La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La música en la Índia Unitat 1 - 3r ESO.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La música en la Índia Unitat 1 - 3r ESO."— Transcripción de la presentación:

1 La música en la Índia Unitat 1 - 3r ESO

2 3.000 anys abans de Crist es troba una civilitazació molt emparentada amb la música occidental. Es situava al nord-oest de la Índia i tenia relacions comercials (i culturals) amb Mesopotàmia i Egipte. Cap el emigraren els àrios formant l'estracte superior de les castes. La música estava vinculada amb el culte diví (culte vèdic) per al déu BRAHMA (sabiduria).

3 Curiositats Àrio: és un concepte que es designa a un poble de l'est dels Urals que en moviments migratoris es van dirigir cap a Mesopotàmia i cap a Europa. Culte vèdic: religió "Rig Veda" (llibre escrit en la meïtat del segon mileni a. C.). Són col.lecions d'himnes (cants) dels àrios de nom vedas, dedicats als deus Indra (rei de tots els déus), Mirta (déu secundari del Sol, el primer és Súria) Varuna (déu que garanteix el pacte entre les divinitats i els déus).

4 4 llibre vedes (1.000 anys a.C.) (Veda=coneixement)
Rig veda = col.lecció d'himnes, oracions als déus, instruccions per als ritus i poemes de la natura. Atharba = "sacerdot de foc". Es recopilen tendències pre- vèdiques, fòrmules màgiques, pregàries,... Samaveda = selecció d'himnes poètics. Yajurveda = Sacrificis i activitats dels sacerdots. Cap el 200 a.C. va aparéixer un cinqué llibre el Nâtyaveda, on es troba el primer escrit de música.

5 Nâtyaveda Música vocal dedicada al déu Brahma.
La música es divideix en dos, música per al culte i música cortesana. Al segle XIV s'islamitzarà la música hindú. La música de culte és monòdica i vocal. En los textos del RigVeda trobem el cant parlat i sil.làbic.

6 Sistema tonal ÉS modal. 7 graus mesurant-se el so per "shrutis". Una octava té 22 shrutis, per lo que aquest serà dun poc més d'un quart de to. 2 shrutis= un semitò aproximadament. 3 shrutis= un to disminuït. 4 shrutis= un to augmentat. L'escala més important es munta sobre el to (dja).

7 Instruments Flauta. Tambor. Tambura. Vina (cítara de vara).
Shannai (xirimia doble).

8 Cronologia


Descargar ppt "La música en la Índia Unitat 1 - 3r ESO."

Presentaciones similares


Anuncios Google