La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell"— Transcripción de la presentación:

1 Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell
Bosc caducifoli Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell

2 BOSC CADUCIFOLI EXEMPLES MEDI FÍSIC ÉSSERS VIUS RELACIONS

3 MEDI FÍSIC Terreny fértil. Clima : temperatura suau amb hiverns freds.
Abundants pluges amb una estació seca.

4 ÉSSERS VIUS LA FLORA El bosc caducifoli és l’ecosistema de bosc d’arbres de fulla caduca. Les espècies arbòries més representatives d’aquest ecosistema als Països Catalans són els faigs i els roures, tot i que també hi ha til·lers, castanyers, aurons i freixes i altres arbres. Les regions temperades situades a latituds mitjanes, estan ocupades fonamentalment per dos biomes. En primer lloc, en aquelles regions amb abundant pluviometria els immensos ecosistemes forestals que s’hi estableixen esta caracteritzats per la presència d’espècies de fulla caduca.

5 ÉSSERS VIUS LA FAUNA La fauna és més variada que la dels boscos boreals. Està formada per petits rosegadors (com esquirols i ratolins), d’herbívors (com cérvols i senglars) i carnívors (com fagines, teixons, guineus i linxs, entre altres). A l'hivern, el bosc canvia molt. Les aus emigren a zones més càlides, els rèptils paralitzen la seva activitat i els óssos hivernen i sobreviuen gràcies al greix que emmagatzemen durant l'estiu i la tardor.

6

7

8 RELACIONS Una de les relacions més importants que s'estableix entre el éssers vius d'un ecosistema depèn de la seva alimentació. Les plantes elaboren el seu propi aliment mitjançant la fotosíntesi. Per aquesta raó reben el nom de productors. Els animals s’alimenten d’altres éssers vius, animals o plantes. Per això reben el nom de consumidors. Els productors sempre ocupen la primera baula. A partir de la segona baula trobem el consumidors. Els herbívors són consumidors primaris , ja que s'alimenten directament de productors; al seu torn ,els carnívors són secundaris perquè s'alimenten d'altres consumidors.

9

10 El bosc caducifoli es troba per exemple el Prepirineu i Alt Pirineu


Descargar ppt "Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell"

Presentaciones similares


Anuncios Google