La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI"— Transcripción de la presentación:

1 EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI
Materials Didàctics. Secundària i Batxillerat LA CATEDRAL DE GIRONA EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI EN IMATGES

2 Un recorregut en imatges a través de l’evolució històrica i arquitectònica de l’edifici més emblemàtic de la ciutat gironina: la Catedral de Girona. Des dels seus orígens fins a l’actualitat. (podeu accedir a la informació clicant sobre cadascuna de les diferents imatges)

3 Materials Didàctics. Secundària i Batxillerat
Quan es va fundar la ciutat de Gerunda (80-70 aC), ja es va destinar l'espai de l'actual Catedral a zona religiosa del fòrum romà. Allí hi havia el temple del culte oficial (segurament de principis del segle I dC). Ja hi havia una escala, més curta i més dreta que l'actual. A partir del segle IV-V, amb l'arribada del Cristianisme, l'antic temple va ser adaptat com a església cristiana.

4 Materials Didàctics. Secundària i Batxillerat
A principis del segle XI, l'antic temple romà va ser substituït per una nova catedral, que tenia les característiques de l'arquitectura romànica catalana del moment (“primer romànic” o “romànic llombard”). Tenia una única nau, un pòrtic d'entrada, dos campanars (dels quals queda la Torre de Carlemany) i una capçalera amb cinc altars. Al segle XII s'hi va afegir el claustre actual.

5 Materials Didàctics. Secundària i Batxillerat
A principis del segle XIV la capçalera de la catedral romànica era massa petita per acollir tots els clergues i els fidels. Entre 1312 i 1350 es va construir un nou absis gòtic, amb presbiteri central, deambulatori i una filera d'onze capelles al voltant.

6 Materials Didàctics. Secundària i Batxillerat
En acabar la capçalera gòtica, el bisbe i els canonges van decidir continuar l'obra de tota l'església amb una sola nau, que seria la més ampla de l'arquitectura gòtica mundial. L'obra va continuar lentament per dificultats de diversa mena, i vers 1500 només s'havien fet els dos trams orientals. Quedava la resta de l'església romànica.

7 Materials Didàctics. Secundària i Batxillerat
A partir de finals del segle XVI es va reprendre la construcció de la gran nau i es van fer els dos trams de ponent. Al segle XVII es va fer l'escalinata i es va començar a fer la façana, que estava gairebé acabada el Entre els segles XVI i XVIII es va construir el campanar. Finalment, als anys 60 i 70 del segle XX es va acabar la façana occidental i la porta dels Apòstols.

8 Dibuixos: Jordi Sagrera
Material creat per Narcís M Amich, Pilar Giró, Paquita Masoliver Maria Mercè Mola i Carme Panella Dibuixos: Jordi Sagrera Curs de Formació de Mestres i Professors : Activitats Didàctiques Catedral de Girona


Descargar ppt "EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI"

Presentaciones similares


Anuncios Google