La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ANÀLISI EL CAFÈ DE LA MARINA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ANÀLISI EL CAFÈ DE LA MARINA"— Transcripción de la presentación:

1 ANÀLISI EL CAFÈ DE LA MARINA

2 ÍNDEX: 1) INTRODUCCIÓ 2)RESUM DE L’ARGUMENT 3) ASPECTES ESTRUCTURALS
4) EL TEMPS QUE PASSA 5) EL TRIANGLE AMORÓS 6)ELS PERSONATGES/ARQUETIPS

3 INTRODUCCIÓ El cafè de la Marina és teatre en vers blanc i sense rima per aproximar-se al llenguatge corrent, ja que retrata l’ambient dels pescadors de l’Empordà. En aquesta obra es caracteritza pel corrent teatral del neoromaniticisme (s.XIX i XX). Sagarra té la següent visió del teatre “tot el contrari de la realitat”.El teatre ha de ser distracció i evasió.

4 RESUM DE L’ARGUMENT En un cafè del Port de la Selva , on una noia, Caterina, ha estat abandonada pel seu amant i ha hagut d'avortar. La seva tristor es posa de manifest quan la seva germana Rosa es casa, mentre ha de suportar els rumors i xiuxiueigs que es produeixen al cafè on treballa, on la intimitat no existeix. En aquest ambient només podrà casar-se amb un desconegut marxant de peix de Banyuls de la Marenda, més gran que ella. Mentrestant, es va desenvolupant un amor secret i latent envers Claudi, un pescador geniüt i alcohòlic que vol marxar a Amèrica, com a via d'escapament, ja que no veu futur al poble. Al final tot se soluciona amb el casament entre ells dos, que havien estat presentats com dos perdedors durant tota l'obra.

5 ASPECTES ESTRUCTURALS
L’acció dramàtica s’esdevé en un espai interior: una fonda a prop del mar. Que podia inspirar-se en un Cafè de la Marina situat al Port de la Selva. En aquest espai es creuen personatges diversos: pescadors, clients, joves i vells. El punt de l’acció de l’obra i que cohesiona tots els actes, en un espai únic.

6 EL TEMPS QUE PASSA Hi ha una certa intemporalitat en aquest poema dramàtic per “mitificar” aquests personatges en aquest espai únic. Passen uns setze dies al llarg de l’obra, i el cicle temporal ve determinat pel descens i ascens de la llum. La llum disminueix quan la protagonista es veu en un problema, i quan tot se soluciona augmenta la llum.

7 DOS TRIANGLES AMOROSOS 1) Caterina/Claudi/Bernat.
EL TRIANGLE AMORÓS DOS TRIANGLES AMOROSOS 1) Caterina/Claudi/Bernat.

8 ELS PERSONATGES/ESTEREOTIPS
Hi ha un Binomi/rivalitat: entre Bernat/Claudi->vell i jove. Ric/pescador. Libori: és el pare de Caterina, que està interessat en un casament avantatjós. Salvadora: és la mare sacrificada de Libori, i és l’ase dels cops d’un fill desagraït. El cafeter: és el personatge que s’alinea amb Bernat. Rufina: és la xafardera hipòcrita. Rufí: és el marit de Rufina, un marit calçasses. Caterina: és una dona escaldada per la vida.


Descargar ppt "ANÀLISI EL CAFÈ DE LA MARINA"

Presentaciones similares


Anuncios Google