La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Treball realitzat per:

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Treball realitzat per:"— Transcripción de la presentación:

1 Treball realitzat per:
HERÀCLIT D’EFES Treball realitzat per: Adrián Gimeno, Alejandro Coego, Alejandro Pérez, Guillem López, Santiago Senso, Pedro Luis Cubells

2 TALES DE MILETO Està considerat, com el primer filòsof i matemàtic i un dels set savis de Grècia. Va nàixer a Milet en el 625 a.C. apróximadamente i va morir en el 546 a.C i respecte a la seua obra alguns afirmen que no va escriure res i altres li consideren autor de diverses obres, entre elles una "Astrología náutica". Se li atribuïx l'afirmació "todo és agua", segons Tales, l'element originari de la realitat i principi de tot és l'aigua ja que és la matèria més abundant que rodeja la Terra i corre a través dels continents. Tot naix de l'aigua, element bàsic del que estan fetes les coses i la vida no és possible sense ella. Segons Tals la Terra era un disc pla cobert per la semiesfera celeste surant en un oceà infinit. Es pensa que va arribar a esta conclusió després d'observar que totes les coses tenen un element humit i que la calor es produïx i es manté en la humitat. L'important de la seua tesi és la consideració que tot ser prové de un principi originari.

3 ANAXIMANDRO Anaximandre va nàixer en el 610 a.C. i va morir en el 546 a.C. Va ser deixeble de Tales de Milet i és el primer a utilitzar la paraula arjé per a referir-se al principi de l'univers. Va escriure un tractat titulat Sobre la naturalesa. Anaximandre coincidix amb Tales de Milet a defendre que hi ha un sol principi bàsic com a generador de totes les coses, a què va cridar àpeiron (l'indefinit) : substància indeterminada, il·limitada i indefinida, que al seu torn, és eterna. Totes les coses deriven d'ell i estan subjectes al naixement i a la desaparició, per la força dels contraris presents en elles: ho calfe i ho frig, ho asseque i l'humit. En compte de trobar un principi que explique l'origen de les coses en la naturalesa, Anaximandre ho veu en quelcom (ápeiron) que no és percebut per l'experiència, sinó que ha de postular-se com a causa permanent i transcendent del succeir del món empíric; quelcom indefinible en l'espai i en el temps, causa i principi de les coses.

4 ANAXÍMENES Anaxímenes de Milet va nàixer a Milet en el 585 a.C i va morir en el 525 a.C. Va ser deixeble d'Anaximandre. La seua filosofia s'oposa a la d'Anaximandre i Tals quant al primer principi o "arjé". En la seua teoria l'element material que és fonament permanent de tot és l'aire. Per a poder explicar la seua teoria es recolza en dos processos: Condensació de l'aire: segons este procés, al condensar-se l'aire, es formen núvols, estes es condensen i formen aigua; la condensació de l'aigua constituïx el gel i al seu torn la terra. Finalment la condensació de la terra dóna lloc a la constitució de pedres i minerals. Rarefacció: és el procés invers. Si una pedra perd condensació donarà lloc a la formació de terra; si la terra perd condensació, es transforma en aigua i seguint el procés de pèrdua de condensació, de l'aigua sorgirien núvols, d'estes aire i, finalment, la rarefacció de l'aire produiria foc. Anaxímenes intenta basar l'explicació del qualitatiu en el quantitatiu, tracta d'explicar el mecanisme de transformació d'uns elements en altres i tracta d'afirmar una causa material com a principi del món

5 Heràclit Biografia Va nàixer entre l’any 535 a.C i el 484 a.C i va viure a Efes. L’anomenaven “El oscuro” per parlar un llenguatge molt enigmàtic i complexe. Com molts filòsofs anteriors a Plató, queden només fragments de les seues obres. Es sap que va escriure un llibre anomenat “De la Naturaleza”. Aquest llibre va ser guardat pels seus alumnes, els Heraclitians.

6 Teories Tot cambia, res permaneix Teoria del esdevindre
Tot naix per que té un contrari El foc com a principi cósmic El foc genera tot

7 Relació entre les teories de Heràclit i Plató
El món que presenta Heràclit, que tot cambia i res permaneix, coincideix amb el món sensible que presenta Plató a la seua teoria. Pot ser Plató es deixarà influir per les teories Heraclitianes en la seua teoria. Platò afirma també que té que haver-hi coses que no canvien, a eixes coses Platò les anomena “idees”.


Descargar ppt "Treball realitzat per:"

Presentaciones similares


Anuncios Google