La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

(Antigues civilitzacions)

Presentaciones similares


Presentación del tema: "(Antigues civilitzacions)"— Transcripción de la presentación:

1 (Antigues civilitzacions)
La música a Egipte Unitat 3 ESO

2 Generalitats És la zona més poblada de les civilitzacions antigues.
Des del principi (fundació de Menfis, i inici d l'Imperi Antic) anys abans de Crist es desenvolupa la música com a art, practicant-se tant als temples com en la cort i el poble. S'hi troben vestigis en cambres funeràries, amb ornamentacions pictòriques, jeroglífics ininstruments conservats com ofrenes fúnebres,... donant una clara idea sobre la vida musical de l'època. Instruments: sonalls, fustes vibradores, flautes,...

3 Imperi Antic ( a.C.) Instruments de corda: Gran arpa d'arc, amb sis o huit cordes. Instruments de vent: Flauta vertical, xirimia doble i la trompeta. Instruments de percussió: timbals de mà, tambors, sonalls, varilles, sistros,... Hi havien músics professionals (Khufu-Anch, cantor i flautista de la cort. Sistema tonal pentatònic o heptatònic. No existia notació musical, però utilitzaven la "quironomia" (signes amb la mà).

4 Imperi mitjà ( a. C) Van introduir-se instruments nous com la lira (d'Àsia Menor) i noves varietats de tambors (amb bordó), i del sistro de Iba es va passar al Sistro de Naos. Sistro de Iba Sistro de Naos

5 Imperi Nou ( a. C.) Es desenvolupen noves formes d'arpa, passa 8 a 16 cordes, arpa de muscle i arpa d mà. Noves formes de lires. Es va importar el llaüt. Oboes dobles, tambors de mà i plats. Es va desenvolupar un sistema semitonal (trastes dels llaüts i distàncies dels forats dels nous oboes). Es conserven escrits d'Amenofis IV "poesies amatòries" i el text d'un "Himne al Sol" (Akenaton).

6 Decadència i divisió (711-332 a. C.)
Els Tolomeos arriben important nous instruments que eren coneguts a la resta del Mediterrani i Àsia Menor. Grans tambors, plats de pinzes,... La música era considerada com d'elevat "Ethos" i era una matèria molt important en educació (Herodoto i Platon). Orgue hidràulic de Ktesibios de Alejandria (S. III a. C.)

7 Cronologia Egipte


Descargar ppt "(Antigues civilitzacions)"

Presentaciones similares


Anuncios Google