacions segons els acords presos.

15 Composició

16 La Composició PLENARI Ajuntament SCG Ciutadania (per sorteig) Comerç
i indústria Sindicats Federacions AAVV Entitats socials Institucions Defensor ciutadania PLENARI

17 El Consell està format per vocals en representació de...
L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet: Govern i grups de l’oposició, responsables de l’Àrea i dels Serveis socials, responsables d’altres Àrees o serveis implicats. Les entitats dels àmbits de les persones amb dependència i/o discapacitats, l’atenció a la gent gran, les drogodependències i la salut mental, la infància i adolescència en risc, les dones, l’habitatge i la inclusió social, i les organitzacions no governamentals generalistes. Altres administracions o organismes: responsables de l’àmbit dels Serveis socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, Defensor de la Ciutadania, formació en l’àmbit dels serveis socials. Les Associacions de veïns i veïnes, les associacions de Comerciants i industrials i els Sindicats Representants dels professionals de l’àmbit de serveis socials Ciutadania a títol individual

18 Gràcies! Per a més informació
Gemma Jaumandreu / Tere Martín de Villodres Secretaria del Consell Municipal de Serveis Socials Oficina tècnica Pla local per la inclusió social Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Pg. Llorenç Serra, núm.50, Local 3 Tel ext / 3724 Correu e:


Descargar ppt "El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet"

Presentaciones similares


Anuncios Google